Koronavirus - 8. siječnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

5 savjeta za njegu područja oko očiju u doba korone

Iako nam maske skrivaju pola lica, tim više oči dolaze do izražaja. Idealna je prilika da upravo sada istaknete njihovu ljepotu pažljivo odabranom šminkom

maske oci koronavirus sminka

Otkako je započela zdravstvena kriza s koronavirusom te je preporučeno nošenje maski, šminku počinjemo koristiti drugačije. Stoga i ne čude predviđanja da će se kupnja maskara i olovaka za oči naglo povećati ako se nošenje maski nastavi. Točnije, one se već i ostvaruju – u travnju prošle godine, prema francuskim podacima, internetska prodaja šminke za oči zabilježila je porast od 116 posto. Tu se je posebno istaknula kategorija maskara čija je kupnja skočila za čak 150 posto!

Posljedice uzrujavanja: Iz karantene izlazimo s potpisom stresa na koži

S obzirom na to da maska pokriva donji dio lica i tako kamuflira naša usta i obraze, privremeno se možemo osloboditi ruža za usne i rumenila te se usredotočiti na svoje oči. Evo kako ih naglasiti i u zimskom sivilu licu donijeti dašak boje.

Hidratacija je ključna

Sve donedavno lomila su se koplja oko dileme jesu li kreme za područje oko očiju doista esencijalne. S kirurškom maskom preko polovine lica, definitivno su zauzele mjesto uz bok s hidratantnim kremama za lice (posebno ako ste zašli u tridesete) jer oči dolaze u fokus. Kremu za njegu područja oko očiju najbolje je odabrati prema dobi, odnosno stanju vaše kože: za natečenost, tamne podočnjake ili bore. Na dobro hidratiziranoj koži, korektor će se bolje upiti i neće istaknuti sitne borice.

Štedljivo s podlogom

S obzirom na to da je velik dio lica pokriven, podlogu možemo koristiti vrlo štedljivo ili je potpuno izbjeći. Umjesto toga, da biste prikrili sitne nepravilnosti i podočnjake, nanesite samo korektor ispod očiju. Koristite li toniranu podlogu, lagano nanošenje na izložena područja je sve što vam treba.

Istaknite obrve

Ako još niste, sada je savršeno vrijeme da naučite pravilno istaknuti obrve. Boju sjenila, gela ili olovke za obrve odaberite u nijansi svojih obrva. Prilikom nanošenja, umjesto da previše istaknete korijen obrve, usredotočite se na donji dio jer su kod većine ljudi upravo na tom dijelu obrve najrjeđe. Očetkajte obrve prema gore i prema van te ispunite samo tamo gdje vam treba više dlačica.

Unesite boju s tušem za oči

Tuš ili olovka za oči jednostavan je alat s upečatljivim rezultatom. Jarke nijanse, bilo mat ili sjajnog finiša, zanimljive su i zabavne, a uz njih nema potrebe da dodajete sjenilo. Poigrajte se s ružičastom, plavom, zelenom ili bordo nijansom, odabirući onu koja najbolje naglašava boju vaših očiju. Ako ste početnik, dovoljno je da povučete tanku crtu uz rub kapka, s praksom ćete naučiti dodati i „krilo“.

akne maskne nosenje maski zastitne maske koza lica perioralni dermatitis dermatitis koronavirus pandemija

Pandemija je vratila akne: što su „maskne“ i kako ih možemo spriječiti

Znate li što su maskne? Koronavirus se vratio a nošenje maski povezano s njim donijelo je i akne, tj....

SAZNAJTE VIŠE

Maskarom vizualno produbite pogled

Bez obzira na to koliko ste vremena potrošili na šminkanje očiju, izgledat će uglađenije s jednim ili dva sloja maskare. Odaberite onu za volumen i duljinu jer u jednom proizvodu dobivate sve što svaka žena želi – zadovoljiv pogled i vizualno veće oči. Ne zaboravite i na uvijač za trepavice!

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button