Koronavirus - 26. listopada 2020.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Novi model testiranja na koronavirus u Zagrebu

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZZJZ) "Dr. Andrija Štampar" od danas je uveo novi model uzimanja briseva na koronavirus za građane

novi model testiranja na koronavirus u Zagrebu

Kako bi se smanjile gužve za testiranja na koronavirus koje svakim danom postaju sve veće te radi što bolje učinkovitosti provođenja dijagnostike, NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ od ponedjeljka, 26. listopada, uvodi novi model uzimanja briseva na koronavirus, neovisno o svrsi testiranja (na uputnicu ili uz plaćanje).

Dugotrajni COVID može pogoditi bilo koga, no nekima više prijeti

Narudžbe građana isključivo putem online platforme

Narudžbe građana za testiranje na koronavirus primat će se isključivo putem online platforme, kojoj možete pristupiti na poveznici https://prijavnicentar.hr/testiranje/stampar. Građani mogu odabrati željeni termin testiranja, a samom testiranju moći će pristupiti od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati. Nedjeljom i blagdanima testiranje će se vršiti u vremenu od 8 do 10 sati.

Nadalje, Zavod će svakodnevno dodijeliti 500 termina testiranja (u jednoj je minuti moguće testirati dvije osobe), a građane se moli da koriste model plaćanja internetskim bankarstvom, sukladno podacima na uplatnici koju mogu dohvatiti ovdje i da unaprijed ispune obrazac, kako bi ih se moglo povratno izvijestiti o rezultatima testiranja koji mogu pronaći ovdje.

Što treba napisati na uplatnici

Važno! Na uplatnici u rubrici svrha obavezno treba napisati ime, prezime i adresu osobe koja dolazi na testiranje, a u rubriku Poziv na broj OIB, kako bi vam se moglo ispostaviti pravovaljani račun.

Ukoliko su popunjeni termini za određeni dan, testiranje će se i dalje moći obaviti u COVID ambulantama pri domovima zdravlja na sljedećim lokacijama:

  • Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11
  • Dom zdravlja Zagreb – Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22
  • Dom zdravlja Zagreb – Istok, Grižanska 4

NZZJZ moli poslovne korisnike da termine testiranja i nadalje zatraže putem adrese elektronske pošte [email protected].

Važno:

  • ako sami plaćate testiranje, obavezno je prilikom dolaska pokazati potvrdu banke o izvršenoj uplati;
  • također, plaćanje možete izvršiti i na blagajni Zavoda te je moguće platiti bilo gotovinom, bilo karticom;
  • ako je svrha testiranja put u inozemstvo, molimo da dođete s relevantnom informacijom o valjanosti trajanja testa vezano uz odredišnu državu.

Postupak testiranja:

  • dođite u potvrđenom terminu,
  • obavezno nosite zaštitnu masku,
  • ako dolazite uz plaćanje, pokažite potvrdu o uplati i ispunjen obrazac (e-adresu na koju će vam biti poslan nalaz te kontakt telefon na kojem ćete biti dostupni epidemiologu u slučaju pozitivnog nalaza) djelatnicima u drive-in kontejneru bijele boje koji se nalazi izvan upravne zgrade Zavoda,
  • cijena testiranja iznosi 698,21 kn, a ukoliko vam je rezultat potreban na engleskom ili njemačkom jeziku (molimo da to posebno naglasite prilikom testiranja), možete dobiti potvrdu o provedenom testiranju na engleskom ili njemačkom jeziku. Cijena potvrde iznosi 125,00 kuna, a ukupna cijena nalaza i potvrde iznosi 823,21 kn.
COVID-19 koronavirus rizicne skupine simptomi zaraza epidemija

Na udaru korone: Tko su najranjivije rizične skupine za COVID-19

COVID-19 je opet uzeo maha i broj zaraženih raste iz dana u dan; stoga je važno znati koje rizične...

SAZNAJTE VIŠE

NZZJZ zahvaljuje na razumijevanju i podsjeća građane na osnovna tri stupa obrane – nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičkog razmaka i higijenu ruku – jer samo odgovorno ponašanje svih pojedinaca može utjecati na suzbijanje širenja koronavirusa!

Izvor:

http://www.stampar.hr/hr/nzzjz-dr-andrija-stampar-uvodi-novi-model-uzimanja-uzoraka-briseva-na-koronavirus-za-gradane

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button