Muško zdravlje - 13. lipnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Milan Milošević, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije koštano-zglobnog sustava, Poliklinika Ribnjak

I muškarci žele biti privlačni: estetski zahvati nisu rezervirani samo za žene

Žene nemaju „monopol“ nad estetskim tretmanima te se posljednjih godina napokon razbijaju predrasude, a raste i broj muškaraca koji traže ove usluge

estetski zahvati estetski tretmani muskarci izgled ginekomastija liposukcija

Iako su žene još uvijek u najvećem broju korisnici zahvata estetske kirurgije i tretmana, posljednjih se godina situacija mijenja. Povećava se broj pripadnika „jačeg“ spola u kozmetičkim salonima, a pritom se traže i usluge estetske kirurgije.

Pa otkrijmo listu estetskih zahvata za koje su muškarci najčešće zainteresirani.

Zbog čega gubimo kosu i kako je uvjeriti da ponovno raste?

Blefaroplastika

Blefaroplastika je kirurški zahvat u kojem se obavlja korekcija gornjih očnih kapaka pri čemu se može ispraviti obješenost kapka. Donji kapci se također mogu pomladiti uklanjanjem viška potkožnih masnih naslaga (tzv. jastučića).

Ovaj zahvat često se izvodi s drugim plastično-kirurškim zahvatima u području lica, kao što je podizanje obrva, kože čela ili u sklopu cjelovitog face liftinga. Blefaroplastika se danas može izvesti i u vidu minimalno invazivne nekirurške metode, uređajem Plasmage.

Zatezanje kože vrata

Tijekom godina, koža na vratu se može rastegnuti i objesiti. Obješena koža sa ili bez viška masnih naslaga može narušiti cjelokupnu liniju lica i ostaviti dojam preuranjenog starenja. Zatezanje kože vrata može biti vrijedan alat kojim se može povratiti mladenački izgled.

Sam zahvat je vrlo uobičajen i predvidljiv u rukama iskusnog kirurga. Bol nakon tretmana je minimalna, a dulji ostanak u klinici nije potreban. Nakon otprilike dva tjedna, većina znakova zahvata nestaje.

Korekcija nosa (rinoplastika)

Ako ste nezadovoljni izgledom svog nosa ili time kako se uklapa u cjelokupni dojam lica, konzultirajte se svakako s plastičnim kirurgom. Nakon razgovora ćete dobiti više informacija o tome koji tip korekcije nosa bi vam najviše koristio.

Estetska korekcija nosa jedan je od najvećih izazova plastično-rekonstruktivne kirurgije glave, a bogato iskustvo kirurga osigurat će postizanje cjelokupne ravnoteže lica.

Podizanje brade

Slabije izražena brada kod muškarca može umanjiti dojam muškosti. Kirurg će vam rado pomoći u zajedničkoj odluci o korekciji brade, kroz kombinaciju implantata ili repozicioniranjem kostiju zajedno s liposukcijom linije brade, kako bi se postigao oblikovan izgled brade koji odražava snagu.

Liposukcija

Liposukcija je danas uobičajen zahvat, ali važno je napomenuti da to nije rješenje za prekomjernu tjelesnu težinu. Liposukcija se provodi na različitim dijelovima tijela koji uključuju trbuh, leđa, bokove, potkoljenice, ali i manje regije tijela – vrat, podbradak, nadlaktice i slično.

Suvremeni zahvat High-definition liposukcija minimalno je invazivan (milimetarski ožiljak kože), bezbolan i siguran, a pritom je skraćeno vrijeme zahvata.

Rezultati tretmana su vidljivi odmah, ali taj učinak je još bolji nakon nekoliko tjedana (zbog tzv. lipolitičkog efekta).

Ginekomastija (smanjenje muških grudi)

Višak masnoće može stvoriti feminiziran izgled grudi kod muškaraca. Takva situacija može biti vrlo uznemirujuća, posebice u mlađoj dobi. Stoga je ovaj zahvat najtraženiji kod mlađih muškaraca te onih u četrdesetim i pedesetim koji žele povratiti tonus prsa.

Njega muške kože

Ni muškarci ne vole bore! Za mladenački izgled potrebna je pravilna njega

Posljednjih se godina sve više muškaraca javlja u ambulante za estetsku dermatologiju. Razlog je tome činjenica da su se...

SAZNAJTE VIŠE

Za ovaj tretman također se može koristiti napredna High-definition metoda kojom se uklanja višak masnoće te, u slučaju viška žljezdanog tkiva, minimalno invazivan kirurški zahvat u razini areole. Otprilike dva tjedna iza operacije dozvoljeno je vratiti se fizičkim aktivnostima u smislu vježbanja.
Neovisno o tome koju nepravilnost želite ispraviti, razloga za neugodnost nema, a svakako se preporučuje savjetovanje s iskusnim kirurgom koji će vam znati predložiti najbolje rješenje.

Više o temi i još stručnih savjeta potražite na web stranici Poliklinike Ribnjak

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button