Odmor i putovanja - 3. ožujka 2019.
AUTOR ČLANKA - Željka Kunštek, glavna urednica tipTravel magazinea

Odmor za neskijaše: 3 ideje za zimovanje iz snova

Ne morate biti skijaš da biste uživali u zimi i njezinim čarima. Zima je velikodušna i prema onima koji nisu zaluđeni osvajanjem snježnih padina

Odmor za neskijaše: 3 ideje za putovanje

Mnogo je načina na koje možete provesti svoj zimski odmor, čak i ako ne volite skijanje!

Čini vam se da gdje god se okrenete sve vrvi reklamama s ponudom skijaških aranžmana te uopće ne primjećujete preporuke za putovanja za vas, neskijaša? Usporite, pogledajte još jednom i ne brinite se. Mnogo je načina na koje možete provesti svoj zimski odmor, a mi izdvajamo tri ideje koje će vam se, sigurni smo, svidjeti. Ili barem jedna od njih.

U blagodatima wellnessa

Iako vam se, za razliku od mnogih prijatelja ili članova obitelji, lice ne ozari osmijehom od pomisli na snijegom prekrivene planine i skijaške staze, to nipošto nije razlog da u njihovu društvu ne krenete na zimovanje u neku od skijaških oaza.

Odmor i oporavak od naporne svakodnevice pružaju skijališta u Koruškoj gdje se, uz skijanje, nudi i posebna aktivnost - uživanje u termalnim kupalištima uz same staze. Zavirite u njihov termalni svijet

Puno je načina na koje možete provoditi dane dok oni jurcaju po stazama, a jedan od atraktivnijih nesumnjivo je uživanje u blagodatima wellnessa. Prava je to prilika i da napokon ukradete nešto vremena samo za sebe, obnovu tijela i duha te uživanje u tišini. Danas gotovo i nema skijaškog resorta i hotela bez wellness i spa centra, a njihova je ponuda svake godine sve raskošnija i sadržajnija. Bazeni, saune, niz programa i tretmana za opuštanje i regeneraciju, masaže, pri čemu se nerijetko koristi prirodna kozmetika od samoniklog bilja iz okruženja, dovoljan su razlog da se ukrcate u taj automobil s veselim društvom koji kreće prema skijalištu. 

Aktivno na snijegu

Ako ipak volite snijeg, ali igrom slučaja nikad niste stali na skije ili vas to jednostavno ne privlači, u idiličnim krajolicima snijegom prekrivenih planina možete uživati i baveći se drugim aktivnostima. Sanjkanje, planinarenje, jahanje na konjima po snijegu, vožnja motornim sanjkama, zabava u snježnom parku, karting na ledu ili samo šetnje snježnim pokrivačem i udisanje svježeg planinskog zraka pozitivno će utjecati na vaše zdravlje i raspoloženje. U svojim destinacijama domaćini sve češće za goste organiziraju i vožnje saonicama koje vuku psi ili sobovi, ovisno o tome gdje se nalazite. A to je poseban doživljaj!

Bijeg u egzotične krajeve

Možete ići i obrnutom logikom te prkositi zimi bijegom u egzotične krajeve. Dok je kod nas zima, na drugom kraju svijeta su proljeće i ljeto u punom jeku pa, umjesto u čizme, uskočite u japanke i opskrbite organizam vitaminom D.

Zdravstvene prednosti putovanja

Odmak od svakodnevice: Upoznajte zdravstvene blagodati putovanja

Iako kupovina novog smartphonea, jakne ili automobila ulijeva radost i uzbuđenje, njihovi povoljni učinci brzo blijede, a kupac se...

SAZNAJTE VIŠE

Osjetite topli pijesak pod prstima na dugim, bisernim plažama, zaplivajte tirkiznim morem (možete i u društvu dupina), naučite roniti i divite se koraljima, okušajte se u vodenim sportovima, pijuckajte koktel iz ležaljke privezane za kokosove palme, upoznajte nove kulture, kušajte drugačije okuse… i provedite zimski odmor u kupaćem kostimu sa šeširom na glavi.

Maldivi, Karibi, otoci Francuske Polinezije, Šri Lanka, Indonezija ili daleka Kuba odličan su izbor za putovanja tijekom veljače i ožujka. Koju god destinaciju odaberete, ne zaboravite iz nje prijateljima skijašima poslati razglednicu.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button