Zdrava prehrana - 25. kolovoza 2019.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Mali ljetni zalogaji: Dva zdrava ljetna recepta koja morate isprobati

Ljetni recepti koje morate isprobati svakako su panna cotta sa šumskim voćem i riblji tacosi. Jednostavni su za pripremu, a tako ukusni!

ljetni recepti_panna cotta i riblji tacosi

Vrući mjeseci zahtijevaju lagana i jednostavna jela, a mi vam donosimo dva zanimljiva recepta koja vrijedi isprobati.

Poznato je da nam tijekom vrućih ljetnih dana entuzijazam za kuhanjem lagano opada, no postoje jednostavna jela u kojima možemo uživati i na visokim temperaturama.

Recepti koji se ovog ljeta svakako moraju pronaći u vašoj kuharici, jedan slani i jedan slatki, a koji mogu biti odličan izbor ako ne znate što poslužiti na druženju s prijateljima svakako su riblji tacosi i panna cotta sa šumskim voćem.

Riblji tacosi

Recepti_Riblji tacosi

Riblji tacosi (Foto: Shutterstock)

Sastojci (za dvije osobe):

  • paket tortilja
  • 2 fileta oslića
  • 1 avokado
  • 300 g rikole
  • 250 g cherry rajčica
  • 1 sok limete
  • 1 jogurt
  • začini po želji (bosiljak, ružmarin, himalajska sol)

Priprema:

Filet oslića ispecite na ulju i natrgajte ga na komadiće, a tortilju zagrijte u tavi. Cherry rajčice i avokado narežite te ih pomiješajte s rikolom. U posebnoj zdjeli napravite umak od jednog jogurta, malo bosiljka, ružmarina i himalajske soli te sve pokapajte sokom limete.

Tortilje premažite umakom, dodajte smjesu cherry rajčica, avokada i rikole te filet oslića.

Rashladite se! 3 lagana recepta za sladoled koji će vaši ukućani obožavati

Nakon stavljanja u zamrzivač sladoled svakih pola do sat vremena promiješajte, dokle god je to moguće, kako biste spriječili...

SAZNAJTE VIŠE

Panna cotta sa šumskim voćem

Recepti_PannaCotta

Panna cotta sa šumskim voćem (Foto: Shutterstock)

Sastojci:

  • 3 žlice želatine u prahu
  • 60 g šećera u prahu
  • nekoliko kapi ekstrakta vanilije
  • 375 ml mlijeka
  • 575 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica soka limuna

Za preljev:

  • 300 g šumskog voća
  • 3 žlice šećera u prahu

Priprema:

U posebnoj posudi pomiješajte želatinu i 125 ml mlijeka te ostavite da odstoji desetak minuta i nabubri. Ostatak mlijeka pomiješajte u loncu sa slatkim vrhnjem, šećerom, sokom limuna i ekstraktom vanilije te stavite kuhati dok smjesa ne prokuha.

Kada smjesa prokuha, maknite je s vatre i pomiješajte s pripremljenom želatinom i mlijekom koju prije toga treba vrlo kratko zagrijati u mikrovalnoj pećnici kako bi bila više tekuća. Ostavite da se smjesa malo ohladi i izlijte je u posude za posluživanje.

Posude s panna cottom ostavite u hladnjaku barem pet sati. Za izradu preljeva miješajte šumsko voće i šećer u prahu na laganoj vatri nekoliko minuta dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Pripremljeni preljev prelijte preko panna cotte, ukrasite šumskim voćem po želji i poslužite.

NEWSLETTER

Prijavite se za naš newsletter i prvi saznajte informacije o posebnim ponudama