Koža, kosa i nokti - 26. kolovoza 2019.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

Vodič kroz make-up spužvice: Za što služe i kako se koriste

Make-up spužvice su esencijalne za nanošenje savršene podloge, ali dolaze u više veličina i oblika. Da biste izabrali najbolje, istražili smo one najpopularnije uz savjete kako ih ispravno koristiti

Make-up spuzvice

Make-up spužvice promijenile su način nanošenja korektora, pudera i iluminatora unijevši pravu malu revoluciju u šminkanje. Zahvaljujući svojem odličnom učinku – ujednačenom i zaglađenom tenu u samo par poteza – približile su nas profesionalnom rezultatu šminkanja.

Bilo da trebate spužvicu za blendanje podloge, za konturiranje obraza ili tzv. „baking“, ovo je sve što trebate znati:

Jajolika spužvica

spuzvica jajolika

Ovaj klasični, jajoliki oblik praktičan je za nanošenje tekućih i kremastih korektora i pudera, a čak i praškastih proizvoda u nekim tehnikama. Zašiljeni vrh spužvice odličan je za manja područja, na primjer oko nosa, dok kupolasto dno olakšava nanošenje pudera na veća područja, na primjer na čelo i obraze.

Aktivni ugljen u kozmetici: Zašto je moderno „pougljeniti“ se

Jajolike make-up spužvice s odrezanim vrhom

spuzvica s odrezanim vrhom

Spužvica koja je jajolikog oblika a s druge strane „odrezana“, pravi je multifunkcionalni alat. S njezinim oblim krajem odlično se nanosi tekući puder, sa šiljatim vrhom mogu se raditi detalji, na primjer nanošenje korektora na podočnjake, dok je ravna strana idealna za nanošenje kremastih proizvoda za konturiranje ili za blendanje korektora oko nosa i očiju.

Trokutasta spužvica

spuzvica trokutasta

Spužvice u obliku trokuta optimalne su za nanošenje pudera i ostalih tekućih tekstura. Tanki vrh spužvice omogućava precizno nanošenje proizvoda na teže dostupnim mjestima. Ipak, spočitava im se što njihove ravne linije nisu najpogodnije za ujednačeno nanošenje pudera na sve dijelove lica.

Valjkasta spužvica s udubljenjem

spuzvica valjkasta s udubljenjem

Zahvaljujući svom obliku, ova zaobljena spužvica osigurava besprijekorno nanošenje tekućeg i kremastog pudera, bronzera ili highlitera na sve dijelove lica, čak i na okoloočno područje i dijelove lica oko nosa. Također, zbog udubljenja u sredini praktična je za držanje.

Plosnata spužvica

spuzvica plosnata

Kada su vlažne, ovalne i plosnate spužvice mogu se koristiti za aplikaciju svih kremastih i tekućih tekstura – i jamče glatki finiš, a kada su suhe pogodne su za nanošenje proizvoda u kamenu i prahu, na primjer, mineralnog pudera u prahu. Ove spužvice možete nabaviti i u silikonskoj varijanti, one su tvrđe teksture ali ne upijaju proizvod poput spužve i idealne su za nanošenje tekućeg pudera.

make-up, tutorijal, šminkanje, beauty proizvodi

Make-up tutorijal: Korak po korak kako se našminkati kao profesionalac

Ako vas zbunjuju novi beauty proizvodi i vizažističke tehnike te više ne znate koji je pravilan poredak šminkanja, donosimo...

SAZNAJTE VIŠE

Izbjegnite početničke greške korištenja make-up spužvice

– Da make-up spužvica ne bi upila preveliku količinu proizvoda, prije korištenja smočite ju i iscijedite. S vlažnom spužvicom postiže se ravnomjernije nanošenje i prirodniji izgled. Imajte na umu da blago vlažna spužvica ima veću moć prikrivanja, a što je vlažnija slabiju.

– Proizvod se spužvicom ne nanosi dugim potezima i razmazivanjem, kao kada koristite prste ili kist. Za njih vrijedi pravilo laganog utapkavanja.

– Za besprijekornu aplikaciju i prevenciju iritacija i upala, redovito čišćenje spužvice je krucijalno jer se uz ostatke pudera u njoj s vremenom nakupljaju i bakterije.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button