promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 10. prosinca 2020.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Sinergija za reguliranje imuniteta: Slatki pelin u hladno prešanom ulju crnog kima

Zajedno, u Maceratu 14, crni kim i slatki pelin zaista su najbolji odabir prilikom sezona virusnih infekcija, ali i ne samo tada

slatki pelin ulje crnog kima imunitet

Svjetska Zdravstvena Organizacija je više puta naglasila da je nemjerljiva uloga slatkog pelina (Artemisia annua) u liječenju malarije. Nova istraživanja o slatkom pelinu iznjedrila su jako zanimljiva saznanja. Naime, ekstrakti slatkog pelina imaju antivirusno djelovanje. Istraživanje o djelotvornosti slatkog pelina iznenadila je znanstvenike. Glavni aktivni sastojak iz slatkog pelina je artemisinin za koji je dokazano da uništava stanice raka, pomaže u reguliranju imuniteta, učinkovit je u borbi protiv parazita i virusa.

Što je zapravo imunitet?Upoznajte obranu svog tijela

Aktivne tvari koje čine veliku korist za zdravlje čovjeka

Artemisia annua je jednogodišnja zeljasta biljka iz roda pelina (Artemisia) koji pripada porodici glavočika (Asteraceae). Jedan od najvažnijih aktivnih tvari slatkog pelina je artemisinin. Osim artemisina slatki pelin u sebi sadrži još dosta ljekovitih tvari od kojih su najvažnije kvercetin, luteolin, kamfor, beta-sitosterol i karvakrol. Te ljekovite aktivne tvari u sinergiji čine ogromne koristi za zdravlje čovjeka.

Sinergija dviju snažnih antivirusnih biljaka

Macerat slatkog pelina u hladno prešanom ulju crnog kima predstavlja sinergiju dvije biljke koje su jaki imunomodulatori pa se koriste u borbi protiv najtežih bolesti. Već sam macerator, ulje crnog kima povećava aktivnost i broj tzv. T – limfocita i NK stanica koji čine prirodni obrambeni mehanizam protiv virusa, bakterija i gljivica.

Ulje crnog kima najbolje ekstrahira ono najbolje iz slatkog pelina, poput artemisinina, kamfora, karvakrola i leuteolina. Potiče patroliranje stanica imunološkog sustava u potrazi za invazivnim organizmima (virusi, bakterije, gljivice) ili abnormalnim stanicama raka. Nakon toga pokreće povećanje aktivnosti makrofaga (stanice koje uništavaju abnormalne stanice) i pomoćnih T- stanica koje usmjeravaju stanice ubojice na svoje ciljeve.

Djelotvorni učinak protiv gripe, prehlada i raznih upalnih procesa

Što to znači? To znači da u osoba koje uzimaju crni kim dolazi do 55%-tnog povećanja aktivnosti T-pomoćnih stanica i 35%-tnog povećanja NK stanica ubojica. S druge strane artemisinin, kvarcetin, karvakrol, kamfor, luteolin iz slatkog pelina postaju izravni blokatori početnih stadija upale u gotovo svim tkivima i organima.

Zbog svih ljekovitih svojstava slatki pelin je djelotvoran protiv gripe, prehlada i raznih upalnih procesa. Po najnovijim istraživanjima i protiv koronavirusa.

Male sjemenke crnog kima kriju veliku snagu i raspon djelovanja

Kada biste nas pitali koja biljka ima najpozitivniji mogući utjecaj na cjelokupno zdravstveno stanje organizma, bez razmišljanja bismo preporučili crni kim. U tim malim sjemenkama krije se velika snaga, a raspon njihovog djelovanja je nevjerojatan. Glavne komponente crnog kima imaju važnu ulogu u prevenciji i borbi protiv mikroba, upala, poremećaju rada jetre i dijabetesa, autoimunih te čak i malignih bolesti. Visokovrijedne komponente crnog kima – timokinon, karvakrol, limonen i alfa-hederin – zaslužne su za gotovo čarobno djelovanje crnog kima na cijeli ljudski organizam. Opsežnim istraživanjima utvrđeno je njegovo antioksidacijsko, protuupalno, antikancerogeno, antimikrobno i neuroprotektivno djelovanje. Štiti i našu jetru i crijeva te umiruje povećanu aktivnost našeg imunološkog sustava (koja rezultira autoimunim bolestima). Ulje crnog kima pridružuje se maloj šačici biljnih “lijekova” za koje je poznato da moduliraju imunološki sustav u dva smjera. Osim što suzbija opasne kronične upale, dokazano je da regulira odgovarajuću imunološku funkciju. Rezultat toga je poboljšana zaštita organizma od karcinoma i infekcija. Drugim riječima, ulje sjemenki crnog kima nudi istinsko uravnoteženje imunološkog sustava. Promičući zdravu imunološku funkciju kada je to potrebno, dok istovremeno suzbija prekomjernu imunološku aktivnost (upalu) kada je štetna.

Jačanje imunosnog sustava preduvjet je zdravlja

Snažnom imunitetu nitko ne govori “Nazdravlje!” – ojačajte ga na vrijeme

Imunosni sustav je sustav organa koji štiti organizam od štetnog utjecaja stranih mikroorganizama (virusa, bakterija, gljivica i parazita), njihovih...

SAZNAJTE VIŠE

Zašto je dobro uzimati Macerat 14?

Zajedno, u Maceratu 14, crni kim i slatki pelin su zaista najbolji odabir prilikom sezona virusnih infekcija ali i ne samo tada. Prilikom uzimanja preparata sa slatkim pelinom važno je uzimati i mnogo željeza, najbolje iz piskavice koja je najbolji prirodni izvor željeza.

Macerat slatkog pelina u ulju crnog kima dostupan je na sljedećem linku.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button