Zanimljivosti i savjeti - 12. ožujka 2018.

LIPIKAR AP+ za optimalnu sigurnost i njegu kože čak i od prvog dana života

La Roche-Posay predstavlja Lipikar AP+ rutinu s novom, klinički dokazanom učinkovitošću - čak i od prvog dana života

LIPIKAR AP+ rutina

Brand koji ne pristaje na kompromise kada se radi o učinkovitosti ili sigurnosti svojih proizvoda, sada potvrđuje svoju predanost novim osiguranjem sigurnosti Lipikar AP+ proizvoda za novorođenčad, čak i kod onih koji imaju kožu sklonu atopijskom dermatitisu.

La Roche-Posay stoga predstavlja kliničku studiju koja potvrđuje učinkovitost i sigurnost AP+ proizvoda

Klinički dokazana tolerancija na koži novorođenčadi

U nedavnim kliničkim studijama, LIPIKAR BAUME AP+ i SYNDET AP+ pokazali su značajnu toleranciju na koži djece i beba. Oba proizvoda testirana su na novorođenčadi, kroz kliničku studiju i pod nadzorom pedijatara, dokazujući optimalnu sigurnost prilikom uporabe.

Reduciran je rizik pojave atopije kod djece za 50%1

Atopijski ekcem je kronična upalna kožna bolest  kod djece, koja zbog toga trpe nesnosan svrbež  te imaju upaljene i oštećene kožne lezije. Nove kliničke studije nedavno su pokazale da uporaba emolijentne kreme  u prva tri tjedna djetetovog života smanjuje rizik za razvoj kože sklone atopijskom dermatitisu.

Studija je provedena na 124 novorođenčadi koja su imala rizik od razvoja atopijskog dermatitisa. Od roditelja je zatraženo da nanose emolijentnu kremu barem jednom dnevno počevši od trećeg tjedna nakon rođenja. Rezultati pokazuju da terapija emolijentnim kremama od rođenja predstavlja siguran i učinkovit način za prevenciju razvoja atopijskog dermatitisa.

LIPIKAR AP+ rutina vraća koži lipide i djeluje protiv iritacija i svrbeža

Proizvodi iz linije AP+ primjereni su za kožu novorođenčadi, s klinički dokazanom učinkovitošću od prvog dana života. Formulacija proizvoda pruža optimalnu sigurnost tako da se ovi proizvodi mogu koristiti i na koži sklonoj atopijskom dermatitisu. Koži se vraćaju lipidi i smiruje svrbež.

LIPIKAR BAUME AP+ balzam koži vraća lipide. Pomaže da se faze pogoršanja suhoće kože rjeđe pojavljuju. Primjeren je za suhu, iritacijama sklonu kožu i kožu koja je sklona atopijskom dermatitisu. Od prvog dana života, djecu i odrasle.

  • 100% jednostavan za nanošenje
  • 97% nježan za kožu i ostavlja ugodan osjećaj na koži
  • 93% brzo se upija

LIPIKAR SYNDET AP+  nježan gel za pranje kože. Pomaže da se faze pogoršanja suhoće kože rjeđe pojavljuju već nakon tuširanja. Iznimno nježna formula za pranje tijela, koju koža dobro tolerira. Bez mirisa, bez sapuna i bez parabena. Pomaže u obnovi kožne barijere i uspostavljanju ravnoteže kožnog mikrobioma. Za novorođenčad, djecu i odrasle.

  • 97% jednostavno se ispire i ostavlja ugodan osjećaj na koži
  • 93% poštuje prirodnu ravnotežu kože
  • 91% ostavlja kožu hidratiziranom i nahranjenom

LIPIKAR STICK AP+ pogodan je za svaku torbicu i idealan za SOS trenutke napadaja češanja.  Djeluje protiv svrbeža i primjeren je za osjetljivu i vrlo suhu kožu.

Doznajte više

Za više savjeta o atopijskom dermatitisu ili razgovora sa stručnjacima posjetite stranicu Lipikar obitelji. Za korisne filmove na temu atopijskog dermatitisa  posjetite You Tube kanal La Roche-Posay Hrvatska. 

1. »Osnažujuće jačanje barijere kože od rođenja omogućuje učinkovitu prevenciju atopijskog dermatitisa«, J ALLERGY CLIN IMMUNOL, SVEZAK 134, BROJ 4.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button