Koža, kosa i nokti - 5. prosinca 2019.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

I zimi vaša kosa može biti lijepa i zdrava: 4 savjeta uz koja će zablistati

Ako vam se vaša kosa čini drugačijom nego inače, znajte da suh zrak i promjena temperature mogu uzrokovati probleme kao što su suhoća, perut...

zdrava kosa zimi - kako da suhoća i perut nemaju šanse

Možda je vrijeme da razmislite što vaša kosa treba kako bi bila lijepa i tijekom zime i da joj ove sezone suhoća, perut i drugi problemi ne naštete. U nastavku teksta saznajte što je potrebno činiti za lijepu i zdravu kosu zimi.

Skratite joj vrhove

Oštećeni vrhovi se neće oporaviti i zato ih je je bolje skratiti kako bi se izbjegao izgled “metle”. Redovno šišanje ispucanih vrhova omogućuje kosi brži rast i zdraviji izgled.

Koristite ulja i prirodne preparate

Tijekom zime vaša kosa treba što više prirodnih sastojaka kako bi ju nahranili. Izbjegavajte sintetska ulja i proizvode na bazi alkohola jer ona mogu oštetiti prirodan sloj ulja na tjemenu. Ako želite lijepe kovrče dodajte šamponu par kapi kokosova ulja, a možete ga staviti i na vrhove tek oprane kose za sjaj.

kosa i zdravlje_sindrom policističnih jajnika, stres

6 stvari koje vaša kosa otkriva o zdravlju

Vaša kosa može puno toga otkriti o vašem zdravstvenom stanju, kao npr. muči li vas sindrom policističnih jajnika, disbalans...

SAZNAJTE VIŠE

Pazite na prehranu

Kosa je sastavljena od proteina, pa je za zdravlje vlasi nužna hrana bogata proteinima. Držite se namirnica koje obiluju zdravim proteinima, poput ribe, piletine, nemasnog sira, jaja, badema, graha i jogurta. I mlijeko od soje i tofu sadrže zdrave proteine, pa ih s vremena na vrijeme uvrstite u prehranu.

Hidratacija je važna ako želite da vaša kosa opet bude lijepa i zdrava

Poznat vam je osjećaj suhe i osjetljive kože po zimi. Isto to prolazi i vaša kosa. Zima je period kad vaša kosa zahtjeva još više hidratacije kako bi se mogla priviknuti na promjene u temperaturi. Maske od jojobe i kvalitetan regenerator kosu će ostaviti hidratiziranu te će spriječiti pojavu peruti.

Kosu perite rijetko, tek kada primijetite da je prljava, a pritom koristite blage šampone sa što više prirodnih sastojaka. Nakon pranja isperite kosu hladnom vodom da biste zadržali vlagu, a zbog toga će i kosa biti sjajna.

(Izvor: Ordinacija. hr)

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button