Zanimljivosti i savjeti - 12. studenoga 2019.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Klaićeva bolnica dobila novi CT uređaj

Klinika za dječje bolesti Zagreb (poznata kao Klaićeva bolnica) dobila je novi CT uređaj koji je prilagođen djeci pa je tako oslikan poput svemirskog broda

Klinika za dječje bolesti Zagreb, poznata Klaićeva bolnica, dobila je novi CT uređaj za djecu

Klinika za dječje bolesti Zagreb (poznata Klaićeva bolnica) dobila je novi CT uređaj prilagođen pretragama djece. Kako piše Jutarnji, ukupno 55 milijuna kuna iz EU fondova uloženo je u medicinsku opremu u Klaićevoj bolnici. Njome se želi unaprijediti učinkovitost i dostupnost bolničke skrbi za najmlađe pacijente.

Donesen ključni korak za transformaciju hrvatske onkološke skrbi

CT omogućuje veću brzinu snimanja i manje zračenja

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić istaknuo je da uređaj karakteriziraju vrlo velika brzina snimanja i minimalne doze ionizirajućeg zračenja, koji pruža vrhunsku kvalitetu prikaza gotovo svih dijelova tijela.

„To je posebno bitno kod hitnih pacijenata, padova, neurotrauma glave… Danas je bez takvog uređaja nemoguće imati ozbiljnu medicinu“, rekao je Roić, piše Jutarnji.

KBC Zagreb, robotski sutav, tehnološki napredak

Tehnološki napredak hrvatske medicine: Prvi robotski sustav u KBC Zagreb

U KBC-u Zagreb predstavljen je novi robotski sustav vrijedan 15 milijuna kuna, koji omogućuje preciznije, brže i efikasnije izvođenje...

SAZNAJTE VIŠE

Oslikan poput svemirskog broda

Kako bi djeci bilo ugodno i što manje stresno, cijeli prostor u kojemu se nalazi novi CT prigodno je oslikan pa tako izgleda kao da djeca ulaze u veliki svemirski brod.

https://www.facebook.com/131189843561950/photos/gm.2472657362832927/3038039599543612/?type=3&permPage=1

Osim novog CT uređaja, u postupku nabave je i linearni akcelerator za Zavod za hematoonkologiju. On je tehnološki i softverski prilagođen potrebama radioterapije u dječjoj dobi. Također će tehnološki biti obnovljen i uređaj za MR, kao i dvije nove kirurške sale, navodi Jutarnji.

Svečanosti je prisustvovao i ministar zdravstva Milan Kujundžić. Naglasio je da je 55 milijuna kuna iz EU fondova osigurano prvenstveno za opremu, no Hrvatskoj je potrebna i nova Nacionalna dječja bolnica u Blatu od koje se neće odustati.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button