promo signPROMO ČLANAK

Koža, kosa i nokti - 12. svibnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Mylan

Spriječite pravovremeno nastanak ožiljaka, a postojeće ublažite

Bilo da je riječ o operativnom zahvatu ili pak ozlijedi, ako se ne reagira pravovremeno, na koži može ostati ružan ožiljak. Međutim, pouzdano rješenje za njihovu prevenciju, kao i liječenje postoji

dermatix oziljci operacije opekline ozljede

Ako imate ožiljak, vi ili netko koga poznajete, vjerojatno ste itekako svjesni toga koliko patnje ožiljak može nanijeti i koliko narušava izgled, uzrokujući i smanjenje samopouzdanja, društvenu stigmatizaciju pa čak i anksioznost i depresiju.

Prije borbe s aknama dobro se naoružajte strpljenjem i stručnim savjetima

Svaki ožiljak, neovisno o dimenzijama i položaju, može se shvatiti kao osobni problem. Neki ljudi mogu naučiti kako prihvatiti svoje ožiljke i pomiriti se s njima, ali neki to nisu u stanju. Među psiholozima je opće prihvaćen stav da proaktivni pristup liječenju ožiljaka, s ciljem da se učine što manje vidljivim, može značajno podići razinu samopouzdanja.

Dermatix® Ultra silikonski gel – proizvod sa važnim zadatkom

Dermatix® Ultra je silikonski gel za vanjsku primjenu, koji se koristi za prevenciju ožiljaka kod svježe zaraslih rana kao i za smanjenje istaknutih nezrelih ožiljaka. (1)

Klinički je testiran i dokazano je da smanjuje i omekšava ožiljke, smanjuje svrbež i promjenu boje te bolnost koji često prate ožiljke.(2) Ovaj gel predstavlja proizvod za koji je klinički dokazano da značajno poboljšava izgled ožiljaka. Učinkovito se koristi za prevenciju i liječenje hipertrofičnih i keloidnih ožiljaka.

Također se s uspjehom koristi za liječenje ožiljaka koji su posljedica ozljeda, opeklina, akni i kirurških zahvata.(1) Dermatix® Ultra gel pored visokog sadržaja silikona (99,95%) sadrži i ester antioksidanta vitamina C (0,05%). (3) Brzo se suši i stvara nevidljiv film na koži preko kojeg se mogu nanositi kozmetički preparati ili šminka.(1)

Gdje se može koristiti Dermatix® Ultra gel?

 • sve površine kože
 • izloženi dijelovi tijela (npr. lice)
 • savitljivi dijelovi tijela (zglobovi i pregibi)
 • nakon operacija, liposukcija, plastičnih kirurgija, operacija tumora na koži, manjih operacija kao i kod biopsija kože
 • indiciran za korištenje kod djece

Dermatix® Ultra gel proziran je silikonski gel, nevidljiv te idealan za izloženu kožu i pacijente zabrinute za svoj izgled. Pritom je posve jednostavan za uporabu te će ga rado koristiti čak i pacijenti koji brzo odustaju od zahtjevnih terapija.

Preko Dermatix® gela može se koristiti čak i šminka kako bi se prekrio ožiljak, a s druge strane, gel dozvoljava koži da diše. Brzo se suši te održava uravnoteženu hidrataciju kože.

U ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama diljem Hrvatske dostupna su dva pakiranja: tuba od šest te tuba od 15 grama.

Dermatix® prozirne silikonske pločice

Izrađene od silikona i PTFE-a (politetrafluoroetilena) kao sastavni dio zaštićene Silon® tehnologije, tanke Dermatix® prozirne silikonske pločice pružaju jedinstvenu kombinaciju nevidljivosti, fleksibilnosti i prijanjanja. Silikon smanjuje hipertrofične ožiljke i keloide, dok transparentnost nudi minimalnu vidljivost samih pločica.

Dermatix® prozirne silikonske pločice ne zahtijevaju pomoćna sredstva za lijepljenje kao što su ljepljive trake ili mreže, što ih čini idealnim za nošenje i na izloženim dijelovima tijela. Mogu se oprati blagim sapunom i vodom, poslije čega se mogu lako ponovo koristiti.

Gotovo su nevidljive te ih slobodno nanesite na izloženu kožu. Savršene su za lice i ruke, a preko njih možete nanijeti i šminku.

Odgovara li vam oblik flastera?

Izrađene od silikona i PTFE-a (politetrafluoroetilena) kao sastavni dio zaštićene Silon® tehnologije, ove pločice su tanke, samoljepljive s tkaninom u osnovi. S jedne strane presvučene su silikonom, koji prianja na kožu smanjujući i sprječavajući nastanak ožiljka. S druge strane nalazi se svilenkasta glatka tkanina, što Dermatix® silikonske pločice u obliku flastera čini ugodnim i praktičnim za korištenje ispod odjeće.

Mogu se prati blagim sapunom i vodom, što ih čini višestruko upotrebljivim i jednostavnim za uporabu. Svilenkasta tkanina u osnovi pruža optimalan komfor i udobnost ispod odjeće i užih odjevnih predmeta.

Kada odabrati Dermatix® silikonske pločice:

 • razne vrste ožiljaka
 • operacije grudi
 • kardio-torakalne operacije
 • abdominalne operacije
 • opekline
 • presađivanja kože
 • ortopedske operacije
 • ispod kompresivne odjeće
 • na izloženim dijelovima tijela
 • kao dodatna zaštita od sunca kod osjetljivih ožiljaka (pločice u obliku flastera)

Prednosti Dermatix® silikonskih pločica

Ove silikonske pločice pogodne su i jednostavne za uporabu. Prozirne su ili sa svilenkastom tkaninom kako bi pružile optimalnu udobnost.

Strije koza

Kad se koža rastegne do pucanja – što učiniti sa strijama i kako ih spriječiti?

Lijepa koža ne voli strije... i dok se strije najčešće vežu uz trudnoću, nije rijetkost da se jave kod...

SAZNAJTE VIŠE

Dermatix® silikonske pločice indicirane su za korištenje kod bolesnika s ožiljcima, nakon operacija, za opekline te, općenito, kod pacijenata s povećanim rizikom od nastanka ožiljaka.

Samoljepljive su i udobne, tanke i savitljive, trajne te s mogućnošću pranja. Polupropusne su i mogu se rezati na željenu veličinu.

Dermatix® silikonske pločice dostupne su u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama diljem Hrvatske.

LITERATURA
(1) Uputa za uporabu Dermatix® Ultra gela
(2) Chan KY et al. A Randomized, Placebo-Controlled, Double-Blind, Prospective Clinical Trial of Silicone Gel in Prevention of Hypertrophic Scar Development in Median Sternotomy Wound. Plast Reconstr Surg 2005;116:1013–1020
(3) Dermatix® Ultra gel composition
(4) Uputa za uporabu Dermatix® silikonskih pločica

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button