Rekreacija i fitness - 15. lipnja 2019.
AUTOR ČLANKA - Lejla Dizdarević Brković, dipl. prof. kineziologije, univ. spec. oec. organizacije i menadžmenta

Želite oblikovati tijelo? Ovo je priča o motivaciji koja donosi rezultate

Možda ću vas razočarati, ali instant rezultati ne postoje i nijedno tehnološko rješenje ovog stoljeća vam u tome ne može pomoći. Rješenje je samo u vama i vašoj odluci. To je jedina promjena koja se može dogoditi „preko noći“, a koja vam može pomoći oblikovati tijelo

oblikovati tijelo, motivacija, trening

Vjerujem kako smo svi barem jednom doživjeli da ostanemo iznenađeni nečijim izgledom nakon što tu osobu nismo vidjeli neko vrijeme. Skinula je kilograme i zablistala, a imate osjećaj da je niste vidjeli samo nekoliko dana.

Tada se pitamo: „Pa kako je to uspjela tako brzo i tako naglo?“ No je li to uistinu tako? Je li se promjena dogodila preko noći ili iza toga stoji neka priča? Uvijek je priča iza toga.

Možda ću vas razočarati, ali instant rezultati ne postoje i nijedno tehnološko rješenje ovog stoljeća vam u tome ne može pomoći. Rješenje je samo u vama i vašoj odluci. To je jedina promjena koja se može dogoditi „preko noći“, a koja vam može pomoći oblikovati vaše tijelo.

Pomaknite vlastite granice i stvorite zdrave navike

Napravite plan djelovanja

Ako postoji želja za promjenom i oblikovanjem tijela, prvi je korak napraviti plan djelovanja koji će vam pomoći u ostvarenju tog cilja. Danas klijenti imaju na raspolaganju velik broj sportskih objekata gdje mogu vježbati, ali opet teško ostvaruju rezultate. Na temelju dugogodišnjeg iskustva u radu s klijentima sa sigurnošću mogu reći da fizička aktivnost bez promjene nekih pravila i načela u svakodnevnom životu ne može rezultirati promjenama koje će biti dugoročno održive.

Kao ključ promjene ili transformacije pojedinca istaknula bih motivaciju. Ona će vas voditi na putu do ostvarenja željenog cilja, bez obzira na to je li to oblikovanje tijela ili promjena načina života. No pitanje je – kako svakog dana iznova biti motiviran?

Upravo je to jedan od elemenata na temelju kojeg bi svaki trener trebao smišljati individualni plan treninga za svoje klijente. Slaganjem kvalitetnog programa klijenti na svakom treningu ostvaruju mikro pobjede koje osiguravaju zadovoljavajuću razinu motivacije jer svakom novom pobjedom klijent vidi vlastiti napredak. Kada napredak postane kontinuiran, i motivacija će biti na visokoj razini. To je onaj osjećaj kada vas nečija pojava potakne da i sami nešto napravite za sebe.

Inovativni programi treninga

Programi treninga su vrlo različiti i dinamični. Trudimo se da svaki bude inovativan kako vam dolazak na treninge ne bi postao obaveza nego užitak. Svaka grupa je pomno složena kako bi različiti profili ljudi mogli funkcionirati zajedno, ali i da jedni drugima budu poticaj.

Sve što je navedeno, od stvaranja želje pa do grupe treninga, vrlo vjerojatno stoji iza svake osobe čijim ste izgledom ostali zatečeni nakon što je niste vidjeli određeno razdoblje. Tome treba dodati i promjenu svakodnevnih navika i donošenje odluka koje će izravno mijenjati našu svijest.

fitness centri, trening, trening prema karakteru

Nema odustajanja! Iskrojite trening prema svom karakteru

U današnje vrijeme fitness centri nude niz programa, no ako ne odaberemo pravi, mogli bismo ubrzo izgubiti volju i...

SAZNAJTE VIŠE

Vjerujte u sebe i zadajte si realne ciljeve

Vjerujte u sebe. Ako vjerujete u sebe, vjerovat ćete i u odluku da možete promijeniti svoj izgled ili oblikovati svoje tijelo. Zadajte si realno ostvarive ciljeve i pratite svoj napredak iz dana u dan. Svakim novim danom mijenjajte loše navike dobrima i vaša je promjena zajamčena.

Treneri kineziolozi vam svojim stručnim savjetima mogu uvelike pomoći u ostvarenju tih ciljeva. Osim što će vam pomoći pri odabiru ispravnog programa, pazit će i na to da zbog rezultata ne biste ugrozili svoje zdravlje. Upravo iz takvih razloga prije upisa nekog od programa vježbanja provodimo dijagnostičku analizu u kojoj se utvrđuju vaše mogućnosti te se sve daljnje aktivnosti planiraju prema tim parametrima.

Donesite odluku još večeras, a sutra ujutro krenite. I zapamtite, vi ste ključ svoje promjene.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button