Koža, kosa i nokti - 30. kolovoza 2021.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

Dobro odabrana maskara čini veliku razliku

Odabir maskare koja odgovara vašem obliku trepavica nije uvijek jednostavan, no prava četkica i boja koja odgovara vašim očima naglasit će pogled, produžit će trepavice i učiniti ih gušćima

maskara odabir prema ocima

Čaroban pogled s laskavim trepavicama teško je dobiti bez odgovarajućeg alata. No, sa svim oblicima četkica, odabir savršene maskare može se doimati poput osnovnoškolskog sata geometrije.

Pa, kako točno dokučiti oblike pješčanog sata, sfere i stošca kako biste pronašli pravu maskaru za svoje trepavice? Donosimo mali vodič uz pomoću kojeg ćete lakše odabrati onu koja će vaš pogled učiniti zanosnijim i atraktivnijim, čak i ako imate kratke ili rijetke trepavice!

5 savjeta za njegu područja oko očiju u doba korone

Kako odabrati pravi tip maskare?

Najprije morate odlučiti koja vrsta maskare vam je zaista potrebna. Je li to „obična“ ili ona vodootporna. Ako maskaru kupujete za ljetnu sezonu, ako vam oči suze ili volite biti našminkani i dok se bavite sportom, vodootporna je maskara bolja opcija. No, idealno bi bilo da u kozmetičkoj torbici imate obje jer vam za svakodnevno šminkanje ne treba ona vodootporna.

Ako pak nosite kontaktne leće ili imate osjetljive oči, izbjegavajte vodootpornu maskaru jer se teže uklanja te ima više sintetičkih sastojaka koji potencijalno mogu iritirati oči. U tom slučaju, radije nabavite prirodnu ili dermokozmetičku maskaru koja je nježnija prema koži i očima.

Odabir odgovarajuće boje

Boja očiju, nijansa vaših obrva, ali i ton kože određuju koja vam boja maskare najbolje pristaje. Ako želite istaknuti oči i produbiti pogled, tada crna maskara pruža najbolji efekt i dodaje glamur vašoj šminki. S druge strane, smeđa boja maskare odlično zaokružuje tzv. natural ili prirodni look.

Maskare u ostalim bojama, poput ljubičaste, plave ili zelene također su prekrasne, ali su odvažnije i nekonvencionalnije. Želite li ih iskušati, odaberite onu koja najbolje ističe boju vaših očiju. Primjerice, plava, može odlično naglasiti smeđe oči, a ljubičasta plave. Ako niste skloni eksperimentiranju, crna je najsigurnija opcija jer odgovara svim bojama očiju i tena.

Pronalazak prave četkice

Prije odlaska u kupnju, razmislite kako biste željele da izgledaju vaše trepavice nakon nanošenja maskare. Biste li voljele da su vaše trepavice duže, uvijenije ili pak gušće? Najvažnije je fokusirati se na oblik četkice jer je to glavni „alat“ koji određuje kako će izgledati vaše trepavice.

Za rijetke trepavice:

Odaberite maskaru gušće teksture koja trepavicama daje dvostruki volumen i ima veliku četkicu s gustim dlačicama. Jednako su dobre i one četkice koje pri dnu imaju više dužih dlačica a na vrhu kraće. Želite li tijekom dana moći popraviti šminku, odnosno nanijeti više slojeva, odlučite se za onu čija je četkica u obliku pješčanog sata.

Za kratke trapavice:

Želite li produžiti i vizualno pomladiti svoje trepavice, odlučite se za maskaru na čijoj deklaraciji piše da produljuje trepavice. Takve maskare uglavnom imaju dugu i vrlo tanku četkicu.

Guste trepavice

6 načina kako ostvariti zavodljive, guste trepavice bez ekstenzija

Kažu da su oči ogledalo duše, a kada naše oči krase guste i njegovane trepavice nastaje čarolija. Ako vas...

SAZNAJTE VIŠE

Za ravne trepavice:

Osim uvijača za trepavice, koji je najbolji saveznik ravnih trepavica, potražite maskaru sa zakrivljenom četkicom. Njezina bi formula trebala biti što dugotrajnija da trepavice održi što duže postojanijima, ali ne i preteška kako ih ne bi otežala da „padnu“.

Za uvijene, guste trepavice:

Sretnicama s prirodno gustim trepavicama odgovara svaki tip maskare. Međutim, one s velikom, debelom četkicom najbolje će istaknuti njihovu prirodnu ljepotu i privući pogled na vaše oči.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button