promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 15. studenoga 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Jamieson Vitamin D doprinosi zaštiti gustoće kostiju te utječe i na imunitet

Dobro došli Kod Jamiesona u obitelj dodataka prehrani koji donose dobro vašem zdravlju

jamieson ostanite snazni

Vitamin D prvenstveno utječe na iskorištavanje kalcija i fosfata iz hrane za izgradnju kosti. No, ima još mnogo važnih uloga. Osigurava zdravlje probavnog sustava jer održava sluznicu zdravom i utječe na dobar status crijevne mikroflore. Neophodan nam je za imunosni odgovor u procesima obrane našeg organizma, a nova istraživanja ukazuju na određenu ulogu u zaštiti od infekcije COVID-19. Manjak vitamina D primijećen je u osoba koje boluju od kardiovaskularnih, autoimunih, neuroloških, respiratornih  i malignih bolesti te u dijabetičara i starijih osoba. Stručnjaci smatraju da osobe s nedostatkom vitamina D imaju veći rizik od razvoja dijabetesa te da dopuna vitamina D kod oboljelih usporava razvoj bolesti.

Zašto je vitamin D ključan za imunitet?

U organizam ga unosimo u malim i nedostatnim količinama nekim namirnicama (jaja, masna riba, obogaćene žitarice), a glavni izvor vitamina D je njegova sinteza u koži pod utjecajem sunca. Teško je preporučiti koliko je potrebno izlagati se suncu jer to ovisi o tenu, stanju kože, periodu godine i dana, no smatra se da se treba svaki dan izlagati 10 – 15 minuta, što je vrlo teško, pogotovo tijekom zimskih mjeseci i na našoj geografskoj širini. Dapače, neke osobe se ni ljeti ne izlažu suncu odnosno pojačano štite kožu odjećom i sredstvima za zaštitu od sunca. Njima se preporučuje dodatno uzimanje vitamina D. Dodaci prehrani nisu zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu. Istraživanja su pokazala i važnu ulogu vitamina D u prevenciji infekcije COVID-19.

Vitamin D3 dolazi i u kombinaciji s kalcijem i magnezijem

Jamieson dodaci prehrani donose vam vitamin D u nekoliko oblika. Vitamin D3 1000 UI kapsule i Vitamin D3 2000 IU (60 kom) doprinose zdravlju imunološkog sustava i kostiju. Pomažu u apsorpciji i boljem iskorištavanju kalcija i fosfora. Kapsule su posebnog oblika prilagođene za lakše gutanje. Proizvod je formuliran s vitaminom D visoke kvalitete. Namijenjen je odraslima u preporučenoj dnevnoj dozi od 1 kapsule. U proizvodu se nalazi 150 + 30 kapsula. Vitamin D3 dolazi i u kombinaciji s kalcijem i magnezijem, a služi za sprječavanje osteoporoze odnosno gubitka gustoće kostiju. Kalcij u dozi od 333 mg i magnezij u dozi od 167 mg, odnosno u omjeru 2:1 osiguravaju optimalnu apsorpciju ovih elemenata, a vitamin D3 dodatno poboljšava apsorpciju kalcija. Dolazi u pakiranju 100 + 100 tableta, doziranje za odraslu osobu je 1 tableta dnevno uz jelo, a uzima se par sati prije ili poslije uzimanja drugih lijekova.

vitamin D

Vitamin D: moćan saveznik zdravlja kojeg treba dobro poznavati

Pandemija COVID-19 ponovno je u središte pažnje stavila vitamin D i njegovu važnu ulogu. Međutim, nekontrolirano uzimanje može biti...

SAZNAJTE VIŠE

Jamieson Vitamin D dolazi i u kombinaciji samo s magnezijem. Jamieson Magnezij 500 mg + D3 500 UI, doprinosi optimalnom zdravlju kostiju i mišićnoj funkciji, navedeni kompleks sastoji se od 5 izvora magnezija, obogaćen je vitaminom D3 za optimalnu apsorpciju i podršku zdravlja kostiju. Doziranje za odrasle je 1 tableta dnevno, a pakiranje iznosi 60 tableta.

Navedene Jamieson proizvode možete naći u svim boljim ljekarnama.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button