Zanimljivosti i savjeti - 29. listopada 2019.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Otvorena nova angiosala u KBC-u Sestre milosrdnice

KBC Sestre milosrdnice (popularna Vinogradska bolnica) ima dobru vijest za svoje pacijente – otvorena je nova angiosala, a na svečanom otvorenju prisustvovao je i hrvatski ministar zdravstva

nova angiosala u KBC Sestre milosrdnice - Vinogradska

U KBC Sestre milosrdnice (Vinogradska bolnica) svečano je otvorena nova angiosala za intervencijske radiološke procedure.

Kako piše Ministarstvo zdravstva, uređaj ARTIS Zee Biplane sastavni je dio nove angio sale. Predstavlja sam vrh tehničkih mogućnosti u području neurointervencije i neuroradiologije. Vrijednost uređaja je 7.287.500,00 kuna. Financira se bespovratnim sredstvima EU u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Europskog fonda za regionalni razvoj. Sredstva su namijenjena za poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama u bolnicama u javno zdravstvenom sektoru.

Nova angiosala u KBC Sestre milosrdnice ima brojne prednosti

Uređaj će omogućiti bržu obradu većeg broja pacijenata. Također će se poboljšati kvaliteta zbrinjavanja pacijenata i smanjit će se liste čekanja. Veći broj pacijenata moći će se obraditi putem dnevne bolnice što će smanjiti pritisak na već reducirane bolničke kapacitete te uvelike pomoći u kvaliteti i brzini liječenja pacijenata.

hitna, hitni bolnicki prijem, KBC Sestre milosrdnice, Vinogradska bolnica

Odlična vijest za pacijente zagrebačke Vinogradske bolnice

KBC Sestre milosrdnice (popularna Vinogradska bolnica) dobit će novi, objedinjeni hitni bolnički prijem koji bi trebao poboljšati uvjete za...

SAZNAJTE VIŠE

KBC Sestre milosrdnice jedan je od dva postojeća centra u RH u kojem se obavljaju kompleksni neurointervencijski zahvati liječenja cerebralnih aneurizmi, cerebralnih arterijsko-venskih malformacija te akutnih moždanih udara.

U suradnji s odjelima vaskularne kirurgije i angiologije sudjeluje u liječenju velikog broja bolesnika s perifernom i ishemijskom bolešću. Obavljaju se i zahvati liječenja abdominalnih i torakalnih aneurizmi poput EVAR-a i TEVAR-a, zahvati embolizacije i kemoembolizacije tumora i vaskularnih tvorbi, zabrinjavanje akutnih arterijskih krvarenja, postupci bilijarne drenaže te brojni drugi vaskularni i nevaskularni radiološki intervencijski postupci, piše Ministarstvo zdravstva.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button