promo signPROMO ČLANAK

Oralno zdravlje - 3. rujna 2020.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Učinkovita kemijska kontrola plaka: Curasept ADS s klorheksidinom

Zašto žrtvovati prirodnu bjelinu osmijeha za zdrave desni ako možete imati oboje

Curasept ADS zdravi zubi zdrave desni

Naši zubi vrlo su dobro građeni, imaju različite zadatke i svakodnevno obavljaju težak posao. Pod pritiskom su sa svih strana i neprestano ugroženi. Oni sjeckaju tone hrane i izdržavaju ekstremne pritiske.

Mitovi o oralnom zdravlju: održavajte zdravlje zubi na odgovarajući način!

Ipak, bez obzira na sve to, naši zubi su jako ranjivi i mogu biti lako napadnuti. Bakterije se nakupljaju uz rub desni te svojim otrovima uzrokuju upalu i propadanje zubnog mesa. Najprije su upaljene samo desni (gingivitis), a kasnije i ostala tkiva uz zube.

Zaštita zuba i desni kad je četkanje otežano

Za održavanje zdravih zuba i desni najvažnije je učinkovito i temeljito uklanjanje zubnih naslaga. Međutim, stres i hormonalne promjene narušavaju prirodnu ravnotežu sluznice usta, a različiti operativni zahvati u ustima, propadanja zuba i upale desni otežavaju mehaničko odstranjivanje nakupljenog zubnog plaka. Ipak, često samo mehanička kontrola nije dovoljna te je potrebna i ona kemijska. Prvi izbor su proizvodi s klorheksidinom koji sprječava nastanak i razvoj neželjenog plaka.

Kada je četkanje otežano tada pomažu proizvodi Curasept ADS

Klorheksidin je antiseptik i zlatni standard na području dentalne medicine. Izvrsnog je antibakterijskog svojstva i iznimno duge učinkovitosti. Trajno se veže za tvrda i meka tkiva usne šupljine što mu omogućuje antiseptičko djelovanje tijekom osam do dvanaest sati nakon primjene.

Zbog ove čvrste veze, najčešća nuspojava klorheksidina je nastanak žutosmeđih mrlja na zubima. Međutim, to nije slučaj prilikom uporabe proizvoda Curasept ADS. Za sprječavanje tog neželjenog učinka klorheksidina proizvodima Curasept ADS dodan je poseban patentiran i klinički dokazano učinkovit sustav ADS protiv obojenja zuba.

Sustav ADS protiv obojenja zubi

ADS (Anti Discolorotation System) je sustav koji smanjuje pigmentaciju zuba, koja je najčešća nuspojava primjene s klorheksidinom.

Mnogobrojne studije na međunarodnoj razini dokazuju učinkovitost klorheksidina s ADS, koji održava učinkovitost klorheksidina u smanjenju upale desni i kontrole naslaga, ali značajno smanjuje obojenja zubi.

Učinkovita linija proizvoda Curasept ADS

Curasept ADS linija obuhvaća tekućine za ispiranje usne šupljine, zubne paste i parodontalne gelove. Ovisno o potrebama, odnosno sprečavanju nastanka bolesti ili o procesu liječenja zubne bolesti, primjenjuju se različite koncentracije klorheksidina.

Tekućine za ispiranje možemo upotrebljavati:

  • za zaštitu od karijesa,
  • kao dopunu otežanom mehaničkom odstranjivanju zubnih naslaga kod ortodontskih i protetskih zahvata,
  • za zaštitu od stvaranja zubnih naslaga,
  • kod liječenja gingivitisa i parodontitisa,
  • kao potpora nakon invazivnih kirurških zahvata i perioimplantitisa.

Pasta za zube znatno pomaže u čišćenju i uklanjanju zubnog plaka. Na tržištu se nalaze brojne zubne paste s različitim dodatcima. Većina njih sadrži sastojak SLS (natrij lauril sulfat) koji inače djeluje kao pjenilo, ali jako smanjuje učinkovitost klorheksidina. Za razliku od uobičajenih pasti na tržištu,

Curasept ADS linija obuhvaća zubne paste koje ne sadrže SLS.

Parodontalni gelovi su odlični za kratkotrajnu i intenzivnu njegu teško dostupnih i oboljelih područja.

Proizvodi Curasept

Učinkovito zacjeljivanje s dodanom hijaluronskom kiselinom i kopolimerom PVP-VA

Curasept ADS liniju proširili smo s proizvodima koji pored klorheksidina i sustava ADS® sadrže hijaluronsku kiselinu i kopolimer PVP-VA. Poznato je kako hijaluronska kiselina regulira hidrataciju tkiva, daje elastičnost i stabilnost vezivnom tkivu, ima antiupalno djelovanje, a svim ovime omogućuje dugotrajnu zaštitu oralne sluznice. U dentalnoj medicini hijaluronska kiselina pozitivno djeluje na brže cijeljenje rana, smiruje krvarenje i potiče regeneraciju tkiva u usnoj šupljini. Kopolimer PVP-VA stvara zaštitni film na zubima i desnima te na taj način onemogućuje prodor bakterija.

Liniju Curasept ADS s hijaluronskom kiselinom proširili smo s dvije tekućine za ispiranje Curasept ADS Implant i Curasept ADS Perio, te parodontalnim gelom Curasept ADS Regenerate.

PROMO
sprijecite gubitak zdravog zuba oralna higijena curasept paradontoza gingivitis

Spriječite gubitak zdravog zuba

Pružite učinkovitu podršku oralnoj higijeni kod bolesti parodontalnih tkiva i osigurajte savršeno zdravlje usne šupljine uz stručni savjet ADIVA...

SAZNAJTE VIŠE

Prednosti proizvoda Curasept ADS

  • Klinički potvrđena učinkovitost – učinkovitost klorheksidina s dodanim sustavom ADS dokazana je mnogobrojnim istraživanjima. Tako su proizvodi Curasept ADS jedina linija produkata s klorheksidinom koja održava prirodnu bjelinu vaših zuba.
  • Bez alkohola – odsutnost alkohola smanjuje bol, isušivanje sluznice i iritaciju tijekom ispiranja.
  • Potpuna sigurnost i svestranost – ovisno o koncentraciji, Curasept ADS može se upotrebljavati za dugotrajno liječenje.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button