Estetski tretmani - 16. srpnja 2020.
AUTOR ČLANKA - dr. sc. Krešimir Martić, dr. med., specijalist opće i plastične kirurgije, Arithera

Zauvijek mladi i lijepi: stručnjaci preporučuju koje estetske tretmane odabrati

Iako najčešće čeznemo za brisanjem tragova vremena sa lica, uz pomoć suvremene tehnologije moguće je pomladiti gotovo cijelo tijelo i to bez klasičnog kirurškog zahvata

neinvazivni estetski tretmani ultrazvuk, medicinska radiofrekvencija mezoterapija pomladivanje krvnom plazmom

Potraga za produljenom mladošću u današnjem vremenu ne prestaje, a veliki broj dostupnih postupaka koji pomlađuju lice, zatežu kožu tijela ili pak otapaju masne naslage kod korisnika mogu stvoriti osjećaj zbunjenosti i nesigurnosti koji tretman doista izabrati.

Pri donošenju odluke kome povjeriti svoj izgled, bitno je birati provjerene, suvremeno opremljene klinike s multidisciplinarnim timom stručnjaka.

Jeste li znali? Što prije uočite celulit, lakše ćete ga se riješiti

Riješite se sive i umorne kože

U moru inovativnih tehnologija na tržištu posljednjih se godina ističe medicinska radiofrekvencija. Riječ je o visoko naprednoj tehnologiji estetske medicine kojom se izvode medicinsko-estetski neinvazivni i minimalno invazivni tretmani. Terapijski učinci radiofrekvencije su ubrzavanje venske cirkulacije, poboljšavanje staničnog disanja i poticanje prirodnog procesa obnove kolagena.

Tretman je indiciran za tretiranje bora, manjka mišićnog tonusa, linija oko očiju, nesavršenosti teksture kože, za sivu, umornu i dehidriranu kožu, ali i za uklanjanja bradavica, ožiljaka, hiperpigmentacija i pjega. Učinci nakon 10 tretmana medicinskom radiofrekvencijom traju dvije godine.

Jedna od najvećih inovacija u svijetu estetike

Najbolji rezultati se postižu ako se tretman radiofrekvencijom kombinira s neinvazivnom Top Quality tehnologijom neinvazivne elektroporacije, a riječ je zapravo o mezoterapiji bez igala. Transdermalni prijenos aktivnih sastojaka u ciljanu razinu dermisa osigurava “virtualnu” injekciju vitamina za zdrav i blistav izgled kože što će dati završni „glow“ efekt čitavom procesu pomlađivanja.

S obzirom na to da je riječ o prvom takvom uređaju u Hrvatskoj, Specijalna bolnica Arithera je postala i prva klinika gdje je moguće učiniti PRP pomlađivanje krvnom plazmom bez upotrebe igala. Tretman je potpuno bezbolan i opuštajući, a rezultati su vidljivo pomlađen izgled s vlastitim matičnim stanicama koje pomažu u stvaranju novog kolagena te u obnovi i poboljšanju oštećene kože. Za najbolji rezultat pomlađivanja potrebna su tri tretmana s razmacima od 15 dana, a nakon toga po jedan tretman godišnje.

Nekirurška blefaroplastika

Radiofrekventna plazma predstavlja pravu revoluciju neinvazivnog pomlađivanja i na minimalno invazivan način postiže rezultate koji su se dosad mogli očekivati samo od operativnog zahvata. Radiofrekvencija usmjerena na ciljani površinski sloj kože  postiže trenutačnu vaporizaciju viška kože, vidljivo zateže gornje i donje vjeđe, uklanja masne jastučiće na podočnjacima, čini oko otvorenijim i bez suvišnih nabora. Ova tehnologija najviše se koristi za tretmane mikro liftinga i vrlo traženu nekiruršku blefaroplastiku.

Što je HIFU tehnologija?

Odlazak „pod nož“ postao je pomalo vintage, a klasični facelifting zamjenjuje mnogo suptilniji, neinvazivan i bezbolniji tretman Top Quality Hifu tehnologijom koja funkcionira na bazi velikog tehničkog potencijala fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta kojim se stimulira i obnavlja kolagen, poboljšava se struktura kože i vidljivo podiže njezin tonus. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, a nakon četiri tretmana u razdoblju od 6 mjeseci koža lica postaje potpuno zategnuta i pomlađena. HIFU se primjenjuje i na području tijela, a učinkovito rješava problematiku grube, opuštene i ostarjele kože, mišićne hipotonije, opuštenosti abdomena, celulit i tzv. „narančinu kožu“.

Fokusirani ultrazvučni valovi pomažu pri mršavljenju

Najnovije dostignuće „body sculpting“ tehnologije dolazi u obliku medicinske ultrazvučne liposukcije kao što je tehnologija Top Quality Cav Cell. Ova tehnologija supstitut je za klasičnu kiruršku liposukciju i namijenjena je za osobe koje se bore s tek nekoliko „zimskih“ kilograma viška, ali ponajviše za one s ozbiljnijim nakupinama masnog tkiva kojih se unatoč dijetama i tjelovježbi ne mogu riješiti. Tretmani djeluju ciljano na masne stanice tretiranog područja bez oštećenja okolnog tkiva.

Ovom tehnologijom mogu se postići vrlo brzi rezultati u samo jednom minimalno invazivnom zahvatu, odnosno „liposukciji bez kirurškog noža“. Pritom je dovoljna lokalna anestezija, a pacijent s dnevnim aktivnostima može nastaviti odmah nakon zahvata.

Stomatologija izbjeljivanje zubi

Dentalna estetika: Izbjeljivanjem zubi do blistavog osmijeha

Blistav osmijeh ono je za čim svi čeznemo, no izbjeljivanje zubi trebalo bi prepustiti stručnjacima jer je ipak u...

SAZNAJTE VIŠE

Kombinacija tretmana

Na prvim konzultacijama sa iskusnim liječnicima, razmotriti će se i razumjeti potrebe klijenta te dati odgovori koji su potrebni za donošenje odluke. Najbolji rezultati u našoj se Specijalnoj bolnici Arithera postižu primjenom Artsynergy protokola koji se, sukladno izgledu i stanju kože, sastoje od više vrsta tretmana, traju od nekoliko tjedana do 6 mjeseci, provode se pod nazorom specijalista i  brzo uklanjaju vidljive tragove godina.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button