promo signPROMO ČLANAK

Otorinolaringologija - 10. lipnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Adiva

OTOSAN: Iz ljubavi za vaše uši

Loša i nepravilna higijena uha uzrokuje brojne neugodne iritirajuće probleme. Riječ je o tegobama koje se mogu izbjeći uz pravilnu i odgovarajuću higijenu i prevenciju

Otosan higijena uha zacepljeno uho zujanje u usima

Tegobe o kojima govorimo su suvišan ušni vosak (cerumen), smanjena kvaliteta sluha, dvostruki pozadinski šum, zujanje, zviždanje, neugodni zvukovi ili pak osjećaj „začepljenog“ uha.

Što je ušni vosak?

Cerumen je proizvod ceruminalnih i žlijezda lojnica u ušnom kanalu. Određena funkcija je zaštita i obrana ušnog kanala na način da konstantno podmazuje i vlaži uho, čuvajući osjetljivu fiziološku ravnotežu.

Prisutnost voska u ušnom kanalu sprečava ulaz onečišćenja i prašine. Neprimjetnim pokretima vosak izlazi van iz uha.

Tko je najviše pogođen ovim problemom?

Ovim problemom najviše su pogođeni djeca, starije osobe, osobe koje nose slušni aparat i telefonske slušalice, plivači i ronioci, putnici u avionu i planinari.

 • Djeca – često se događa da su žlijezde lojnice kod djece veoma aktivne te proizvode velike količine voska koje stvaraju “čep” u uhu.
 • Starije osobe – u starijoj dobi žlijezde postaju manje aktivne i ne proizvode dovoljno voska, pa se nečistoće ne izbacuju prema van već ostaju unutar ušnog kanala stvarajući “čep” u uhu.
 • Osobe koje nose slušni aparat i telefonske slušalice – osobe koje nose slušni aparat ili telefonske slušalice imaju veći problem u održavanju čistoće ušiju.
 • Plivači i ronioci – voda koja ulazi u ušni kanal uzrokuje bubrenje ušne masti i stvara blokadu.
 • Putnici u avionu i planinari – ovi ljudi podložni su čestim promjenama ušnog tlaka koji može uzrokovati brojne iritirajuće simptome osobito kad su prisutni “čepovi” u ušima.

OTOSAN tuljac – nježna termoterapija

Riječ je o jednostavnoj, sigurnoj i učinkovitoj metodi kojom se prevenira problem. Sastav proizvoda čine pamuk, vosak, pčelinji vosak i propolis.

Nježna toplina koja se stvara tijekom tretmana prodire u slušni kanal i omekšava ušni vosak, što je poznato kao termoterapija. Prirodan propolis pruža učinkovitu zaštitu i na prirodan način štiti uho. Klinički testirano i hipoalergeno. Više udobnosti omogućuje dodatak COMFY aplikatora za uho.

OTOSAN kapi – higijena i zaštita

Prirodne kapi za uho pomažu u otklanjanju tvrdokornog ušnog voska uz pomoć prirodnih ulja i propolisa, bez oštećenja kože.

OTOSAN kapi za uho su praktične i korisne u slučaju:

 • bolova u uhu
 • prekomjernog nakupljanja ušnog voska
 • suhe kože
 • dermatitisa, ekcema, psorijaze i gljivica

Djeluju na uho umirujuće, štite ga i vlaže. Prva su linija pristupa u obnovi ugode i fiziološke ravnoteže uha, zahvaljujući sinergističkom djelovanju prirodnih sastojaka, s bogatim aktivnim djelovanjem.

Nova je formula s organskim ekstraktima, bez dodatka sintetičkih boja i konzervansa i bez nuspojava. Kapi su pogodne za svakoga, za dugotrajno su korištenje i dermatološki su testirane.

Na popisu sastojaka su:

 • Ulje slatkog badema – omekšava ušni vosak, olakšava njegovo uklanjanje, omekšava kožu i čini je otpornijom. Zahvaljujući iznimnoj podnošljivosti, upotrebljava se kod osoba s vrlo osjetljivom kožom.
 • Organsko ulje boražine – učinkovita omekšavajuća svojstva, stimulira regeneraciju kože, poboljšava elastičnost kože i dubinski njeguje kožu.
 • Crni ribiz i organska ulja klinčića, geranija i borovice, koja imaju visoki sadržaj Omega-3 masnih kiselina, sprečavaju biosintezu prostaglandina i stimuliraju tijelo na proizvodnju kortizola koji, imaju protuupalno djelovanje, s analgetskim i njegujućim svojstvima.
 • Bisabolol – neutralizira i ima sedativna svojstva.
 • Ekstrakt propolisa i esencijalna ulja cajeputa – posjeduju snažna pročišćavajuća i antibakterijska svojstva s analgetskim djelovanjem smanjuje se osjećaj boli.

OTOSAN Spray® – Svakodnevna prirodna higijena

Sprej za svakodnevnu prirodnu higijenu i njegu s organski uzgojenim ekstraktima za sprečavanje nakupljanja prekomjernog ušnog voska. Jamči maksimalnu dermatološku toleranciju, pruža nježan, neinvazivni, pouzdan način i opciju za svakodnevnu higijenu uha.

Riječ je o ekološkom proizvodu za prirodno, neinvazivno čišćenje uha. Velika učinkovitost 100% prirodnih sastojaka iz organskog uzgoja, bez dodatka boja i konzervansa. Kombinira učinkovitost čišćenja fiziološke otopine s antiseptičkim svojstvima ulja čajevca i sinergističkog djelovanja 100% organskih biljnih ekstrakata nevena, kamilice, limuna, crnog sljeza i aloe.

Cerumen u uhu: Zašto se čišćenje uha mora izvesti pažljivo

Čišćenje uha je potrebno, no treba biti razumno i oprezno kada se čisti cerumen u uhu kako bi se...

SAZNAJTE VIŠE

Za praktičnu upotrebu kod svakodnevnog dubinskog čišćenja zvukovoda. Sprečava zujanje, zviždanje i pozadinske zvukove te sprječava probleme kod smanjene kvalitete sluha.

OTOSAN – u suradnji s prirodom

www.kadulja.hr

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button