Koronavirus - 22. listopada 2020.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Otvara se nova lokacija za testiranje na COVID-19 u Zagrebu

Na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma bit će otvorena nova lokacija za testiranja na koronavirus

nova lokacija testiranje COVID-19

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, rekao je nakon sastanka ministra zdravstva s direktorima najvećih javnih zavoda u Hrvatskoj kako je dogovoreno da će HZJZ i NZJZ “Andrija Štampar” organizirati još jednu lokaciju za testiranja na koronavirus. Nalazit će se na istočnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma. Vijest prenosimo s news portala jutarnji.hr.

Reinfekcije COVID-19 se događaju: znanstvenici opisali i objasnili prvi slučaj

Capak je istaknuo i da je Ministarstvo zdravstva izdalo više od 100 dozvola za zapošljavanje, prenosi HRT.

Smanjit će se gužve na Mirogojskoj cesti i u Rockefellerovoj ulici

„Zapošljavamo doktore medicine, koji su završili medicinu, ali rade pod nadzorom sljedećih šest mjeseci. Rješavamo dobrovoljce studente, pa studente koji imaju terensku praksu. Imamo potporu Ministarstva zdravstva da rješavamo kadrovska pitanja i da zapošljavamo nove specijalizante. Ministarstvo završava s odobravanjem iz ovogodišnje kvote specijalizanata iz javnog zdravstva, epidemiologije, školske medicine,“ izjavio je Capak te dodao da će zavodi raspisati javne natječaje.

U vezi s testiranjima, ravnatelj HZJZ-a navodi da svi veliki zavodi imaju svoje kapacitete za testiranje i da su trenutačno dovoljni. Nova lokacija za testiranje na parkiralištu Zagrebačkog Velesajma trebala bi profunkcionirati do subote. Novom lokacijom za testiranje smanjile bi se gužve na Mirogojskoj cesti i u Rockefellerovoj ulici.

„Na drive-inu u Zagrebu uzmemo oko 300 uzoraka dnevno, a ostale dobivamo iz drugih lokacija širom države,“ rekao je Capak.

Nema potrebe da se ujutro stvaraju kolone

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”, kaže kako su velike gužve na testiranju rano ujutro, a da su oko 9.30 već sporadične. Napominje da nalazi neće prije biti gotovi, ako je netko došao ranije.

sve o novom koronavirusu

6 mjeseci pandemije: što smo naučili o novom koronavirusu

Snalaženje u mnoštvu informacija o novom koronavirusu i bolesti COVID-19 nije jednostavno. Donosimo vam pregled svega što moramo znati

SAZNAJTE VIŠE

„Mi i dalje držimo zlatni standard od 24 sata za izdavanje nalaza. Nema potrebe da se ujutro stvaraju kolone. Ako ne bude drugog rješenja, onda ćemo ići na sustav naručivanja. Tad nećemo uzeti druge, osim one koje smo naručili,“ izjavio je Šostar.

Izvor:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/capak-otkrio-gdje-se-u-zagrebu-otvara-nova-lokacija-za-testiranje-na-covid-19-15026830?cx_testId=1&cx_testVariant=cx_1&cx_artPos=2&utm_source=pianojl&utm_medium=widget&utm_campaign=pianojutarnji#cxrecs_s

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button