Lijekovi i terapije - 4. listopada 2023.
AUTOR ČLANKA - Specijalna bolnica Arithera, ADIVA Plus sadržaj

Do lijepog i zdravog tijela uz pomoć maderoterapije

U masažnoj tehnici neobičnog naziva, maderoterapiji, koriste se razne vrste drvenih alatki, a s ciljem razgradnje masnih naslaga i poticanja limfne drenaže

maderoterapija

Maderoterapija je neinvazivna ručna metoda koja omogućuje oblikovanje i učvršćivanje kontura tijela uz gubitak kilograma. Posebnost ove masažne tehnike je korištenje drvenih alatki, raznih vrsta valjaka koje, primjenom pritiska, razgrađuju tvrdokorne masne naslage. Ovim tretmanom potiče se limfna drenaža, a time i eliminacija nakupljenih toksina iz tijela, najčešće na nogama, bedrima, stražnjici i trbuhu.

Više od estetske mane: kako se liječi celulit?

Ravnomjerni, ritmični pokreti drvenim valjcima razbijaju celulit i masne stanice, zaglađuju „narančinu koru“, potičući protok krvi i limfe tijelom te ujedno aktivirajući metabolizam.

Maderoterapija omogućuje detoks organizma te opušta i smanjuje stres.

Zaštitna uloga limfe

Limfa je međustanična tekućina koja se skuplja iz tkiva organizma i protječe sustavom limfnih žila i na kraju se vraća u venski dio krvotoka. Limfni sustav ima višestruku funkciju. Njena glavna funkcija je štititi organizam od infekcija i bolesti.

Kroz limfu prolaze ostaci krvi iz svih tjelesnih organa te svi virusi, bakterije, toksini, metabolički obrađene masnoće, oštećene i raspadnute stanice, mikrofagi, kemikalije koje unosimo u organizam kroz hranu, kozmetičke i druge proizvode. Limfa toksine tjera kroz krvotok do crijeva i bubrega te se tako izbacuju iz organizma.

No limfni sustav mora funkcionirati pravilno kako bi izbacivao toksine iz tijela. On nema pumpu kao što krvožilni sustav ima srce, stoga limfna tekućina sporo cirkulira. Ona teče od dolje prema gore pulsiranjem arterije te kontrakcijom mišića.

Stil života bez dovoljno fizičke aktivnosti, s nepravilnom prehranom i pod stresom, preopterećuje limfni sustav i dodatno usporava cirkulaciju, a time i eliminaciju štetnih tvari iz organizma.

Kako se provodi maderoterapija?

Tehnika uključuje niz čestih i ponavljajućih pokreta pomoću različitih drvenih alatki u kombinaciji s ručnom masažom i esencijalnim uljima.

Tretman maderoterapije se izvodi kroz više faza u kojima se koriste različite drvene alatke, a započinje nanošenjem anticelulitnog ulja na kožu tretiranog dijela tijela.

limfa limfna drenaza imunosni sustav limfotok zdravlje

Što niste znali, a zanima vas o limfnoj drenaži

Pojmovi limfa, limfna drenaža, limfotok, imunosni sustav nekima će možda zvučati nedovoljno poznato, no od velike su važnosti za...

SAZNAJTE VIŠE

Tretmani traju od 30 do 40 minuta, neovisno o dijelu tijela koji se tretira (trbuh, noge, ruke, leđa..)

Preporučuje se serija od minimalno pet do 10 tretmana. Također treba piti puno tekućine tijekom dana kada se tretman provodi te dan poslije tretmana kako bi se pospješila eliminacija toksina iz tijela.

I za kraj, treba spomenuti da postoje kontraindikacije za tretman, a to su proširene vene i kapilare na nogama. Više stručnih savjeta o maderoterapiji potražite u Specijalnoj bolnici Arithera.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button