Obiteljsko zdravlje - 3. srpnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Ivana Vodogažec

Prošećite bosonogi: Smanjite stres, ojačajte imunitet

Iskoristite ljetne mjesece te omogućite vašim stopalima slobodu – dobro će činiti i vašem tijelu i duhu

bose noge bosonogo hodanje povratak prirodi stopala stres imunitet opustanje

Divno je pod bosim stopalima osjetiti pijesak i oblutke na morskim i riječnim obalama. Nježno škakljanje trave i toplu mekoću zemljanih puteljaka što prolaze livadama i šumama… Čim se oslobodimo “okova“ nametnutih obućom, izravnim dodirom stopala i tla našim tijelom počinje strujati moćna iscjeljujuća energija. Jednostavno rečeno, uzemljujemo se.

Hodajte! 15 minuta nije puno, a čuda čini za vaše zdravlje, tijelo i mozak

Nekoć je to bila najprirodnija stvar na svijetu jer naši daleki preci hodali su bosi, sjedili i spavali na tlu. Suvremeni čovjek potpuna je suprotnost od toga budući da smo gotovo uvijek odvojeni od Zemljine površine – živimo u zgradama u kojima prevladavaju umjetni materijali, vani hodamo po betonu i asfaltu, naša obuća ima gumene ili plastične potplate. Time smo se izolirali od Zemljina blagotvornog elektromagnetskog polja s kojim bismo trebali biti u neposrednom kontaktu.

Električna bića

Ljudima je danas najbitnije da imaju dobar signal na mobitelu, radiju, televizoru, kompjutoru, a zaboravljamo da su i naša tijela svojevrsni uređaji koji moraju biti na istoj valnoj duljini s energijom planeta čiji smo stanovnici. Upravo na taj način možemo napuniti svoje baterije, biti zdraviji i snažniji.

Među najvećim su promicateljima uzemljivanja dr. Stephen Sinatra, Clinton Ober i Martin Zucker, autori slavne knjige “Uzemljivanje – najveće zdravstveno otkriće ikada“ koja je prvi put objavljena 2010. godine u SAD-u, a 2013. izašla je i u hrvatskom prijevodu.

“Mi ljudi, baš kao i sva druga bića, električna smo stvorenja na električnom planetu, a tlo pod nama mnogo je više od nečega na čemu stojimo, hodamo, igramo se i gradimo. Pod nogama nam je iskonski protuupalni lijek i najbolji mogući antioksidans – a to je sama Zemlja“, ističu spomenuti znanstvenici koji su prikupili brojna saznanja o dobrobitima energije kojom se možemo napajati iz Zemljine površine.

Za bolji dan i miran san

Najlakše se uzemljiti kroz stopala jer ona su prirodno i namijenjena tome – na stopalima se nalaze milijuni živčanih završetaka putem kojih se Zemljina energija širi cijelim tijelom. Bosonogim hodanjem uravnotežujemo se tjelesno i duševno pa se ono preporučuje za smanjenje stresa, boli i upala, odnosno za jači imunitet i mirniji san.

Usklađujući se kroz stopala s prirodnim bioritmovima, stojimo čvrsto na zemlji ne samo doslovce nego i emocionalno, svjesniji smo sebe i svijeta što nas okružuje.

Bosonogo trcanje

Povratak prirodi: Iskoristite ljeto za bosonogo trčanje

U svijetu, ali i kod nas, sve više se širi trend bosonogog trčanja te trčanja u minimalističkoj obući. Bosonogo...

SAZNAJTE VIŠE

Ljeto je idealno vrijeme da izađete van i zakoračite bosi. Pritom pazite kuda gazite jer većini ljudi stopala su postala osjetljiva uslijed gubitka izravnog kontakta s prirodnim površinama. Stoga započnite polako, na mekšim površinama, i pustite da se u vama probudi drevni instinkt bosonogog hodanja. Tijelo se brzo prilagođava pa će sa zahvalnošću prihvatiti veću slobodu i postati snažnije, pokretljivije i uravnoteženije.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button