Koža, kosa i nokti - 9. listopada 2019.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

5 novih beauty „alata“ za njegu i pomlađivanje lica

Beauty „gadgeti“ revolucionarizirali su kućne režime njege, od toga kako čistimo kožu i nanosimo kremu za lice do uklanjanja prištića snagom svjetla. Ovo su neki od „alata“ za uljepšavanje koje vrijedi istražiti

beauty gadgeti i njega kože

Posljednjih nekoliko godina, tehnologija i njega kože sjedinile su se kao nikad prije, stvarajući čudesne izume koji pomlađuju i iscjeljuju kožu.

Beauty „gadgeti“ značajno unapređuju kućni režim njege te smanjuju posjete kozmetičarima i dermatolozima štedeći nam vrijeme i novac. Trebate dokaz? Upoznajte neke od inovativnih „pribora“ za uljepšavanje koji su trenutno u svijetu veliki hit.

Gua Sha: pločica od žada za pomlađivanje

Gua sha je drevna kineska masaža lica za pomlađivanje. Njezin je „alat“, pločica od žada, danas postala uobičajena u kućnim ritualima uljepšavanja i opuštanja na zapadu.

Ovom se pločicom od zelenog, poludragog kamena, koja se posebnim pokretima povlači po licu namazanom uljem, aktiviraju akupunkturne točke svih tjelesnih meridijana, postiže se iscjeljujući efekt, potiče se limfna drenaža, ublažavaju se bore i stimulira se proces proizvodnje kolagena i elastina. Sve što je potrebno da, s vremenom, koža izgleda zaglađenije i blistavije.

Koji će beauty trendovi vladati ove jeseni?

Gold Sculpting Bar: Zlatni T- štapić za skulpturiranje lica

Ova luksuzna „spravica“ od 24-karatnog zlata nanošenje kreme podiže na jednu posve novu razinu.

Zbog nježnih vibrirajućih učinaka sastojci iz kreme prodiru dublje u kožu. Ujedno se stimuliraju deseci mišića koji su odgovorni za izgled kože. Potičući cirkulaciju, tonirajući i opuštajući mišiće lica, ten postaje glađi i zategnutiji, linije ublaženije a podbuhlost smanjena – i to trenutno. Iza ove tehnikalije, koju navodno koristi Jennifer Aniston, krije se vizažistica poznatih osoba, Jillian Dempsey.

Dermaroller: Valjak za regeneraciju

Dermaroler, kojeg je osmislio dr. Horst Liebl prvotno je bio namijenjen medicinskoj upotrebi – za uklanjanje strija i ožiljaka – ali se zbog uspješnosti ubrzo pojavio i onaj za kućnu upotrebu.

Valjak prekriven s oko 190 sitnih iglica služi za pomlađenje, obnovu i osvježenje kože. Tretiranjem kože posebno dizajniranim mikroiglama potiču se samoiscjeljujući mehanizmi kože. Konkretnije, aktivira se rastvaranje starog kolagena i stvaranje novog te se potiče mikrocirkulacija, što pozitivno utječe na obnovu kože. Fibrozna tkiva brže nestaju i bivaju nadomještena novim zdravim vezivnim tkivom. Uz redovitu upotrebu, mlađa, napetije i sjajnija koža može se primijetiti nakon tri mjeseca.

Jesu li svi kozmetički proizvodi doista sigurni za zdravlje

Jesu li svi kozmetički proizvodi doista sigurni za zdravlje?

Današnje tržište obiluje širokom ponudom komercijalnih kozmetičkih proizvoda. Koliko je opasna kozmetika i jesu li svi kozmetički proizvodi sigurni?

SAZNAJTE VIŠE

Kromoterapija: Plavim i crvenim svjetlom protiv akni

Ove se „spravice“ baziraju na snazi kromoterapije ili terapije svjetlošću.

Poznato je da je jedna od bakterija odgovorna za nastanak akni Propionibacterium acnes. Ova bakterija proizvodi kemikaliju zvanu porfirin koja je osjetljiva na svjetlo na određenim valnim duljinama. Tu u pomoć stižu praktični uređaji, nalik olovci, koji emitiraju plavo i crveno LED svjetlo.

Plavo svjetlo stimulira tu kemikaliju i uništava bakterije koje uzrokuju upalne reakcije, a crveno, koje ima protuupalno djelovanje, ubrzava zacjeljivanje i ublažava crvenilo. Redovita upotreba je ključna, a oni koji su iskušali uređaje (npr. Neutrogena Light Therapy Acne Spot Treatment i Foreo Espada Acne-Clearing Blue Light Pen) navode da pomažu „izbrisati“ akne već u roku od par dana.

Sonični čistači: profesionalno čišćenje lica

Uređaji za sonično čišćenje, za svakodnevno uklanjanje šminke i dubinsko čišćenje pora, koriste visokofrekventnu mikropulsirajuću tehnologiju. Ugrađeni mikročip šalje uređaju informacije o načinu rada ovisno o dijelu lica ili tijela koji želimo očistiti, pa automatski prilagođava brzinu, intenzitet i vrijeme čišćenja s četkicama koje osciliraju naprijed-natrag od 200 do 300 puta u sekundi omogućavajući nježno ali dubinsko čišćenje.

Prema nekim izvorima, sonični čistači čiste šminku 11 puta učinkovitije od čišćenja rukom te uklanjaju 30 puta više štetnih čestica onečišćenja koje je gotovo nemoguće u potpunosti „ručno“ ukloniti. Osim što pružaju dubinsko čišćenje, noviji sonični čistači smanjuju fine linije i zadržavanje vode tj. preveniraju podbuhlost.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button