Zanimljivosti i savjeti - 9. siječnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Uspjeh neurokirurškog tima u KB Dubrava: Prohodao nepokretni dječak

KB Dubrava bilježi novi uspjeh u liječenju pa je tako neurokirurški tim uspio ugraditi stimulator mozga dječaku koji je zbog rijetke bolesti postao nepokretan

KB Dubrava - liječnici ugradili stimulator mozga djecaku koji boluje od rijetke bolesti

Neurokirurški tim u Kliničkoj bolnici Dubrava ostvario je novi uspjeh. Kako piše HRT, desetogodišnjaku iz Dalmacije, koji je zbog rijetke bolesti postao nepokretan, uspjeli su ugraditi duboki stimulator mozga. Tako je dječak samo tri mjeseca nakon operacije na nogama.

U potrazi za točnom dijagnozom: još uvijek premalo znamo o rijetkim bolestima

Distonija je rijetka bolest

Bila mu je dijagnosticirana rijetka bolest, distonija. Riječ je o stanju u kojem mozak nema kontrolu nad mišićnim aktivnostima. Roditelji su spas potražili kod profesora Darka Chudyja u KB Dubrava. Nakon operacije njihov sin sve razgovjetnije govori, samostalno sjedi, kontrolira pokrete i hoda.

„Osjećam se super. Meni je to kao novi rođendan. Ne znam kako bih to opisao kao roditelj. Velika je stvar imati dijete, problem s djetetom, pa nakon toga da sve ide na bolje. To je savršeno“, rekao je dječakov roditelj za HRT.

Uspjeh riječkih liječnika: Ugrađen najmanji pacemaker na svijetu

U petak, 22. veljače na Zavodu za kardiologiju Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka, prvi put u Hrvatskoj učinjen...

SAZNAJTE VIŠE

Očekuje se da će dječaku s vremenom biti sve bolje

Prof. dr. sc. Darko Chudy, pročelnik Zavoda za neurokirurgiju KB Dubrava, rekao je kako očekuje da se dječak osamostali te da ima životne šanse kao i svi drugi dječaci.

Dječak sad ide u toplice te se očekuje da će njegovo stanje biti sve bolje i bolje.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button