Koža, kosa i nokti - 8. veljače 2019.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

Uz ove savjete više nikada nećete imati „bad hair day“

Svima se ponekad dogodi da ne stignu oprati kosu ili se ujutro probude, a kosa je odlučila baš taj dan biti neposlušna. Da vam „bad hair day“ ne bi upropastio cijeli dan, iskušajte ove stilizirajuće trikove

Kako spriječiti "bad hair day"

Donosimo nekoliko prijedloga frizura (za svaku dužinu kose), kako biste bili sigurni da će baš svakog trenutka vaša frizura izgledati uredno i pristojno.

Čini li se i vama ponekad da postoje žene čija je frizura uvijek savršena, sa svakom loknom na svom mjestu, nikad masna, uvijek mirisna i postojana. Mi ostali posežemo za svakojakim trikovima i preparatima da ukrotimo neposlušne pramenove, prikrijemo masno tjeme ili udahnemo život nevoluminoznom izgledu.

Čak i ako uspijemo napustiti kuću s polu-pristojnom frizurom, pojavit ćemo se na poslu s pola sata zakašnjenja, izgledajući kao da smo prošli kroz oluju.

Iako ne možemo svi biti blagoslovljeni nekom vrstom čarobnog, „dobrog“ gena za kosu, postoje načini da se izbjegnu „čupavi i dlakavi“ trenuci.

Detoks kose i tjemena: Obnovite problematično vlasište, tanku i slabu kosu

Donosimo nekoliko prijedloga frizura (za svaku dužinu kose), kako biste bili sigurni da će baš svakog trenutka vaša frizura izgledati uredno i pristojno, usprkos kiši, vjetru ili, jednostavno, lošem danu.

Prikrijte trag loše frizure „neurednim“ valovima

Kad pričamo o lošoj frizuri ne mislimo na seksi, raskuštranu kosu, već na ona jutra kada se probudite a vaša kosa kao da je imala noćnu moru. Da biste prevenirali takve katastrofe, ne spavajte s kosom vezanom u rep. Radije, prije odlaska u krevet, kosu raščešljajte češljem širokih zubaca. Ako se i dalje borite s neposlušnim pramenovima, napravite ležerne valove.

Podijelite kosu u veće pramenove pa ih, s uređajem za ravnanje ili kovrčanje kose, uvijte i izvijte prema i od lica kako biste dobili neuredne, meke valove. Za dodatnu dozu šika, vrhove kose izvijte prema van. Pošpricajte kosu sprejem za volumen, razbarušite prstima valove i prikrili ste sve tragove loše frizure!

Pomoć za rast kose

Primijetili ste pojačano opadanje kose? Otkrijte prirodnu pomoć za rast kose

Gubitak kose velik je estetski problem zbog kojeg pacijenti često dolaze u ljekarnu po savjet te tražeći preparate koji...

SAZNAJTE VIŠE

Neposlušnu kosu ukrotite punđom ili polupunđom na vrhu glave

Imate li samo 10 minuta da u red dovedete nedovoljno čistu ili neukrotivu kosu, površinski namočite neposlušne pramenove pa ih osušite blagim puhanjem fena. Posprejajte šampon za suho pranje po korijenu vlasi da bi kosi dali malo živosti i volumena, raščešljajte četkom i razradite prstima pa vežite kosu u visoku, nemarnu punđu ili „hun“.

Hun ćete dobiti tako da rep zamotate oko gumice na vrhu glave a pramenove koji strše, po potrebi, pričvrstite ukosnicama. Možete iskušati i tzv. half bun, koji ćete napraviti tako da vanjski dio kose  skupite na vrh glave u malu punđicu, dok je ostatak kose pušten.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button