promo signPROMO ČLANAK

Koža, kosa i nokti - 4. lipnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Kolagen kao anti-age: Zašto nam treba upravo kolagen?

Naše tijelo proizvodi kolagen samostalno, ali nakon 20. godine proces njegova stvaranja u tijelu se usporava. Ukoliko imate kritičnu razinu kolagena, počnite razmišljati o poticanju njegova stvaranja

kolagen anti age Medex kolagenflex kolagenlift njega koze

Kolagen dolazi od grčke riječi “kólla”, koja znači ljepilo, i sufiksa “gen”, koji znači stvoriti. Kolagen predstavlja čak 30% svih proteina u tijelu i samim tim je najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu. U našem tijelu postoji više od 28 različitih vrsta kolagena.

Posljedice uzrujavanja: Iz karantene izlazimo s potpisom stresa na koži

Kolagenska vlakna glavni su građevni elementi međustaničnog prostora vezivnih tkiva i na taj način daju stanicama potporu i osiguravaju stabilnost tkiva. Kolagen je prisutan u koži, hrskavici, kostima, mišićima i tetivama, te u svim vezivnim tkivima.

Pad razine kolagena u tijelu

Naše tijelo proizvodi kolagen samostalno, ali nakon 20. godine života proces stvaranja kolagena u tijelu se usporava. To se prvo primjećuje na koži koja postaje suha i bez tonusa, pojavljuju se bore, nokti postaju krhki i lomljivi, a kosa postaje tanja. Pad razine kolagena u tijelu odražava se i na poteškoće u kretanju jer se smanjuje količina kolagena u zglobnoj hrskavici i tetivama, kao i u mišićnim vlaknima koja postaju sve manje i manje fleksibilna, a mišićna masa počinje opadati. Budući da kolagen ima izuzetno važnu ulogu u našem tijelu, vrlo je poželjan sastojak i u kozmetičkim proizvodima i u dodacima prehrani.

Kako znate da vam nedostaje kolagena?

Ako vam se na licu pojave bore od smijeha, to još ne znači da je razina kolagena kritična. Međutim, ako se prepoznajete u tri donje točke, savjetujemo vam da počnete razmišljati o poticanju stvaranja vlastitog kolagena. Očiti znakovi nedostatka kolagena mogu biti:

  • pojava bora i gubitak tonusa kože,
  • pojava celulita i strija,
  • lomljivi nokti i loša kosa,
  • bolovi u zglobovima i kostima,
  • dobna dalekovidnost,
  • usporeno stjecanje mišićnog tonusa i slaba izdržljivost usprkos fizičkoj aktivnosti.

Ako počnemo konzumirati kolagen dovoljno rano, promjene ćemo primijetiti nakon otprilike mjesec dana

Ako počnemo konzumirati kolagen dovoljno rano, promjene ćemo primijetiti nakon otprilike mjesec dana. Što smo mlađi, manji je dio našeg vlastitog kolagena propao i našem je tijelu potrebno manje poticaja “izvana”. Međutim, ako kolagen počnemo konzumirati kada su bore na našoj koži već izražene, za prve rezultate morat ćemo ustrajati najmanje dva ili tri mjeseca.

Kolageni iz Medexa sadrže sve potrebne aminokiseline za sintezu kolagena i odlažu se tamo gdje tijelu kolagen najviše treba. Uz redovitu konzumaciju kolagena, rezultate ćete primijetiti u kratkom vremenu.

U tijelu se najbolje apsorbira hidrolizirani kolagen

Studije o učinkovitosti hidroliziranog kolagena pokazale su da se čestice hidroliziranog kolagena odlično apsorbiraju, prolaze uglavnom neoštećene kroz crijevnu stijenku i iz crijeva prelaze u krv. Molekule kolagena putuju krvotokom i odlažu se tamo gdje je potreba tijela za kolagenom najveća.

Proizvodi iz Medex linije kolagena sadrže različite patentirane oblike hidroliziranog kolagena koji se razlikuju prema svrsi uporabe.

Kolagenlift u prahu

Patentirana vrsta kolagena: NatiCol®
Izvor: riblji
Svrha: mladenački izgled kože

Kolagenlift u otopini

Patentirana vrsta kolagena: Verisol®
Izvor: goveđi
Svrha: mladenački izgled kože

Kolagen u prahu / s vitaminom C

Patentirana vrsta kolagena: Peptiplus®
Izvor: goveđi
Svrha: jaka kosa i nokti

KOLAGENFLEX2_SLO

Kolagenflex

Patentirana vrsta kolagena: Fortigel®
Izvor: goveđi
Svrha: poletno kretanje (zglobovi, kosti)

Ali što se događa kada ga više ne konzumiramo?

Ništa drastično. Tijelo će nastaviti svoj prirodni proces starenja i gubitka kolagena. Zbog toga što smo mu prethodno dodavali hidrolizirani kolagen, ishodišna količina kolagena bit će veća nego kod osobe iste dobi koja nije konzumirala kolagen. Dakle, čak i kada izgubite kolagen, razlika između vašeg izgleda i izgleda nekoga tko nije konzumirao kolagen i dalje će biti očita. Osim toga, u bilo kojem trenutku možete ponovo početi uzimati kolagen.

Kolagen saveznik ljepote

Postignite mladenački izgled u novoj godini: manje briga, više kolagena!

Pripreme za svečane ručkove, večere i razne zabave već su iza nas. Na takvim svečanim okupljanjima ili tulumima svi...

SAZNAJTE VIŠE

Kako održavati dnevnu rutinu?

Kolagen je dodatak prehrani prirodnog podrijetla, pa ga treba konzumirati dulje vrijeme. Budući da konzumiranjem kolagena vraćamo tijelu ono što mu priroda vremenom oduzima, možemo ga kontinuirano konzumirati i dugi niz godina. Prema primljenim odazivima naših korisnika zaključili smo da je najteže održavati svakodnevnu rutinu ljepote. Zato vam od srca savjetujemo – ne odustajte prebrzo! Prvi učinci kolagena pojavljuju se nakon mjesec dana redovite konzumacije preporučene dnevne količine. Ta se baza potom mora održavati najmanje još dva naredna mjeseca. Naime, vaše tijelo treba rutinu. Kolagen možete brzo umiješati u vodu ili se možete poigrati sa svojom maštom i uključiti ga u svoje obroke i ostale aktivnosti.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button