promo signPROMO ČLANAK

Ljekovito bilje - 22. siječnja 2024.
AUTOR ČLANKA - Adiva, ADIVA Plus sadržaj

Moć kadulje: Drevna biljka s modernom primjenom

Kadulja, biljka s bogatom poviješću i neospornim ljekovitim svojstvima, oduvijek je bila cijenjeni saveznik u očuvanju zdravlja

kadulja ljekovita biljka

Upotreba kadulje seže daleko u prošlost te je prepoznata kao jedna od najučinkovitijih biljaka u narodnoj medicini. Bila je cijenjena ne samo u Europi već i u dalekoj Kini, gdje je njena vrijednost bila toliko visoka da su kineski trgovci nizozemskim trgovcima nudili za jednu količinu kadulje, dvostruku količinu kineskog čaja. Ova biljka, bogata raznolikim spojevima poput vitamina A, B1, B2, C predstavlja pravu riznicu zdravlja.

Kadulja se tradicionalno koristila u obliku čaja za ublažavanje raznih tegoba, od upala grla do smanjenja simptoma tuberkuloze. Njen list, posebno ljekovit kada biljka počne cvjetati, koristi se u raznim oblicima – od sušenog lista do esencijalnih ulja.

Zdravstvene blagodati kadulje

Kadulja se odlikuje snažnim protuupalnim, antivirusnim, antibakterijskim i protugljivičnim svojstvima, a djeluje i kao antioksidans, stimulator limfe te cirkulacije.

Također, kadulja je izuzetno učinkovita u liječenju raznih bolesti i poremećaja, uključujući upale grla i ždrijela te upale desni.

U Europi, prije otkrića antibiotika, kadulja se je koristila u obliku čaja za smanjenje znojenja kod oboljelih od tuberkuloze.

neo-angin_kadulja

Neo-angin® kadulja – pastile bez šećera

Danas, kadulja se prilagođava suvremenim potrebama i načinima liječenja. Jedan od takvih primjera je neo-angin® kadulja – pastile bez šećera. Ove pastile, bez dodatka šećera, kombiniraju blagodati kadulje s naprednom TriActive formulom.

Uključuju aktivne sastojke kao što su amilmetakrezol, diklorbenzilni alkohol i levomentol koji zajedno djeluju u tri smjera:

Neo-angin® kadulja – pastile bez šećera predstavljaju savršenu simbiozu tradicionalne ljekovitosti kadulje i modernih medicinskih dostignuća. Osim neo-angin® pastila s kaduljom, dostupne su i druge opcije poput neo-angin® originala i neo-angin® pastila bez šećera. Svaka od ovih opcija je prilagođena različitim potrebama korisnika, pružajući prilagođeni pristup u liječenju i održavanju zdravlja.

PROMO
neo-angin grlobolja

neo-angin®: provjereni stručnjak kod grlobolje

SAZNAJTE VIŠE

Simbol uspješne simbioze prirode i znanosti

Kroz stoljeća, kadulja se dokazala kao nezamjenjiv dio tradicionalne i moderne medicine. Sa svojim bogatim ljekovitim svojstvima i prilagodljivošću suvremenim medicinskim proizvodima, poput neo-angin® pastila, kadulja ostaje trajno cijenjeni saveznik u očuvanju zdravlja i simbol uspješne simbioze između prirode i znanosti.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

 

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button