promo signPROMO ČLANAK

Trudnoća i porod - 31. listopada 2019.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Veća udobnost, više mlijeka: Dojenje je važno za zdravlje i napredak djeteta

Nadaleko je poznata činjenica da dojenje ima važnu ulogu u postavljanju čvrstih temelja za djetetov zdrav početak, a Philips Avent električna izdajalica pomoći će majkama da izdajanje bude još ugodnije iskustvo

Philips Avent električna izdajalica za izdajanje_dojenje za zdrav početak mališana

Trudnoća je jedno od najdragocjenijih iskustava u životu svake majke, a nakon nje slijedi sasvim novo razdoblje, doba roditeljstva. Osim svih lijepih trenutaka koje donosi, roditeljstvo podrazumijeva i odgovornost s kojom dolaze i nove odluke. Najveća i najznačajnija među njima je odluka o hranjenju djeteta.

Vrijedna podrška

Kroz suradnju sa zdravstvenim stručnjacima, Philips Avent dokazuje kako je uvijek uz majke, pomažući im u tom jedinstvenom razdoblju dojenja i osnažujući ih u ostvarivanju njihovog cilja da svoju djecu u prvih šest mjeseci isključivo doje te da ih doje što dulje.

Roditeljstvo na kušnji: Ovo su najčešće klopke u koje padaju suvremene majke i očevi

Brojne prednosti

Nadaleko je poznata činjenica da dojenje ima važnu ulogu u postavljanju čvrstih temelja za djetetov zdrav početak. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje majkama da, ako su u mogućnosti, krenu s dojenjem unutar jednog sata od rođenja djeteta te da nastave isključivo dojiti do šestog mjeseca djetetova života kako bi osigurale optimalan rast, razvoj i zdravlje djeteta.

Osim što je važno za zdravlje i napredak djeteta, dojenje blagotvorno djeluje i na psihičko i fizičko zdravlje majke. Pomaže u vraćanju maternice na normalnu veličinu te u skidanju viška masnih naslaga na tijelu. Uz to, smanjuje rizik od raka jajnika, raka dojke i osteoporoze kasnije u životu. Ne treba pretjerano naglašavati i koliko je dojenje praktično, s obzirom na to da je majčino mlijeko sterilno, uvijek dostupno i savršene temperature, a uz to i besplatno.

Nije stoga čudno i da je dojenje čest odabir žena kad je u pitanju prehrana njihovog mališana. No valja imati na umu da je brojnim ženama u počecima potrebna pomoć i podrška partnera, obitelji i prijatelja. Tu su i neizostavni proizvodi poput ručnih i električnih izdajalica, jastučića za grudi, štitnika za bradavice i drugih iz asortimana Philips Aventa, koji su majkama na raspolaganju, pomažući im u odlučnosti i ustrajnosti da svoje dijete doje što više i duže.

dojenje, majka, beba, majčino mlijeko najbolja hrana za bebe

Najveće blago: Majčino mlijeko je prva i najprimjerenija hrana za dijete

Potpisivanjem Innocenti deklaracije 1990. godine, predstavnici brojnih zemalja svijeta te čelnih organizacija koje se bave očuvanjem zdravlja poput Svjetske...

SAZNAJTE VIŠE

Philips Avent električna izdajalica

Kada se osjećate ugodno i opušteno, vaše mlijeko lakše teče. Philips Avent električna izdajalica omogućuje izdajanje u ugodnom položaju bez potrebe za naginjanjem naprijed. Mekani masažni jastučić ostavlja topao osjećaj na koži i nježno oponaša bebino sisanje kako bi se potaklo otpuštanje mlijeka.

Kada se uključi, izdajalica automatski počinje raditi u načinu rada nježne stimulacije kako bi potaknula protok mlijeka a na vama je da odaberete jednu od tri postavke pumpanja za vama najugodniji protok mlijeka.

Philips Avent_dojenje i roditeljstvo

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje:

Sretna dobitnica je Maja Firić, čestitamo! Svim ostalima više sreće drugi puta!

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button