promo signPROMO ČLANAK

Koža, kosa i nokti - 9. lipnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Rukavice štite vaše ruke, a Unimast njeguje vašu kožu

Zaštita i njega kože ruku postaje danas sve važnija zbog učestalog korištenja dezinfekcijskih sredstava i agensa koji oštećuju kožu

unimast zastita koze njega ruku

Naša koža, po prirodi, nije stvorena za često pranje sapunima i deterdžentima, niti da je u prekomjernom kontaktu s dezinfekcijskim sredstvima.

A česta pranja ruku i dezinfekcijska sredstva postala su danas realnost zbog prijetnje virusnih oboljenja. Kako se tim postupcima skida sloj rožnatih stanica i stanjuje fosfolipidni dvosloj, važno je redovito, i više puta dnevno, koži dodavati tvari kojima se dvosloj štiti i obnavlja.

Odmah operite ruke! Higijena ruku više je od pola zdravlja

Kako se oštećuje zaštitna barijera kože

U slučaju oštećenja zaštitnoga hidrolipidnog sloja, oštećuje se zaštitna barijera kože zbog gubitka čvrstih veza među stanicama rožnatog sloja. Koža postaje gruba, tvrda, sklona pucanju i iritacijama. Rezultat toga je lakši prodor mikroorganizama ili alergena, što narušava imunološki sustav kože i može rezultirati infekcijom ili alergijskom reakcijom. Vrlo je važna zaštita i njega kože ruku uslijed učestalog korištenja dezinfekcijskih sredstava i agensa koji oštećuju kožu.

Unimast – štiti kožu i smiruje

Unimast štiti kožu prije, smiruje za vrijeme i obnavlja nakon izlaganja kože težim uvjetima. Mast s alantoinom, propolisom i pčelinjim voskom dobar je odabir i za kućnu i profesionalnu uporabu!

Kad govorimo o težim uvjetima pri tome podrazumijevamo utjecaj hladnoće i vjetra, često izlaganje deterdžentima, dezinficijensima te svakodnevno nošenje zaštitnih rukavica. Svi ti uvjeti prisutni su u profesionalnom i privatnom životu. A ruke je neophodno tretirati zaštitnom Unimasti prije i poslije izlaganja. Ostali utjecaji koji mogu nepovoljno djelovati na kožu su rad na zemlji (npr. vrtlarenje) ili rad s građevinskim materijalom, te izlaganje kože fizičkim agensima poput trenja kože ili u slučajevima zaležanosti. U tim uvjetima primjena Unimasti više je nego potrebna.

Koje prirodne sastojke sadrži Unimast

Alantoin – sastojak koji se u kozmetici koristi već 70 godina te ima dokazanu ulogu u umirivanju i zacjeljivanju kože. Izvorno je biljni metabolit, ekstrakt biljke gavez koja je već godinama poznata po svojim ljekovitim svojstvima i koristi se za liječenje bolesti kože i kostiju. Alantoin je aktivator staničnog rasta, potiče epitelizaciju i regeneraciju kože. Ima snažno protuupalno djelovanje pa je čest sastojak kozmetike za njegu kože sklone upalnim procesima, poput atopijskog dermatitisa, ekcema, psorijaze, akni.

Propolis – ima antivirusna i antimikrobna svojstva, izuzetno je moćan saveznik kože osoba koje puno vremena provode u zagađenom okolišu jer obiluje antioksidansima. Pomaže u zacjeljivanju kožnih oboljenja i opekotina, ima protuupalno djelovanje zahvaljujući flavonoidima koji sprječavaju sintezu prostangladina koji utječu na razvoj upale i boli. Stimulira regeneraciju epidermisa te potiče brže zacjeljivanje oštećene kože i sprječava nastanak sekundarne infekcije.

Pčelinji vosak – materijal od kojeg pčele grade i kojim čuvaju svoju košnicu. Ne kvari se,
a ljudi ga koriste već tisućljećima u kozmetičke svrhe. Pčelinji vosak je bogat vitaminima topivim u mastima, posebno A vitaminom. Glavne prednosti su mu što štiti kožu od isušivanja te pruža zaštitu od brojnih vanjskih čimbenika, zahvaljujući čemu ona zadržava svoju vlažnost i čvrstinu.

Dostupnost proizvoda

Unimast je dostupna u ljekarnama i Internet trgovinama ljekarni, a moguće ju je naručiti direktno na mail: [email protected].

pranje ruku njega ruku covid-19

Ruke se moraju često prati: Spriječite pretjerano isušivanje kože

Pranje ruku jedna je od najučinkovitijih mjera u obuzdavanju pandemije COVID-19. Uslijed učestalog pranja dolazi do sušenja kože pa...

SAZNAJTE VIŠE

Unimast proizvod za zaštitu i njegu kože cijelog tijela najbolje je koristiti kada vam je koža izložena:

  • vjetru i hladnoći
  • vodi, deterdžentima i dezinficijensima
  • fizičkim agensima (trenje i zaležanost)
  • prije i poslije korištenja jednokratnih rukavica

Više o proizvodu i proizvođaču možete doznati na sljedećim poveznicama:

www.pip.hr

https://bit.ly/2SHsBwi

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button