Kosti i zglobovi - 3. lipnja 2022.
AUTOR ČLANKA - Milan Milošević, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije koštano-zglobnog sustava, Poliklinika Ribnjak

Fileri nisu samo za lice: hijaluronska kiselina protiv bolova u stopalima

Vjerojatno vam je dobro poznato da većina žena već nakon sat vremena provedenih u visokim petama počinje osjećati bolove. No, u njihovom rješavanju mogao bi pomoći tretman kojeg možda u ortopediji ne biste očekivali

hijaluronska kiselina i botoks protiv bolova u stopalima

Stopalo je jedinstven organ tijela sastavljen od velikog broja koštano-zglobnog, ali i mekog tkiva. Iako je njegova složena pokretljivost zadivljujuća, vrlo su često bolovi, grčevi, natisci, deformacije prstiju i slično posljedica nošenja uske obuće.

Nogirajte bolove u petama! Saznajte uzrok i olakšajte si svaki korak

Iako je lijepa cipela vjerojatno najvažniji odjevni predmet žene, taj izbor u ime mode može imati dalekosežne posljedice, ne samo na stopalo, već i na potkoljenicu te kralježnicu. Ta visoka cijena za ljepotu stopala dugoročno dovodi do kroničnih promjena, često prisutnih natisaka, oteklina i deformacija prstiju stopala.

Traženi tretman

Postoje razni „trikovi“ kojima se žene služe kako bi smanjile tegobe stopala, no, vlasnice omiljenog para svojih cipela znaju da su to kratkotrajna i ograničena rješenja. Iako je danas više nego ikad raširena primjena hijaluronske kiseline i botoksa u estetskoj medicini, navedeni tretman pokazao se i ovdje kao odličan izbor.

Poliklinika Ribnjak

U specijaliziranim centrima u drugim zemljama ovaj tretman je već postao toliko popularan da je naručivanje za filere stopala nadmašilo broj poziva za korekciju usnica hijaluronskom kiselinom.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina potpuno je prirodni sastojak naše kože i zglobova. S godinama se smanjuje njena koncentracija, pa pribjegavamo nadopunama s preparatima hijaluronske kiseline.

Ova kiselina posjeduje takozvane hidrofilne osobine, privlači molekule vode što rezultira povećanjem volumena tkiva, u ovom slučaju u području stopala. Već s jednom primjenom moguće je „nadoknaditi“ stanjene masne jastučiće tabana, zategnuti kožu i vratiti mladolik izgled stopala. Učinak je odmah vidljiv.

Visokokvalitetni preparati hijaluronske kiseline omogućuju u periodu nakon davanja smanjenje bolova stopala, što vam omogućuje bezbolno nošenje vaše omiljene obuće.

Hallux valgus: sve što morate znati o ovoj tegobi modernih žena

Čukalj je vrlo raširena pojava, gotovo deset puta se češće javlja u žena. Osim što izaziva bolove, predstavlja i...

SAZNAJTE VIŠE

Botoks

Botoks je prirodni pročišćeni protein koji privremeno „blokira“ prijenos impulsa prema mišićima. Koristi se u mnogim granama medicine, ne samo kod estetskih zahvata.

Stručno apliciran u područje tabana s nekoliko minimalnih uboda, kroz nekoliko dana dovodi do smanjenja bolova. Jednako tako, botoksom se može „zategnuti“ i koža cijelog stopala. Tretman je siguran i bezbolan, a sam postupak traje 15 do 20 minuta.

Više stručnih savjeta potražite na stranicama Poliklinike Ribnjak.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button