Koža, kosa i nokti - 2. svibnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

4 suvremena i dugotrajnija rješenja za celulit

Većina žena ima celulit na bedrima, stražnjici ili trbuhu. To je posve normalna pojava, ali ako vas to ne tješi, postoje načini da ga učinite manje uočljivim – i to na više godina

celulit na bedrima straznjica trbuh anticelulitni tretmani

Usprkos raširenosti celulita među ženskom populacijom (više od 90 posto žena dobit će ga u nekom trenutku svog života) njegovi uzroci i dalje nisu dobro shvaćeni. Ipak, postoji nekoliko teorija. Prema njima, na pojavnost i vidljivost celulita utječe nekoliko faktora, poput hormona, genetike, prehrane bogate nezdravim masnoćama i ugljikohidratima, sjedilačkog načina života i drugih čimbenika životnog stila.

Metode koje prirodnim putem vraćaju mladalački sjaj

Da stvar bude još kompliciranija, ovog se neželjenog estetskog stanja, usprkos stalnom napretku kozmetičke industrije, i dalje teško osloboditi. Razlog tomu je što je celulit složeni poremećaj koji se velikim dijelom događa u dubinskim slojevima kože do kojih je nemoguće prodrijeti topičkim proizvodima.

Srećom, posljednjih godina došlo je do mnogih uzbudljivih pomaka u ublažavanju vidljivosti „narančine kore“. Premda (još) ne postoje dermatološki tretmani koji nas mogu brzinski i doživotno osloboditi od celulita, ovo su trenutno najbolje opcije.

1. Cellfina

Globalno najtraženiji i najučinkovitiji anticelulitni tretman je za one s dubljim džepom. No prema njihovom iskustvu, vrijedi svake kune. Naime, ovaj minimalno invazivni tretman klinički dokazano poboljšava pojavu celulita najmanje godinu do dvije.

Cellfina tretman koristi uređaj veličine igle za uništavanje fibroznih tkiva kako bi se izgladila površina kože. No, ne trebate brinuti zbog boja jer se provodi pod lokalnom anestezijom. Kasnije možete imati privremene modrice i natekline. Prvi su rezultati, prema proizvođaču, vidljivi nakon nekoliko dana, a poboljšavaju se tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

2. Velashape

Ovaj uređaj koristi infracrveno svjetlo, radiofrekvenciju i masažu s usisavanjem kako bi stimulirao limfnu drenažu, istovremeno smanjujući veličinu masnih stanica. Učinkovit je na bedrima, stražnjem dijelu bedara, stražnjici i trbuhu.

Rezultati ovog, također neinvazivnog, tretmana, se počinju pojavljivati nakon otprilike četiri primjene. Možda jedini njegov nedostatak jest da se mora ponavljati otprilike svaka tri mjeseca kako bi se vidjela stvarna razlika.

3. Cellulaze

Slično kao i Cellfina, i ovaj je minimalno invazivni postupak dizajniran da rastopi strukturu celulita ispod kože. Ali pritom koristi laser, a ne oštricu. Mali laser djeluje vrlo precizno prodirući kroz kožu i do jednog centimetra. Koristi se za ojačavanje kože, precizno razbijanje zadebljanog vezivnog tkiva, poticanje proizvodnje kolagena i topljenje masnih nakupina.

Prema proizvođačima, poboljšanja su odmah primjetna, no za konačni rezultat potrebno je pričekati oko šest mjeseci. U zaglađenoj i pomlađenoj koži bez celulita moguće je uživati oko godinu ili dvije.

4. Karboksiterapija

Tijekom ovog bezbolnog medicinskog postupka, plin ugljični dioksid se u vrlo malim količinama aplicira u točno određene slojeve kože. Time se djeluje na stimulaciju cirkulacije u tretiranoj regiji i njezino jače opskrbljivanje kisikom i hranjivim tvarima te aktivaciju kolagena i elastina. Moguće nuspojave karboksiterapije su nelagoda tijekom liječenja te privremeno crvenilo i modrice.

neinvazivni estetski tretmani ultrazvuk, medicinska radiofrekvencija mezoterapija pomladivanje krvnom plazmom

Zauvijek mladi i lijepi: stručnjaci preporučuju koje estetske tretmane odabrati

Neinvazivni estetski tretmani kao što su ultrazvuk, medicinska radiofrekvencija, mezoterapija, pomlađivanje krvnom plazmom sve se više primjenjuju

SAZNAJTE VIŠE

Rane studije pokazuju da žene nakon osam tretmana primjećuju manju pojavnost celulita, ali i značajno poboljšanje cjelokupnog izgleda kože. Preporučuje se oko osam do 10 tretmana, a prvi rezultati su vidljivi nakon četiri do pet tretmana.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button