Estetski tretmani - 13. ožujka 2019.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

Maderoterapija: Doznajte sve o novoj metodi obračuna s celulitom

S proljećem iza ugla i ljetom na vidiku, došlo je vrijeme da potražimo novi, što učinkovitiji anticelulitni tretman. Upoznajte se s maderoterapijom, sve traženijim anticelulitnim tretmanom koji to, zapravo, i nije

maderoterapija - doznajte sve o novoj metodi obračuna s celulitom

Umorni ste od gledanja celulita? Niste jedine. Oko 90 posto žena ima narančinu koru, ali učinkovitih anticelulitnih tretmana je jako malo. Traženje istine između savjeta za ljepotu i trendovskih anticelulitnih tretmana može biti izazov.

Ako ne pripadate onom sitnom postotku sretnica koje ne muči celulit, bez obzira nosite li konfekcijski broj 34 ili 44 vjerojatno na svom tijelu primjećujete narančinu koru. Na celulitu, koji puno ne bira gdje će se ugnijezditi možete zahvaliti genetici, jednako kao i činjenici da mu je nježniji spol jednostavno skloniji od muškaraca.

Možda vas tješi podatak da izuzetak nisu ni Kate Moss ili Kim Kardashian, ali vjerojatno i dalje nastavljate tragati za rješenjem koje će vas osloboditi neželjenih neravnina. Dopustite da vas upoznamo s maderoterapijom, sve traženijim anticelulitnim tretmanom kojemu je uklanjanje celulita, zapravo, samo pozitivna nuspojava!

Što je maderoterapija?

Maderoterapija je masaža anatomskim, drvenim valjcima. Nastala je u Kolumbiji krajem 90-ih godina prošlog stoljeća, ali ne kao anticelulitni tretman jer latinoamerikanke nemaju problema s narančinom korom kao zapadnjakinje. Više od celulita ih, naime, muči opadanje tonusa kože, s obzirom na njihovu građu tijela.

Biljke u borbi protiv celulita: To nije samo estetski problem. Zanemarivanjem i odlaganjem rješavanja tog problema može doći do ozbiljnih poremećaja u cirkulaciji… Pomozite si prirodnim putem

Usavršavanjem maderoterapije kao metode podizanja tonusa kože i oblikovanja figure, primijetilo se da ubrzava rad limfnog sustava i cirkulaciju te da izbacuje toksine i višak vode iz organizma – i samim time učinkovito uklanja celulit.

Drugim riječima, primarni cilj maderoterapije je oblikovanje figure i poboljšanje tonusa kože, a smanjenje celulita tek je dodatan bonus!

Kako se provodi anticelulitni tretman?

Maderoterapija se obavlja na uljem premazanoj koži s pomoću drvenih valjaka različitih tekstura.

„Valjcima se ponavljaju serije pokreta stalanim pritiskom na duboki celulit i masne stanice. Primjenjujući taj tretman na mišiće, masne naslage i celulit, stimulira se limfni sustav čime oslobađamo organizam od nagomilanih toksina. Oslobađanje od toksina potiče metabolizam na brže trošenje masti, ubrzava cirkulaciju i tako pokreće celulit (kao i ostale toksine, višak vode…) k mjestu izbacivanja, odnosno urinarnom i probavnom traktu“, pojašnjava Ivan Mitrović, stručnjak za maderoterapiju.

Masaža oklagijama, kako je neki zovu, može zvučati neugodno i bolno, ali pravilno proveden tretman ne bi trebao biti nijedno. Dapače, stručnjaci za maderoterapiju ističu da je manje bolna od ručne anticelulit masaže kada se primjenjuje na nogama.

Kakav je učinak maderoterapije?

Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko tretmana kod osoba koje imaju nešto brži metabolizam, dok je kod žena s upornijim celulitom i sporijim metabolizmom potrebno od 2 do 3 serije po 10 ili više tretmana.

ljeto, bikini, plaža, more

Jeste li znali? Što prije uočite celulit, lakše ćete ga se riješiti

Hranite se zdravo, pijte puno tekućine, krećite se čim više, regulirajte svoju tjelesnu težinu, mislite o higijeni sna… Vaše će...

SAZNAJTE VIŠE

Za one nestrpljive, za što bolji efekt, preporučuje se da se masaža izvodi svaki drugi dan. Potrebno je, naime, dati organizmu jedan dan da „očisti“ ono što je masaža valjcima „potjerala“ prema mjestima izbacivanja.

Može se dogoditi da osoba smanji obujam, preoblikuje figuru i zategne kožu, ali je tvrdokorni celulit tek u manjoj mjeri smanjen. U tim je slučajevima, potrebno promijeniti i stil života jer maderoterapija ipak nije svemoguća.

Kome se maderoterapija ne preporučuje?

Tretman se ne preporučuje osobama koje imaju tromb ili proširene vene, trudnicama u poodmakloj trudnoći i dojiljama.

Imajte na umu…

Prije nego entuzijastično rezervirate svoj prvi tretman, budite izbirljivi kome se dajete u ruke. Iako ne postoji službeno zvanje maderoterapeut, važno je odabrati što stručniju osobu kako bi se izbjegle neugodne posljedice poput masnica ili bolova.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button