promo signPROMO ČLANAK

Probava - 1. svibnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Kad žgaravica zapeče: Kako je možemo ugasiti na siguran način?

U današnje vrijeme intenzivne izloženosti emocionalnom stresu, nije neobično suočiti se sa žgaravicom. Ipak, stres nipošto nije jedini uzrok koji može ležati iza ove neugodne pojave

Gattart-tablete-za-zvakanje-zgaravica-zelucane-tegobe

Za početak recimo da je žgaravica simptom koji upućuje na promjene ili bolesti u probavnom sustavu ili pak na neodgovarajući način života i prehrane. Karakterističan je osjećan pečenja i boli iza donjeg dijela prsne kosti ili visoko u „žličici“, s povremenim širenjem u prsni koš, pa sve do ždrijela. Nastaje zbog povrata želučane kiseline iz želuca u jednjak.

Muči vas nadutost? Evo što je izaziva i kako je se učinkovito riješiti

Uzroci žgaravice

Može se javljati povremeno ili je u 7% slučajeva svakodnevna pojava, a uzroci, uz već spomenuti stres, mogu biti pušenje, alkoholna pića, određena hrana, povišen tlak u trbušnoj šupljini (zbog viška kilograma, trudnoće ili pak previše uske odjeće te nepravilno hranjenje (preobilni obroci, brzo gutanje, odnosno slabo žvakanje hrane).

Najčešće ćete je osjetiti sat vremena nakon jela, uobičajeno masne i pržene hrane, a može se javiti i ako se s punim želucem primite teškog fizičkog posla ili pak ako samo legnete.

Gattart – pouzdano i sigurno rješenje za žgaravicu

Muči li vas žgaravica rješenje potražite u tabletama za žvakanje Gattart. Riječ je o antacidu koji sadrži 680 mg kalcijevog karbonata i 80 mg teškog magnezijevog subkarbonata.

Njegov sastav omogućava:

  • Brzo i pouzdano oslobađanje od simptoma žgaravice i problema sa želucem
  • Može se uzimati tijekom trudnoće i dojenja
  • Ima okus mente
  • Ne sadrži šećer
  • Bez aluminija

Kalcijev karbonat i magnezijev subkarbonat djeluju lokalno tako da neutraliziraju želučanu kiselinu. Kalcijev karbonat ima brz i snažan efekt neutralizacije. Taj se učinak pojačava dodavanjem magnezijeva subkarbonata koji također ima snažno neutralizirajuće djelovanje.

Gattart tablete koriste se za liječenje žgaravice i povezanih simptoma, npr. problema sa želucem i vraćanje kiseline iz želuca u usta.

Doziranje kod odraslih i adolescenata (stariji od 12 godina):

Sažvakati ili otopiti u ustima jednu do dvije tablete kao pojedinačnu dozu, po mogućnosti sat vremena nakon obroka i prije odlaska na spavanje, ali također i u međuvremenu u slučaju žgaravice ili bolova u želucu. Maksimalna preporučena dnevna doza je 11 tableta.

 

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button