Koronavirus - 15. lipnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

Kako je koronavirus promijenio lice ljepote

Od porasta kozmetičkih tretmana kod kuće do financijskih nevolja, tjedni karantene uvelike su utjecali na kozmetičke salone i drogerije diljem svijeta

ljepota novo normalno karantena kozmeticki tretmani koronavirus izolacija koza

Živimo u nepredvidljivom vremenu, pandemija koronavirusa utječe na svaki aspekt naših života, pa i na industriju ljepote. Uloga ljepote se, od osobnog do profesionalnog aspekta, promijenila preko noći. Za vrijeme karantene, mnoge su žene silom prilika promijenile godinama ustaljene navike uljepšavanja od kojih su se mnoge zadržale i u „novom normalnom“.

Neobična moda 21. stoljeća: Kako su zaštitne maske postale dio stilskog izričaja

Oči u središtu pažnje

Uredi kod kuće i nošenje maski počeli su diktirati kako ćemo i koliko se šminkati. Nedavno istraživanje, koje je proveo britanski brend No7, otkrilo je da se posljednjih mjeseci 82 posto žena manje šminkalo. A 52 posto njih promijenilo je navike uljepšavanja za vrijeme samoizolacije.

Ipak, od početka karantene, tražilica Google je zabilježila značajan porast pretraživanja pojma „sjenčanje očiju“. Iako pokrivenog donjeg dijela lica, žene ipak žele istaknuti svoju ljepotu i osobnost pa oči i obrve dobivaju na važnosti.

Digitalne konzultacije i web trgovine

Da bi beauty brendovi privukli kupce i nastavili s njima održati neku vrstu personalnog odnosa, nalik onoj u trgovini, lansirali su niz kreativni, digitalnih usluga. Primjerice, kozmetičke kuće, od MAC-a do Chanela, nude virtualne alate za „isprobavanje“ šminke.

Kiehl’s je osmislio virtualne „konzultacije“ kako bi kupci u njihovim online trgovinama što lakše odabrali proizvod. Brendovi poput Glossiera kreirali su online tutorijale koje objavljuju na svojim IG profilima. Drugi održavaju konzultacije uživo s kupcima putem aplikacija kao što je Zoom, a sve brojnije web trgovine mame kupce na online shopping nudeći sniženja ili besplatno slanje kupljenih proizvoda.

Ipak, stručnjaci pretpostavljaju da će se navika minimalističkog šminkanja zadržati. I u danima pred nama više ćemo boraviti kod kuće ili ćemo, ako idemo vani, nositi maske zbog čega, opet, nema potreba da šminkamo cijelo lice.

Ujedno, zahvaljujući virtualnim sastancima od kuće počelo nam je biti normalno da gledamo kolegice gotovo bez šminke i s ležernijim frizurama.

Povoljniji proizvodi su najtraženiji

Kao rezultat toga, mnoge su žene počele više brinuti o zdravlju kože. To je, pak, povećalo potražnju za njegujućim proizvodima koji kožu čine svježom, zdravom i vitalnom. Ipak, malo je vjerojatno da će svi trgovci dobiti isti iznos kada pandemija završi.

Prema izvještaju američke online drogerijske trgovine Poshly, potrošači su se u većoj mjeri opskrbljivali povoljnijim i pristupačnijim robnim markama poput Dovea, Neutrogene, Maybellinea i Elf Cosmeticsa.

Pedikura i manikura kod kuće ili „to go“

Željne održavanja uljepšavajućih rituala i za vrijeme karantene, tisuće i tisuće žena je tijekom ožujka i travnja „guglalo“ savjete za uradi sam tretmane. Iako smo se desetljećima oslanjale na profesionalne usluge, sada smo se morale pouzdati u vlastite vještine. Tako je tijekom karantene porasla kupnja boja za kosu, proizvoda za depilaciju, kućnih setova za pedikuru i manikuru kao i lakova za nokte.

karantena_stres_ pandemija_koronavirusa_socijalna_izolacija_koza

Posljedice uzrujavanja: Iz karantene izlazimo s potpisom stresa na koži

Pandemija koronavirusa, karantena i socijalna izolacija uzrokuju stres koji ostavlja posljedice na naše psihičko i fizičko zadravlje, ali i...

SAZNAJTE VIŠE

Iako smo željne profesionalnih usluga prikrivanja izrasta, bojanja obrva i manikure, usprkos mjerama predostrožnosti koje poduzimaju pružatelji usluga, brojne žene još strahuju za svoje zdravlje. Mnoge se ne usude rezervirati termin u omiljenom salonu ili pozvati kod kuće takozvane mobilne ili „to go“ usluge uljepšavanja.

Stručnjaci smatraju da će korona kriza dugoročno utjecati na naše navike. Biti ćemo opreznije u pogledu svojih iskustava s pružateljima uljepšavajućih usluga. Posebice kada su u pitanju dermatološki tretmani lica, masaža tijela, manikura i pedikura.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button