Koronavirus - 31. ožujka 2020.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

„Dr. Andrija Štampar“ prvi u Hrvatskoj uveo „drive in“ testiranje na koronavirus

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ od jutros je uvedeno „drive in“ testiranje na koronavirus kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba. Osobe pri ovom testiranju ne izlaze iz automobila, što povećava razinu sigurnosti osobe koja se testira i zdravstvenog djelatnika

drive in testiranje na koronavirus covid-19 dijagnostika dr andrija stampar

Drive in testiranje na COVID-19

Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na COVID-19 Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba.

Iz Zavoda poručuju da će se naručivanje za testiranje na koronavirus i nadalje provoditi putem odabranog liječnika obiteljske medicine.

simptomi koronavirusa covid-19

Simptomi koronavirusa: kako razlikovati COVID-19 od prehlade i gripe?

Simptomi koronavirusa u mnogočemu su slični siptomima prehlade i gripe te ih je stoga korisno naučiti razlikovati

SAZNAJTE VIŠE

Imajući u vidu dobrobit i zdravlje građana, osobito u ovim izvanrednim okolnostima, ovo je tek jedna od mjera koju su Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Grad Zagreb poduzeli kako bi dodatno zaštitili građane. Dio je to brojnih aktivnosti koje Grad Zagreb i Zavod provode već dugi niz godina kako bi poboljšali kvalitetu života te očuvali i unaprijedili zdravlje svojih građana.

Ako se i kod vas jave simptomi koronavirusa, odnosno ako sumnjate na COVID-19, kontaktirajte svog liječnika ili dežurnog epidemiologa.
Nemojte samostalno odlaziti liječniku ili u bolnicu.

Nazovite 113 i doznajte više

Zanimaju vas simptomi koronavirusa, nove informacije o pandemiji covid-19… o svemu možete doznati putem posebnog telefona kojeg je uvelo Ravnateljstvo civilne zaštite.

Osam linija za psihološku pomoć

Osim ove linije otvorene su i posebne linije za psihološku pomoć građanima koji su u izolaciji. Telefone je uvela Služba za mentalno zdravlje zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Popis brojeva doznajte na gornjem linku.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button