promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 25. listopada 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Imunitet od A do Željeza: ojačajte svoj imunosni sustav

Ako se zbog brzog načina života dovedete u situaciju da vam „nedostaje nutrijenata“, nadopunite metabolizam potrebnim vitaminima i mineralima

Centrum ojacajte svoj imunitet

Svi danas živimo dinamičnim, modernim načinom života što znači da ‘osjećati se loše’ naprosto nije opcija koja se uklapa u naš životni raspored. No koliko god pokušavali, ponekad i najzdraviji životni stil podlegne lošim navikama. Kada se to dogodi, mogli biste se dovesti u situaciju da vam “nedostaje nutrijenata”, što znači da niste unijeli preporučeni unos vitamina i minerala.

Snažnom imunitetu nitko ne govori “Nazdravlje!” – ojačajte ga na vrijeme

Čak i ako težimo jesti samo najzdraviju i svježu hranu, Centrum® je dobar način da dobijemo mikronutrijente koji su nam potrebni i da izdržimo svakodnevne aktivnosti.

Zašto bi manjak vitamina i minerala mogao predstavljati problem?

Vitamini i minerali neophodni su za optimalno zdravlje i funkcioniranje tijela. Tijelo ih ne može proizvesti samo, pa ih moramo unositi hranom ili drugim vanjskim izvorima. Oni su vitalni za pravilno funkcioniranje mnogih fizioloških procesa, jer sudjeluju u imunološkom odgovoru, doprinose održavanju zdravih kostiju, očiju, kože i kose, doprinose radu mišića i oslobađanju energije.

Različiti ljudi, različite potrebe

Nažalost, ne postoji jedinstveno pravo rješenje za optimalno zdravlje. Prehrambene potrebe se naime mijenjaju s godinama i spolom. Muškarcima je potrebno više vitamina B skupine i magnezija koji pridonose oslobađanju energije u metabolizmu i mišićnoj funkciji zbog veće mišićne mase i većih energetskih potreba.

Centrum ojacajte svoj imunitet2

Žene trebaju veće količine željeza i kalcija koji pridonose normalnom stvaranju krvi i održavanju zdravih kostiju zbog mjesečnog gubitka krvi i povećane osjetljivosti na osteoporozu. Prehrambene se potrebe također mijenjaju s godinama, jer se hranjive tvari slabo apsorbiraju u probavnom sustavu. Potrebne su veće količine vitamina B skupine koji doprinose oslobađanju energije.

Kako vitamini i minerali podržavaju imunosni sustav?

Imunosni sustav sastoji se od složenog mehanizma različitih procesa kojima su potrebni vitamini i minerali da bi funkcionirali. Manjak vitamina i minerala uglavnom je uzrokovan neadekvatnim unosom hrane, ali na njih dodatno utječu vanjski događaji koji povećavaju tjelesne potrebe za vitaminima i mineralima (npr. infekcije, stres). Možda nam nedostaje više mikronutrijenata, ali čak i smanjeni unos može značajno utjecati na učinkovitost imunosnog sustava.

Svake sekunde više od 1012 imunih stanica (to je tisuću milijardi stanica) bori se protiv patogena. Fleksibilni, odlučni, sposobni za učenje – a da mi to ne primijetimo. Složeni imunosni sustav u djeliću sekunde razlikuje između opasnog i bezopasnog. Ponekad njegove sofisticirane obrambene strategije propadnu, budući da smo previše pod stresom ili premalo spavamo. (1)

Da biste podržali imunitet, pobrinite se da vaše tijelo prima preporučene dnevne doze vitamina A, C, D, kao i minerala cinka i željeza, koji doprinose normalnoj funkciji imunosnog sustava.

Ojačajte imunitet

Što možemo učiniti za naš imunitet u hladnim mjesecima

Uz sve svoje vesele boje jesen donosi i neke negativne promjene u naš život. I dok većina roditelja tada...

SAZNAJTE VIŠE

Centrum® vam donosi mikronutrijente od A do Željeza koji u vašem tijelu obavljaju stotine važnih uloga. Nahranite svoje stanice s Centrum® mikronutrijentima.

Centrum je dodatak prehrani. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

Reference:

(1). Krammer, P. H. (1996). Apoptosis in the immune system: murder or suicide. Pharmazie in unserer Zeit, 25(6), 306.
PM-HR-CNT-20-00020

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button