promo signPROMO ČLANAK

Oralno zdravlje - 7. rujna 2020.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Nova generacija Curasept ADS proizvoda s hijaluronskom kiselinom

Istraživanja pokazuju da dodavanje hijaluronske kiseline u stomatologiji daje važan doprinos u prevenciji parodontalne bolesti

hijaluronska kiselina u stomatologiji Curasept ADS

Usta i zubi imaju velik i važan zadatak. Osim svoje uloge u jelu i govoru, izuzetno je važan i estetski izgled koji pomaže oblikovanju našeg samopouzdanja. Zdravi zubi i desni su stoga važan sastavni dio ljudskog zdravlja, a lijepi osmijeh želja je svakog pojedinca.

Učinkovita kemijska kontrola plaka: Curasept ADS s klorheksidinom

Međutim, barem jednom u životu, svi su se suočili s problemom bolesti usne šupljine, a to su upaljene i krvare desni, zbog uklanjanja bolesnog zuba oštećene desni, iritirana usna tkiva zbog zubnog aparata ili proteza i druge.

Pored upale desni, jedna od najčešćih bolesti su afte.

Što su afte?

Afte (stručno aftozni stomatitis) smatraju se najčešćom bolesti sluznice usne šupljine. S njima se tijekom života povremeno susreće čak 20% ljudi. Česta su pojava kod djece, adolescenata i mladih odraslih, a najčešće kod žena.

Riječ je o upalnom stanju za koje su karakteristična površinska oštećenja sluznice usta. Ulkusi su maleni (okrugli ili ovalni), bolni i obično se pojavljuju na desnima, unutarnjoj strani lica, unutarnjoj strani usana i na nepcu. Mogu se pojaviti više puta godišnje, čak i na istom mjestu. U tom slučaju govorimo o rekurentnome aftoznom stomatitisu.

Za smanjenje bolova i ubrzanje zarastanja rana na sluznici preporučuje se lokalna primjena antiseptika, anestetika i protuupalnih lijekova. Vrlo su djelotvorni preparati u obliku gela ili otopine s hijaluronskom kiselinom. Hijaluronska kiselina jedna je od temeljnih komponenti vezivnog tkiva i sastojak zdrave usne sluznice.

Hijaluronska kiselina sastavni je dio desni

Hijaluronska kiselina je tjelesna tvar. Nalazi se u staklovini oka, u zglobovima, pupčanoj vrpci, koži i u desnima. Važna je komponenta zdravih desni i igra važnu ulogu u stomatologiji:

 • Ima protuupalni učinak: smanjuje iritaciju usnih tkiva zbog fiksnih ili privremenih proteza i ortodontskih aparata.
 • Ima antibakterijski učinak: štiti sluznicu od infekcija i sprječava prodiranje mikroorganizama u dublja tkiva.
 • Ima regenerativni učinak: ubrzava zacjeljivanje rana i regeneraciju tkiva zahvaćenih gingivitisom ili parodontitisom.
 • Smanjuje krvarenje: ubrzava zarastanje rana nakon kirurških zahvata kao što su npr. vađenje zuba ili umetanje implantata.

Istraživanja pokazuju da dodavanje hijaluronske kiseline u stomatologiji daje važan doprinos u prevenciji parodontalne bolesti.

Kod tretiranja afti proizvodi na bazi hijaluronske kiseline brzo ublažavaju bolove i nelagodu, ubrzavaju proces zacjeljivanja i znatno smanjuju rizik od ponovnog nastanka afti.

Učinkovito zacjeljivanje

Curasept ADS liniju proširili smo s proizvodima koji pored klorheksidina i sustava ADS protiv obojenja zubi sadrže hijaluronsku kiselinu i kopolimer PVP-VA. U dentalnoj medicini hijaluronska kiselina pozitivno djeluje na brže cijeljenje rana, smiruje krvarenje i potiče regeneraciju tkiva u usnoj šupljini, dok kopolimer PVP-VA stvara zaštitni film na zubima i desnima te na taj način onemogućuje prodor bakterija.

hijaluronska kiselina u stomatologiji Curasept ADS

Liniju Curasept ADS s hijaluronskom kiselinom proširili smo s dvije tekućine za ispiranje Curasept ADS Implant i Curasept ADS Perio, te parodontalnim gelom Curasept ADS Regenerate.

CURASEPT ADS PERIO Tekućina za ispiranje – 0,12 % klorheksidina + sustav ADS u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom i kopolimerom PVP-VA.

Indikacije:

 • Smanjuje bol
 • Zaštita od gingivitisa, parodontitisa i oštećenja sluznice
 • Usporava kontrolu plaka

CURASEPT ADS IMPLANT Tekućina za ispiranje – 0,20 % klorheksidina + sustav ADS u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom i kopolimerom PVP-VA.

Indikacije:

 • Poticanje zacjeljivanja i regeneracije tkiva
 • Učinkovita zaštita protiv zubnog plaka
 • Potpora nakon invazivnih kirurških zahvata i periimplantitisa

CURASEPT ADS REGENERATE Parodontalni gel – 0,50 % klorheksidina + sustav ADS u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom i kopolimerom PVP-VA.

Indikacije:

 • Za lokalnu i ciljanu uporabu
 • Zacjeljivanje i regeneracija posebno pogođenih područja
 • Idealnu za njegu teško dostupnih oboljelih područja
PROMO
Curasept ADS zdravi zubi zdrave desni

Učinkovita kemijska kontrola plaka: Curasept ADS s klorheksidinom

Zašto žrtvovati prirodnu bjelinu osmijeha za zdrave desni i bijele zube ako možete imati oboje uz liniju proizvoda Curasept...

SAZNAJTE VIŠE

Prednosti proizvoda Curasept ADS

 • Klinički potvrđena učinkovitost klorheksidina s dodanim sustavom ADS koji održava prirodnu bjelinu vaših zuba
 • Bez alkohola
 • Potpuna sigurnost i svestranost

Zašto žrtvovati prirodnu bjelinu osmijeha za zdrave desni ako možete imati oboje.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button