promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 20. prosinca 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Jamieson vitamin C+D3: Snažna kombinacija za zdravlje imunosnog sustava

Iz obiteljI Jamieson dodataka prehrani dolazi nam moćna kombinacija vitamina C i D3 koja pomaže u borbi protiv virusa te jačanju imuniteta

vitamin c vitamin d3 jamieson imunitet

Dodaci prehrani i vitamini sve više pronalaze svoje mjesto u preventivnoj prehrani, kao i u području preventive dobrom zdravlju, a posebno od početka pandemije COVID-19.

Dodaci prehrani nisu zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu, a doze koje se preporučuju iznose 100% preporučene dnevne doze pojedinog vitamina i minerala.

Uloga vitamina C i D3 u zaštiti imunosnog sustava

Uz ostale vitamine i minerale, veliku ulogu u zaštiti ljudskog imunosnog sustava imaju vitamin C i vitamin D3. Vitamin D3 dokazano je učinkovit u borbi protiv virusa te jačanju imuniteta. Vitamin D3, kemijskog naziva kolekalciferol, vrlo je poseban mikronutrijent jer je jedini vitamin kojeg naše tijelo može samo proizvesti, a niti jedan drugi vitamin ni mineral to ne može. Važan je u održavanju gastroenteralnog sustava, posebno crijeva jer održava sluznicu zdravom. Također, utječe na dobar status dobrih bakterija u crijevima.

Jamieson Vitamin D doprinosi zaštiti gustoće kostiju te utječe i na imunitet

Manjak vitamina D3 primijećen je kod osoba koje boluju od kardiovaskularnih, autoimunih, neuroloških, respiratornih i malignih bolesti te kod dijabetičara. Znanstveno je dokazano da vitamin D3 pomaže kod obrane od virusa, a to čini na nekoliko načina. Utječe na zdravlje epitela, pokrova sluznice i kože, čini ga jačim te tako sprječava prodor virusa kroz respiratorni sustav. Također, smanjuje proizvodnju protuupalnih tvari koje uzrokuju pogoršanje infekcije, a sudjeluje i u stvaranju imunosno aktivnih tvari u našem organizmu koje direktno uništavaju viruse.

Postoje posebne preporuke za potreban unos vitamina D3 od jeseni koje je istaknuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Uz preporuke kao što su boravak na otvorenom, redovna tjelesna aktivnost i uravnotežena prehrana, navodi se i potreba za uzimanjem dodataka prehrani koji sadrže D3 u dozi od 20 mikrograma naviše, posebno tijekom zimskih mjeseci. Najbogatiji izvori vitamina D3 iz hrane su ulje jetre bakalara i drugih masnih riba. Zastupljen je u tuni, srdeli, skuši, bakalaru, lososu, ali i plodovima mora, shiitake gljivama, jetri te žumanjku jajeta.

Prednosti vitamina C za zdravlje

Vitamin C igra različite važne uloge u organizmu: sudjeluje u sintezi kolagena, proteina vezivnog tkiva nužnog za izgradnju krvnih žila, kostiju, zglobova i mišića, u sintezi hormona kore nadbubrežne žlijezde, u sintezi karnitina neophodnog za proces staničnog disanja, u pretvorbi kolesterola u žučne kiseline čime utječe na razinu kolesterola u krvi. Također, pomaže i u liječenju prehlade. Značajno smanjuje trajanje i intenzitet simptoma. Preporučeni dnevni unos vitamina C iznosi 75 mg za žene i 90 mg za muškarce, no ove doze se odnose na zdrave osobe, koje ga dostatno unose hranom. Mnogi imaju potrebe za većim unosom, poput trudnica i dojilja, pušača i alkoholičara, osoba izloženih stresu, bolesnika nakon operativnih zahvata, opeklina ili rana te osobe na dijalizi. Pojačani unos je potreban i svima koji žele osnažiti organizam u zimsko vrijeme ili im predstoje pojačani fizički ili psihički napori.

PROMO
Jamieson vitamin C

Vitamin C: snažan saveznik koji povećava našu otpornost na infekcije

Uz sve važne funkcije koje vitamin C igra u našem organizmu, najpoznatija je uloga u prirodnoj obrani organizma, odnosno...

SAZNAJTE VIŠE

Upravo ovu kombinacija dvaju saveznika očuvanja našeg zdravlja kriju Jamieson vitamin C+D3 tablete za žvakanje s okusom prirodne trešnje. Dodatak su prehrani za podršku imunosnom sustavu. Sadrže dva važna nam vitamina – vitamin C i D3 u obliku tableta za žvakanje s prirodnim okusom trešnje. Pridonose funkciji imunološkog sustava, očuvanju i razvoju kostiju i zuba, a kao izvor antioksidansa pridonose očuvanju zdravlja. Ne sadrže soli, škrob, gluten, laktozu, umjetne boje, okuse i konzervanse. Dolaze u pakiranju od 30 i 75 tableta za žvakanje i mogu se pronaći u svim boljim ljekarnama.

Navedeni Jamieson proizvod možete naći u svim boljim ljekarnama.

ANKETA

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button