Zaštita privatnosti - 29. kolovoza 2022.
AUTOR ČLANKA - PHOENIX Farmacija d.o.o.

PRAVILA PRIVATNOSTI I ZAŠTITE PODATAKA

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

O pravilima privatnosti

Ova pravila privatnosti i zaštite podataka (˝Pravila˝) objašnjavaju kako društvo PHOENIX Farmacija d.o.o. (dalje u tekstu: ˝PHOENIX Farmacija˝, ˝Voditelj obrade˝) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na stranici www.adiva.hr .

PHOENIX Farmacija kao pružatelj usluga web stranice www.adiva.hr je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo PHOENIX Farmacija  je ˝voditelj obrade˝, odnosno onaj koji određuje svrhe, potrebe  i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: PHOENIX Farmacija d.o.o.

Adresa: Ozaljska 95, 10000 Zagreb

Službeniku za zaštitu podataka PHOENIX Farmacije možete se javiti putem e-mail adrese: [email protected] .

I. Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih (korisničkih) potreba ili za potrebe našeg poslovanja:

 • u trenutku kada pristupite stranici www.adiva.hr  prikupit ćemo vašu IP adresu koja se, također, smatra osobnim podatkom,
 • prilikom registracije osobe za korisnika odnosno primatelja newslettera ili drugih obavijesti o proizvodima i akcijama. Kao voditelj obrade od vas ćemo zatražiti unos informacija o sebi (osobnih podataka) kao što je e-mail adresa. Pravna osnova za obradu vaših podataka je privola. Dakle, korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na stranici www.adiva.hr daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected] ,
 • situacije u kojima prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na stranicu, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. Možemo prikupljati informacije o klikovima i  vašem pristupu stranici www.adiva.hr  koje su vam prikazane,
 • kada kontaktirate službu za kupce odnosno korisnike i zatražite nas pomoć ili postavite neko pitanje kako bismo ostvarili neko od vaših prava zajamčenih važećim propisima,
 • kada nam se obratite putem društvenih mreža prikupljamo podatke koje ste nam ostavili dostupnima prilikom postavljanja upita ili zahtijeva,
 • kada se prijavite i sudjelujete u nagradnoj igri koju za vas organiziramo,
 • kada ispunjavate obrazac u kojem želite nešto pitati našeg dežurnog ljekarnika. U ovom slučaju obrađujemo vašu e- mail adresu, ali i druge podatke koje ostavite dostupne u vašem pitanju,
 • korisnik  klikom na link  ˝portal Vjerni zdravlju˝  unosom svojih osobnih podataka, nakon prijave, može pristupiti našem Programu vjernosti, portalu ˝Vjerni zdravlju˝.  Prilikom vaše prijave pružatelj usluge portala Vjerni zdravlju, PHOENIX Farmacija, će zatražiti pružanje određenih informacija (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, e-mail adresa,
 • kada ispunjavate anketu zadovoljstva ili nam postavite bilo kakav upit vezan uz našu ponudu.

PHOENIX Farmacija preporuča svim kupcima i korisnicima stranice da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun koji koristite za pristup našem Programu vjernosti. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

Gore navedene određene kategorije vaših osobnih podataka prikupljamo ili na temelju privole koja vam je prikazana prilikom dolaska na www.adiva.hr  putem skočnog prozora, ili na temelju legitimnog interesa. Potonje primjerice u slučajevima kada se radi o kolačićima koji su nužni za funkcioniranje www.adiva.hr  ili kada vam već kao našem kupcu šaljemo neke zanimljive obavijesti ili/i ponude akcija.

Kada nam date privolu vezanu uz korištenje kolačića putem istih možemo prikupljati:

•     informacije o vašoj posjeti, uključujući stranice koje posjetite prije i poslije naših stranica i proizvode koje ste pregledali ili tražili,

•     dužinu posjete određenoj stranici, interakciju s njom i način odlaska sa stranice,

•     tehničke informacije

•    informacije u prijavljivanju, tip i verziju preglednika koji koristite,

•     uređaj koji koristite, lokaciju i podešavanja vremena, dodatke preglednika, operativni sustav i platformu.

Molimo vas da obratite pažnju na obvezan obim podataka koji vas tražimo jer u slučaju da korisnik ne pruži tražene informacije koje su određene kao obvezne da bi izvršili za vas traženu ili očekivanu aktivnost, nažalost, neće vam biti dopušteno uključivanje u istu, bez traženih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. 

II. Koje podatke i u koju svrhu prikupljamo direktno od vas?

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime, prezime, e-mail adresa, datum rođenja,  spol, preferirani jezik i sl.

Vaše osobne podatke prikupljamo radi:

 • izvršenja usluge,
 • korištenja svih usluga na web stranici www.adiva.hr
 • što učinkovitijeg odgovora na vaš upit i obradu vaših zahtjeva
 • statističke obrade podataka
 • slanja materijala, ponuda i kontaktiranja
 • poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga
 • provođenja nagradnog natječaja
 • praćenja i usavršavanja našeg odnosa s vama.

III. Koja prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od PHOENIX Farmacije zatražiti sljedeće:

 da vam omogući pristup vašim osobnim podacimaPHOENIX Farmaciju možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.
da vam osigura kopiju osobnih podatke koje čuvamoMožete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.
zatražiti ispravak pogrešnih podatakaŽelimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.
zatražiti brisanje osobnih podatakaMožete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o vama koje čuvamo. Ako vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, PHOENIX Farmacija bi mogla prestati biti sposobna za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi PHOENIX Farmacija mogla ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.
ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunostiAko želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.
podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatkeSjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju  voditelj obrade smatra legitimnom.
 zahtijevati prijenos podataka drugom izvršitelju obrade (prenosivost prava)Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite kontakt podatke iz odjeljka o privatnosti.

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

IV. Gdje se čuvaju vaši podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Neki podaci još uvijek se pohranjuju u papirnatom obliku, ali imamo tendenciju digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga  (trusted service provider).

V. Razmijenjuje li PHOENIX Farmacija podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti nam je važna, stoga PHOENIX Farmacija nikada neće dijeliti vaše osobne podatke s trećim osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima. O dijeljenju i prijenosu podataka uvijek ćemo vas obavijestiti.

PHOENIX Farmacija vaše osobne podatke dijeli s našom matičnom kompanijom PHOENIX Pharmahandel GmbH & Co KG kao jedinom osnivaču društva PHOENIX Farmacija d.o.o.

Kao što znate, PHOENIX Farmacija surađuje i s drugim kompanijama ( primjerice vanjska agencija koja nam uređuje sadržaj stranice ili društvo koje u naše ime brine o održavanju stranice te o sigurnosnim i tehničkim postavkama iste). Spomenuto znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za PHOENIX Farmaciju mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da s vašim podacima postupaju s posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije. U slučaju prijenosa podataka u SAD tražit ćemo vas dopuštenje s obzirom na posljedice presude ˝Schrems II˝ te proglašenje Privacy Shield-a nevaljanim.

Voditelj obrade je proveo TIA (Transfer Impact Assessment) radi prijenosa podataka u SAD.

Prijenos podatka u ovom slučaju temelji se na iznimkama iz članka 49. Opće uredbe o zaštiti podataka kao valjano podredno privremeno rješenje.

Svrhe u koje dijelimo podatke s našim pouzdanim partnerima su na primjer, potrebe marketinga, financija, oglašavanje, suorganizacija nagradnih igara ili drugih oblika nagrađivanja sukladno Zakonu o igrama na sreću i Pravilniku o priređivanju nagradnih igara,. Ti davatelji usluga su dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

Jednom godišnje radimo reviziju svih naših partnera kako bi znali da je zaštita vaših osobnih podataka i dalje na zahtijevanoj razini te da je u skladu sa važećim propisima.

VI. Korištenje društvenih mreža i drugih alata

Radi statističkih analiza i mjerenja stranica www.adiva.hr  se koristi i nekim Google alatima, konkretno koristi se Google Analytics – servis za mjerenje posjećenosti, Google+, Google eCommerce te Google remarketing/ conversation.

Više o pravilima privatnosti Googlea možete pronaći na linku: https://policies.google.com/privacy?hl=en-US

Ova se pravila ne primjenjuju na usluge i treće strane koje imaju zasebna pravila o privatnosti, međutim sukladno propisima vezanim uz zaštitu osobnih podataka PHOENIX Farmacija dužna je obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google pružajući svoje usluge drugim pravnim i fizičkim osobama.

Na obradu podataka od strane Google-a i Facebook-a, u sklopu vašeg korištenja navedenih društvenih mreža i alata PHOENIX Farmacija ne može utjecati u potpunosti. Molimo vas da pažljivo pročitate dijelove ovih pravila kako biste znali na koji način Google obrađuje vaše osobne podatke.

Podaci koje Google prikuplja uključuju jedinstvene identifikatore, vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sustav, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj te broj verzije aplikacije.

Nadalje, Google prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uređaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sustava te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev ispitanika.

Google prikuplja podatke kada neka Google-ova usluga na vašem uređaju kontaktira Google poslužitelje- primjerice kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja. Ako upotrebljavate Android uređaj s Google-ovim aplikacijama, vaš uređaj povremeno kontaktira Google-ove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješća o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.

VII. U koje svrhe Google prikuplja vaše podatke

Vaše podatke Google može upotrebljavati kako bi osigurao ispravan rad usluga, primjerice praćenjem zastoja ili rješavanjem poteškoća koje prijavite.

Nadalje, Google podatke upotrebljava u analitičke i mjerne svrhe.

Na primjer, Google analizira podatke o vašim posjetima Google web-lokacijama te upotrebljava i podatke o oglasima s kojima ste stupili u interakciju. Spomenuto radi neovisno od PHOENIX Farmacije.

Kada posjetite web-lokacije koje upotrebljavaju Google Analytics, Google i korisnik Google Analyticsa Google može povezati podatke o vašoj aktivnosti na toj web lokaciji s aktivnostima na drugim web-lokacijama koje upotrebljavaju Google usluge oglašavanja. Prikupljene podatke, kao što je adresa elektroničke pošte, Google upotrebljava za izravnu interakciju s vama. Na primjer, može vam poslati obavijest ako otkrije sumnjivu aktivnost, primjerice pokušaj prijave na vaš Google račun s neuobičajene lokacije Ili vas može obavijestiti o predstojećim promjenama ili poboljšanjima usluga.

U slučaju da vi kontaktirate Google, Google evidentira zapis o zahtjevu radi lakšeg rješavanja vaše poteškoće.

Google upotrebljava automatizirane sustave koji analiziraju vaš sadržaj radi pružanja prilagođenih rezultata pretraživanja, prilagođenih oglasa ili drugih značajki prilagođenih vašem načinu upotrebe naših usluga.

Vaše sadržaje Google analizira i radi otkrivanja zloupotrebe kao što su neželjeni, zlonamjerni ili nezakoniti sadržaj. Za prepoznavanje uzoraka u podacima Google se služi i algoritmima.

Na primjer, Google prevoditelj pomaže ljudima da komuniciraju na različitim jezicima tako što otkriva uobičajene jezične uzorke u frazama za koje tražite prijevod.

Za gore opisane svrhe Google može kombinirati prikupljene podatke sa svojih usluga i svih vaših uređaja. Ovisno o postavkama vašeg računa, vaša aktivnost na drugim web-lokacijama i u drugim aplikacijama može biti povezana s vašim osobnim podacima radi poboljšanja Google-ovih usluga i oglasa koje Google prikazuje.

Ako drugi korisnici već imaju vašu adresu elektroničke pošte ili druge identifikacijske podatke, Google im može prikazati vaše javno vidljive podatke Google računa, primjerice vaše ime i fotografiju. Tako primjerice mogu lakše raspoznati elektroničku poruku koju im pošaljete.

Na kraju, želimo vas ovim putem obavijestiti da PHOENIX Farmacija koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a i Instagram-a a o njihovim pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

FACEBOOK ONLINEhttps://www.facebook.com/policy.php
INSTAGRAM ONLINEhttps://help.instagram.com/519522125107875

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a ili Instagram-a ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

META PLATFORMS IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

Kontakt službenila za zaštitu podataka:https://hr-hr.facebook.com/policy.php
https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970
 Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Meta Platforms, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.


VIII. Koliko dugo ćemo zadržati vaše osobne podatke?

PHOENIX Farmacija neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja. Ukoliko vas zanimaju detalji i rokovi čuvanja možete kontaktirati službenika za zaštitu podataka na [email protected] .

Primjerice, podatke o vašem sudjelovanju u nagradnoj igri čuvat ćemo 6 mjeseci, osim u slučaju kada ste osvojili neku od nagrada kada je rok čuvanja 1 godina; postavke o vašim odabirima kolačića čuvat ćemo godinu dana nakon čega ćemo vas ponovno zatražiti privolu;  dokaze da smo vam ostvarili neko od vaših prava odnosno da smo vam odgovorili na neki od vaših upita i/ili zahtjeva čuvat ćemo trajno;  podatke o vašoj adresi elektroničke pošte ( e mail) koji nam ostavite u svrhu slanja newsletter-a čuvat ćemo do povlačenja vaše privole, a kada newsletter šaljemo našim kupcima ili suradnicima (B2B ili B2C odnos) podatke ćemo čuvati u našoj bazi 5 godina.

IX. Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Kako smo i ranije naveli možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Usluge za posjetitelje web stranice (prijedlog teksta)

Ako nam se obratite na primjer putem telefona korisničke podrške, trebaju nam vaši kontakt podaci kako bismo riješili problem s kojim nam se obraćate. Podatke koje nam ustupate koristiti će se samo za ovu namjeru.

Pitajte ADIVA LJEKARNIKA

Kada vas nešto zanima i odlučite se postaviti pitanje našem ljekarniku obradit ćemo na vaš zahtjev i vaše osobne podatke. U ovom slučaju obrađujemo vašu e-mail adresu, ali i druge podatke koje nam ostavite dostupnima u vašem pitanju. Kategoriju osobnih podataka koje obrađujemo u ovu svrhu čuvat ćemo najviše 6 mjeseci nakon čega se brišu

O svrhama u koje obrađujemo vaše osobne podatke možete pročitati i u poglavlju I. i II.

Korištenje ADIVA aplikacije

PHOENIX Farmacija ne upravlja direktno kolačićima koji se koriste kroz web view (instanca preglednika u aplikaciji).

Prilikom korištenja aplikacije, aplikacija sama ili putem trećih strana prikuplja osobne podatke kao što je IP adresa, podatak koji identificira vaš uređaj i lokaciju.  Dakle, prilikom skidanja i korištenja ADIVA aplikacije vaši osobni podatci kao što je email i IP adresa se ne spremaju i ne pohranjuju u bazama podataka PHOENIX Farmacije kao voditelja obrade.

Međutim, ovisno o korisnikovom uređaju i njegovim zadanim postavkama, ADIVA aplikacija može zatražiti određena dopuštenja koja joj omogućuju pristup podacima korisničkog uređaja kako je opisano u nastavku.

Prema zadanim postavkama, korisnik mora odobriti spomenuta dopuštenja (dati privolu) prije nego što može pristupiti odgovarajućim informacijama. Nakon što je korisnik dao dopuštenje može ga i opozvati u bilo kojem trenutku.

Način na koji korisnik može davati dopuštenja vezana uz aplikaciju može ovisiti o uređaju i softveru korisnika.

Za što PHOENIX Farmacija unutar ADIVA aplikacije traži odobrenje?

 • Dopuštenje za prikupljanje podataka o lokaciji

Koristi se za pristup približnoj lokaciji korisnika. Aplikacija može prikupljati, koristiti i dijeliti podatke o lokaciji korisnika kako bi pružala usluge temeljene na lokaciji.

 • Dopuštenje za korištenje kamere

Koristi se za pristup kameri ili za snimanje slika i videozapisa s uređaja.

 • Dopuštenje za korištenje mikrofona

Omogućuje pristup i snimanje zvuka mikrofona s korisnikovog uređaja.

 • Dopuštenje za račune društvenih mreža

Koristi se za pristup korisničkim profilima računa društvenih mreža (Facebook i Google).

S obzirom na sve navedeno zapamtite da PHOENIX Farmacija ima pristup ovoj kategoriji podataka, vezanih uz ADIVA aplikaciju radi održavanja sustava, sve kako bi aplikaciju održavali sigurnom  te kako bi funkcionirala na način kako to i sam korisnik kao ispitanik očekuje. No, važno nam je i da znate kako podatke o downloadima i općenito podatke vezane uz statistiku možete vidjeti na svojim App store i Play store accountima, a čuvaju ih i Apple i Google.  Na spomenutim reportima (App store i Play store accountima) se ne može vidjeti vaša IP adresa niti bilo kakvi podaci pomoću kojih bi vas mogli identificirati osobu.

X. Kolačići

Za održavanje web stranice i osiguravanje njene funkcionalnosti PHOENIX Farmacija kao voditelj obrade koristi tehnologiju općenito poznatu kao “kolačiće”.

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologije. Zahvaljujući kolačićima na našim stranicama možete pretraživati bez poteškoća i pokazivat će vam se  rezultati koji su relevantni za vas.

Koristimo sljedeće kolačiće:

1) privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati u nekim slučajevima,

2) kolačiće za provjeru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tijekom trajanja pregleda ,

3) korisničke sigurnosne kolačiće koji se koriste za otkrivanje zloupotreba autentičnosti, ograničenog trajanja,

4) kolačiće multimedijskih sadržaja, kao što su kolačići za flash player, za trajanja pregleda,

5) kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda,

6) trajne kolačiće za prilagodbu korisničkog sučelja za vrijeme trajanja pregleda (ili malo duže),

7) kolačiće trećih strana za dijeljenje dodataka društvenih mreža za prijavljene članove društvene mreže,

8) kolačiće dodataka društvenih mreža namijenjene praćenju,

9) promidžbene kolačići trećih strana namijenjene razvoju i poboljšanju naših proizvoda i usluga te

10) analitičke ( statističke) kolačiće .

Kolačićima pohranjenima na računalu možete pristupiti kada posjetite našu web stranicu. Ako želite izbrisati kolačiće koji su već na vašem računalu, molimo pogledajte vaš preglednik pod upute te kliknite na izborniku “Pomoć”.

Obrađujemo kolačiće samo uz vaš pristanak. Možete prihvatiti, prihvatiti djelomično ili odbiti korištenje kolačića, samo provjerite postavke u vašem pregledniku. Međutim, napominjemo kako neke od značajki naše web stranice možda neće funkcionirati bez kolačića. Tražeći suglasnost predstavit ćemo svrhu u koju ćemo obrađivati ovu vrstu informacija te ćemo vas obavijestiti o vašim pravima.

Možete pronaći više informacija o kolačićima u Pravilima o korištenju kolačića (cookies ).

XI. Druge web stranice

www.adiva.hr web stranice mogu sadržavati linkove za web-lokacije trećih strana (primjerice na našu stranicu Programa vjernosti).

Ova pravila primjenjuju se samo na ovu web stranicu pa prilikom povezivanja s drugim web stranicama, upućujemo vas da pročitate njihova pravila privatnosti.

XII. Marketing

PHOENIX Farmacija željela bi vam poslati informacije o našim proizvodima i uslugama za koje bi mogli biti zainteresirani. Međutim, marketinški materijal možemo slati našim korisnicima samo ako se vi odluče za to te nam date privolu. Imajte na umu da čak i ako ste pristali primati naše marketinške poruke, možete u bilo kojem trenutku odustati od primanja marketinških poruka. Ako više ne želite da vas kontaktiramo u marketinške svrhe, molimo vas izaberite tu opciju na kraju naše marketinške poruke (e-mail/newsletter) ili nam pošaljite mail na  [email protected].

Osim na temelju privole PHOENIX Farmacija može svojim kupcima, poslovnim partnerima te članovima programa vjernosti slati ponude svojih usluga, akcije i sl. na temelju legitimnog interesa.  U potonjem slučaju na kraju svakog maila možete se odjaviti od primanja spomenutog sadržaja.

XIII. Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ova pravila privatnosti PHOENIX Farmacija može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na stranici www.adiva.hr .

Izmjene ovih pravila privatnosti stupaju na snagu odmah nakon objave na stranici www.adiva.hr

Pravila su zadnji puta revidirana u lipnju 2022. godine.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button