Zanimljivosti i savjeti - 19. rujna 2019.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Odlična vijest za pacijente zagrebačke Vinogradske bolnice

KBC Sestre milosrdnice (popularna Vinogradska bolnica) dobit će novi, objedinjeni hitni bolnički prijem koji bi trebao poboljšati uvjete za čak 300 tisuća građana

hitna, hitni bolnicki prijem, KBC Sestre milosrdnice, Vinogradska bolnica

KBC Sestre milosrdnice (Vinogradska bolnica) dobit će 53 milijuna kuna vrijedan objedinjeni hitni bolnički prijem. Time će se bitno poboljšati uvjeti za čak 300 tisuća građana koji gravitiraju u jednoj od najvećih i najstarijih hrvatskih bolnica.

Objedinjeni hitni bolnički prijem

Kako piše Jutarnji, objedinit će se sve medicinske struke (traumatologija, pedijatrija, oftalmologija, otorinolaringologija, ginekologija i urologija). Cilj projekta su suvremeni, ekonomični i multidisciplinarni načini liječenja. Također se želi povećati dostupnost i kvaliteta pružanja hitne zdravstvene pomoći, bržeg i kvalitetnijeg zbrinjavanja pacijenata te brže dijagnostike zbog objedinjavanja svih struka u jednu cjelinu.

kolega hitnjak, dragan malosevac, facebook

Kolega hitnjak – djelatnik Hitne pomoći čiji smisao za humor Hrvati obožavaju

Dr. Dragan Maloševac i dr. Igor Berecki urnebesan su liječnički spoj koji stoji iza popularne Facebook stranice Kolega hitnjak

SAZNAJTE VIŠE

„Osigurat ćemo prostor dogradnjom dijela bolnice i rekonstrukcijom postojećeg prizemlja. To znači puno posla i napor za organizaciju rada. Ali na kraju ćemo imati prostor proširen na cijelo prizemlje. Dijaliza će biti u proširenom i dograđenom dijelu prvoga kata. Također, kardiološka poliklinika će se premjestiti iz prizemlja u dograđeni prostor na drugom katu. Dogradit će se etaža na zapadnom dijelu. Napravit će se topli hodnik za transport pacijenata iz hitnog prijema do zgrade kirurgije i jedinice intenzivnog liječenja“, rekao je prof. Mario Zovak, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice za Jutarnji.

Ovaj projekt većim je dijelom financiran iz europskih bespovratnih sredstava (oko 31 milijun kuna), a ostatak iz državnog proračuna (oko 22 milijuna kuna).

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button