promo signPROMO ČLANAK

Otorinolaringologija - 10. lipnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Adiva

OTOSAN: Iz ljubavi za vaše uši

Loša i nepravilna higijena uha uzrokuje brojne neugodne iritirajuće probleme. Riječ je o tegobama koje se mogu izbjeći uz pravilnu i odgovarajuću higijenu i prevenciju

Otosan higijena uha zacepljeno uho zujanje u usima

Tegobe o kojima govorimo su suvišan ušni vosak (cerumen), smanjena kvaliteta sluha, dvostruki pozadinski šum, zujanje, zviždanje, neugodni zvukovi ili pak osjećaj „začepljenog“ uha.

Začepljeno mi je uho! Što učiniti?

Što je ušni vosak?

Cerumen je proizvod ceruminalnih i žlijezda lojnica u ušnom kanalu. Određena funkcija je zaštita i obrana ušnog kanala na način da konstantno podmazuje i vlaži uho, čuvajući osjetljivu fiziološku ravnotežu.

Prisutnost voska u ušnom kanalu sprečava ulaz onečišćenja i prašine. Neprimjetnim pokretima vosak izlazi van iz uha.

Tko je najviše pogođen ovim problemom?

Ovim problemom najviše su pogođeni djeca, starije osobe, osobe koje nose slušni aparat i telefonske slušalice, plivači i ronioci, putnici u avionu i planinari.

 • Djeca – često se događa da su žlijezde lojnice kod djece veoma aktivne te proizvode velike količine voska koje stvaraju “čep” u uhu.
 • Starije osobe – u starijoj dobi žlijezde postaju manje aktivne i ne proizvode dovoljno voska, pa se nečistoće ne izbacuju prema van već ostaju unutar ušnog kanala stvarajući “čep” u uhu.
 • Osobe koje nose slušni aparat i telefonske slušalice – osobe koje nose slušni aparat ili telefonske slušalice imaju veći problem u održavanju čistoće ušiju.
 • Plivači i ronioci – voda koja ulazi u ušni kanal uzrokuje bubrenje ušne masti i stvara blokadu.
 • Putnici u avionu i planinari – ovi ljudi podložni su čestim promjenama ušnog tlaka koji može uzrokovati brojne iritirajuće simptome osobito kad su prisutni “čepovi” u ušima.

OTOSAN tuljac – nježna termoterapija

Riječ je o jednostavnoj, sigurnoj i učinkovitoj metodi kojom se prevenira problem. Sastav proizvoda čine pamuk, vosak, pčelinji vosak i propolis.

Nježna toplina koja se stvara tijekom tretmana prodire u slušni kanal i omekšava ušni vosak, što je poznato kao termoterapija. Prirodan propolis pruža učinkovitu zaštitu i na prirodan način štiti uho. Klinički testirano i hipoalergeno. Više udobnosti omogućuje dodatak COMFY aplikatora za uho.

OTOSAN kapi – higijena i zaštita

Prirodne kapi za uho pomažu u otklanjanju tvrdokornog ušnog voska uz pomoć prirodnih ulja i propolisa, bez oštećenja kože.

OTOSAN kapi za uho su praktične i korisne u slučaju:

 • bolova u uhu
 • prekomjernog nakupljanja ušnog voska
 • suhe kože
 • dermatitisa, ekcema, psorijaze i gljivica

Djeluju na uho umirujuće, štite ga i vlaže. Prva su linija pristupa u obnovi ugode i fiziološke ravnoteže uha, zahvaljujući sinergističkom djelovanju prirodnih sastojaka, s bogatim aktivnim djelovanjem.

Nova je formula s organskim ekstraktima, bez dodatka sintetičkih boja i konzervansa i bez nuspojava. Kapi su pogodne za svakoga, za dugotrajno su korištenje i dermatološki su testirane.

Na popisu sastojaka su:

 • Ulje slatkog badema – omekšava ušni vosak, olakšava njegovo uklanjanje, omekšava kožu i čini je otpornijom. Zahvaljujući iznimnoj podnošljivosti, upotrebljava se kod osoba s vrlo osjetljivom kožom.
 • Organsko ulje boražine – učinkovita omekšavajuća svojstva, stimulira regeneraciju kože, poboljšava elastičnost kože i dubinski njeguje kožu.
 • Crni ribiz i organska ulja klinčića, geranija i borovice, koja imaju visoki sadržaj Omega-3 masnih kiselina, sprečavaju biosintezu prostaglandina i stimuliraju tijelo na proizvodnju kortizola koji, imaju protuupalno djelovanje, s analgetskim i njegujućim svojstvima.
 • Bisabolol – neutralizira i ima sedativna svojstva.
 • Ekstrakt propolisa i esencijalna ulja cajeputa – posjeduju snažna pročišćavajuća i antibakterijska svojstva s analgetskim djelovanjem smanjuje se osjećaj boli.

OTOSAN Spray® – Svakodnevna prirodna higijena

Sprej za svakodnevnu prirodnu higijenu i njegu s organski uzgojenim ekstraktima za sprečavanje nakupljanja prekomjernog ušnog voska. Jamči maksimalnu dermatološku toleranciju, pruža nježan, neinvazivni, pouzdan način i opciju za svakodnevnu higijenu uha.

Riječ je o ekološkom proizvodu za prirodno, neinvazivno čišćenje uha. Velika učinkovitost 100% prirodnih sastojaka iz organskog uzgoja, bez dodatka boja i konzervansa. Kombinira učinkovitost čišćenja fiziološke otopine s antiseptičkim svojstvima ulja čajevca i sinergističkog djelovanja 100% organskih biljnih ekstrakata nevena, kamilice, limuna, crnog sljeza i aloe.

Cerumen u uhu ciscenje uha

Cerumen u uhu: Zašto se čišćenje uha mora izvesti pažljivo

Čišćenje uha je potrebno, no treba biti razumno i oprezno kada se čisti cerumen u uhu kako bi se...

SAZNAJTE VIŠE

Za praktičnu upotrebu kod svakodnevnog dubinskog čišćenja zvukovoda. Sprečava zujanje, zviždanje i pozadinske zvukove te sprječava probleme kod smanjene kvalitete sluha.

OTOSAN – u suradnji s prirodom

www.kadulja.hr

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button