promo signPROMO ČLANAK

Zanimljivosti i savjeti - 26. veljače 2019.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Dobro zdravlje počinje u zdravom probavnom sustavu

Danas su kvalitetni probiotici (sinbiotici) namjenski. Nisu namijenjeni samo probavnim smetnjama, već imaju jednako važnu sekundarnu namjenu

omnibiotic

OMNi BiOTiC® sinbiotici sadrže formulaciju raznovrsnih sojeva dobrih bakterija, koji u točno određenoj kombinaciji i količini  ispunjavaju svoju namjenu.

Ljudska crijeva sadrže 10 puta više bakterija nego svih stanica ukupno u čitavom tijelu. Svaki čovjek ima različit mikrobiom kao i otisak prsta.

Mikrobiom je organ 21. stoljeća i to je naziv za sve mikroorganizme koji žive u/na tijelu čovjeka.

Samo u crijevima imamo od 2,5 do 3 kg bakterija. Naša crijeva nisu samo probavni organ, nego i najvažniji organ obrambenog sustava odgovoran za više od 80% našeg imuniteta.

Mislite li da dajete svojim crijevima sve ono što im je potrebno da bi adekvatno obavljala svoju zadaću?

Mnogi tvrde da se hrane zdravo i da im nije potrebna dodatna zaštita probavnog sustava. Međutim, što je zdrava prehrana danas kad je tlo osiromašeno nutrijentima, pa daje i takve plodove, i kakav učinak ima na naš organizam? Čak i da je prehrana najzdravija moguća, je li nam to dovoljno?

Da bismo očuvali zdravlje, iznimno je važno održati ravnotežu mikroorganizama koji naseljavaju naša crijeva. Dodatnim uzimanjem probiotika ujedno jačamo imunitet

Odgovor na to pitanje leži u priči o ledenom čovjeku Ötziju koji je najstarija prirodno očuvana mumija na svijetu, stara 5300 godina! Proučavanjem Ötzija moglo se otkriti kako se hranio i od čega je bolovao. Unatoč prirodnoj i raznolikoj prehrani (bavio se lovom i agrikulturom), bez današnjih aditiva, pesticida, antibiotika i ostalih lijekova, otkriveno je kako je imao, ni manje ni više, Helicobacter Pylori i ozbiljnu infekciju. Ova bakterija otporna na želučanu kiselinu službeno je otkrivena tek 1983. godine.

Probiotici – dobre bakterije koje su na strani vašeg zdravlja

Zbog važnosti naših crijeva, količine i vrste bakterija u nama, vrlo je bitno hraniti se dobrim bakterijama kako one loše ne bi preuzele upravljanje našim organizmom.

OMNi BiOTiC® je vodeći brand sinbiotika (probiotika) u cijeloj Europi. To govori i podatak da je već nekoliko godina zaredom najprodavaniji OTC brand u Austriji i Njemačkoj.

Što ih čini tako kvalitetnima i posebnima?

Zato što to nisu SAMO probiotici, već sinbiotici. Sinbiotici su, dakle, kombinacija probiotika (dobrih bakterija) i prebiotika (hrane za dobre bakterije).

Kriterije kvalitete sinbiotika (probiotika) dala je Svjetska zdravstvena organizacija.

A OMNi BiOTiC® brand ih ispunjava sve!

Najvažniji je taj da OMNi BiOTiC® sinbiotici sadrže formulaciju raznovrsnih sojeva dobrih bakterija, koji u točno određenoj kombinaciji i količini  ispunjavaju svoju namjenu. Kombinacija sojeva u svakom OMNi BiOTiC® sinbiotiku znanstveno je dokazana. Iza svakog ovog proizvoda stoje kliničke studije koje potvrđuju njihovo djelovanje.

Sadrže dobre bakterije otporne na probavne kiseline i njihovu hranu, tako da se ti dobri pomagači mogu brže i više razmnožavati u cijelom probavnom traktu.

Probiotici korisni u  prevenciji i liječenju

Probiotici pomažu djeci kod alergija, kolika, prehlada i proljeva

Međuigra nasljeđa i okolišnih uvjeta utječe na svaki stadij razvoja od začeća do postnatalnog razvoja, a posljedice su potencijalno...

SAZNAJTE VIŠE

Najveća prednost OMNi BiOTiC® proizvoda je što sadrže humane bakterije – one koje su i inače dio ljudskog probavnog sustava, stoga su potpuno kompatibilne s ljudskim tijelom i mogu se koristiti neograničeno.

Kvalitetni probiotici (sinbiotici)

Danas su kvalitetni probiotici (sinbiotici) namjenski. Nisu namijenjeni samo probavnim smetnjama, već imaju jednako važnu sekundarnu namjenu.

Npr. OMNi BiOTiC® HETOX je sinbiotik koji ima primarno djelovanje na ljudska crijeva, ali krajnji učinak ima na jetru.

Ovim znanstveno dokazanim sinbiotikom može se utjecati na funkciju jetre. Nezdravi način života rezultira propusnim crijevima i uništene su dobre bakterije na njihovoj površini koje nas štite. Kad kroz crijeva uđu toksini do jetre, a ona ih nije u mogućnosti neutralizirati, te otrovne tvari kroz krvotok ulaze u organizam.

OMNi BiOTiC HETOX

OMNi BiOTiC® METABOLIC je sinbiotik koji sadrži sojeve koji će dovesti u ravnotežu odnos između korisnih i štetnih bakterija u crijevima u svrhu zdravog dolaska do željene tjelesne težine. U crijevima potiskuje firmikute – bakterije zbog kojih se debljamo, a potiče razmnožavanje bakteroida – onih koji skupljaju neiskorištene ugljikohidrate i stolicom ih izlučuju iz organizma.

OMNi BiOTiC Metabolic

Još jedan namjenski sinbiotik je OMNi BiOTiC® Flora plus+ koji utječe na ženski spolni sustav. Sadrži bakterijske sojeve koji su dokazani kliničkim studijama da vraćaju ravnotežu ženskoj vaginalnoj flori kod patogena (Candide, Gardnerelle, Escherichie) ili lijekova koji izazivaju crvenilo, pečenje, svrbež u vaginalnom području.

OMNi BiOTiC FLORA PLUS

Ostali proizvodi OMNi BiOTiC® linije su OMNi BiOTiC® 6, OMNi BiOTiC® 10 AAD, OMNi BiOTiC® PANDA, OMNi BiOTiC® STRESS, OMNi BiOTiC® PUTOVANJE, OMNi BiOTiC® HETOX light, OMNi BiOTiC® POWER.

Više o ovim proizvodima možete saznati na http://vitality-international.hr/omni-biotic/

Ukoliko želite saznati koji je sinbiotik najbolji za vas prema vašim tegobama, javite se u besplatno savjetovalište na: 01/4664-063 ili [email protected]

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button