Oči - 18. ožujka 2024.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Jesu li magnetne umjetne trepavice sigurne za korištenje?

Umjetne trepavice kod kojih nije potrebno koristiti ljepilo, a pritom su namijenjene i višestrukom korištenju, osvojile su tržište ljepote. Iako su uglavnom sigurne, svakako su potrebne mjere opreza

magnetne umjetne trepavice

Magnetne trepavice se prodaju kao jednostavne za korištenje i sigurne. Ali vaše oči su važne i nježne. Evo što trebate znati o ovom kozmetičkom trendu.

Što su magnetne trepavice

Magnetne trepavice za višekratnu upotrebu danas ćete naći u svim poznatim lancima trgovina s kozmetičkim proizvodima i web shopovima. Njihova je popularnost porasla 2018., vjerojatno iz jednog glavnog razloga: praktičnosti.

Uh, ti podočnjaci: Ovo su mjere samopomoći za ublažavanje podočnjaka

Za razliku od staromodnih ekstenzija koje se na kapke lijepe ljepilom, magnetske trepavice sadrže sićušne magnete. Pričvršćuju se u dva sloja – iznad i ispod vaših gornjih trepavica. Možete ih ukloniti laganim odvajanjem slojeva.

Kao i sa svime što stavljate na (ili u) svoje tijelo, postoje potencijalni rizici.

Zašto je ipak potreban oprez?

Na pitanje jesu li magnetne trepavice sigurne za korištenje, čini se da se ipak može odgovoriti potvrdno. Ali postoji nekoliko stvari koje biste trebali imati na umu.

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) zahtijeva da sve umjetne trepavice i ekstenzije, pa tako i ljepila koja se koriste s njima, zadovoljavaju pravila organizacije za kozmetiku. Ali pravila nisu tako stroga kao u slučaju lijekova ili medicinskih uređaja.

Dok ljepila koja se koriste s tradicionalnim umjetnim trepavicama mogu izazvati alergijske reakcije i iritaciju, magnetske trepavice ne koriste ta ljepila. Ali svejedno možete dobiti alergijsku reakciju ili može doći do infekcije ako ih ne koristite ispravno i pažljivo. Bilo da je riječ o tradicionalnim ili magnetnim trepavicama, one mogu biti izrađene od ljudske kose ili sintetičkih materijala, a njihova kvaliteta također može varirati.

Kao i kod drugih beauty „intervencija“ na trepavicama, još uvijek možete izgubiti svoje prirodne trepavice nakon uklanjanja umjetnih. Vaše prirodne trepavice mogu se slomiti ili može doći do njihova rasta u krivom smjeru. Bez obzira na to koju ste vrstu umjetnih trepavica kupili, dodirivanje očiju da biste ih stavili može dovesti do infekcije oka. Također biste mogli dobiti ječmenac na kapku.

Savjeti za sigurno korištenje

Ako se odlučite za magnetske trepavice, imajte na umu sljedeće:

  • ne dijelite magnetne trepavice s drugim ljudima,
  • držite kutijicu za trepavice čistom i zatvorenom,
  • nemojte držati svoje magnetne trepavice na jako toplim mjestima,
  • ako vam oči postanu nadražene, prestanite koristiti trepavice,
  • nemojte ih koristiti ako imate infekciju ili vam je koža oko očiju nadražena; bacite sve trepavice koje ste koristili otprilike u vrijeme kada ste dobili infekciju ili iritaciju,
  • operite ruke prije dodirivanja kapaka,
  • pazite da ne dodirnete ili ogrebete očnu jabučicu,
Jesu li svi kozmetički proizvodi doista sigurni za zdravlje

Jesu li svi kozmetički proizvodi doista sigurni za zdravlje?

Današnje tržište obiluje širokom ponudom komercijalnih kozmetičkih proizvoda. Koliko je opasna kozmetika i jesu li svi kozmetički proizvodi sigurni?

SAZNAJTE VIŠE
  • ne pokušavajte staviti trepavice u vozilu koje se kreće – ruke vam mogu skliznuti, a to bi moglo uzrokovati ozljedu ili infekciju,
  • ako idete na magnetsku rezonancu, provjerite sa svojim liječnikom je li sigurno nositi taj dan i magnetne trepavice.

Svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvu lošu reakciju na neki od proizvoda namijenjenih trepavicama, bilo da je riječ o ekstenzijama, magnetnim trepavicama ili serumu za rast trepavica.

Korišten izvor: WebMD

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button