Odmor i putovanja - 8. siječnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Duška Jurić

Vrijeme je za skijanje! Odlična skijališta u BiH i Sloveniji koja vrijedi posjetiti

Snijeg još ove godine nije zabijelio Hrvatsku, no zato susjedne zemlje Slovenija i BiH nude odlična mjesta za skijanje koja će vas osvojiti cijenom i kvalitetom

Već zamišljate svježi planinski zrak i miris tek napadalog snijega? Vrijeme je da se upustite u prvu avanturu ove godine – onu skijašku!

Ako ste ljubitelj skijanja, a ove godine ne planirate odlazak na neka od najvećih europskih skijališta već želite više obiteljski ugođaj, uputite se u naše susjedstvo. Manja skijališta cjenovno su atraktivna, a opet opremljena svime što treba velikim, ali i malim skijašima.

Donosimo tri prijedloga za koja vjerujemo da će vam odgovarati cijenom, kvalitetom, ali i prijeđenom kilometražom.

Idete na skijanje? Ovo su “must have” proizvodi koje trebate ponijeti

Golte – Slovenija

Na udaljenosti dva i pol sata vožnje od Zagreba nalazi se slovensko skijalište Golte. Skijalište se uzdiže iznad jedne od najljepših dolina u Sloveniji, Mozirske doline. Skijaške staze dosežu visinu od 1573 metra nadmorske visine, što osigurava dovoljne količine snijega tijekom zimskog razdoblja. Skijalište ima ukupno 12 kilometara skijaških staza različite težine, a cijena dnevne ski karte od 30 eura mnogo je povoljnija od skijališta u Austriji ili Švicarskoj.

Osim toga, cijene hrane i pića u restoranima i kafićima su povoljnije. Kada odlučite malo predahnuti od skijaških avantura, možete se spustiti u ledenjačku Logarsku dolinu, gdje ćete uživati u brojnim prirodnim ljepotama.

Krvavec – Slovenija

U blizini ljubljanskog aerodroma smjestilo se skijalište Krvavec. Skijalište ima 30 kilometara odlično uređenih staza različitih težina. Skijaške staze uzdižu se do visine od 1970 metara, što sezonu skijanja produljuje čak do kraja travnja. Krvavec je od Zagreba udaljen 170 km, a cijena dnevne skijaške karte iznosi 35 eura.

U blizini skijališta nalaze se dvije odlične destinacije za kratke izlete. Jedna od njih je glavni slovenski grad Ljubljana, gdje možete uživati u šetnji gradskim ulicama, tradicionalnim slovenskim jelima i zanimljivom noćnom životu. Druga je prekrasno jezero Bled, koje je idealno za opuštajuće, romantične trenutke. Preporučujemo poslijepodnevne šetnje oko jezera i uživanje u prekrasnim zimskim pejzažima ovog ljupkog mjesta.

Zimske radosti pripreme za skijanje

Spremni za zimske radosti: Pripremite se za skijanje

Kako biste vaše zimske radosti, među kojima je najomiljenije skijanje, proveli bez neugodnih ozljeda, svakako se trebate pripremiti na...

SAZNAJTE VIŠE

Jahorina – Bosna i Hercegovina

Sarajevska planina Jahorina omiljeno je skijalište brojnih skijaša. Prostire se na nadmorskoj visini od 1300 do 1880 metara. Osim za alpsko skijanje, Jahorina ima staze i za nordijsko skijanje. Ukupna dužina skijaških staza iznosi 25 kilometara, a zbog staza različite težine svatko će naći neku koja mu odgovara.

Cijene smještaja, kao i hrane i pića u ugostiteljskim objektima vrlo su povoljne pa ćete bez problema moći uživati u omiljenim bosanskim specijalitetima. Vrijednost više je to što za pola sata vožnje možete uživati u originalnim sarajevskim ćevapima na Baščaršiji.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button