Zanimljivosti i savjeti - 29. kolovoza 2019.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Hvalevrijedna humanitarna utrka kao pomoć djeci koja boluju od malignih bolesti

Brojni liječnici i medicinsko osoblje odazvalo se humanitarnoj utrci 00:24 RUN, koja za cilj ima prikupljanje sredstava za obnovu dječje onkologije KBC-a Zagreb

humanitarna utrka, maligne bolesti, djeca, onkologija, KBC Zagreb

Utrka 00:24 RUN otrčat će se s 28. na 29. rujna, točno 24 minute nakon ponoći, a njome će se prikupljati sredstva za obnovu dječje onkologije na zagrebačkom Rebru.

Donesen ključni korak za transformaciju hrvatske onkološke skrbi

To je prva utrka u Hrvatskoj koja će se trčati na uzletno-sletnoj stazi na MZLZ-u, a trkače će pratiti helikopter MUP-a, dok će zadanu trasu okružiti civilni zrakoplovi i vojni MIG-ovi, piše 24 sata.

Utrka ima humanitarni karakter te će se sva prikupljena sredstva donirati Zakladi – dječja onkologija Rebro, a sve s ciljem izgradnje novog odjela dječje onkologije.

Djeca oboljela od malignih bolesti trebaju kvalitetniji odjel

„Razlika između ove i svih drugih humanitarnih akcija je u tome što ova akcija nije za jedno dijete i jednu dijagnozu, već za svu hrvatsku djecu oboljelu od hematoloških i malignih bolesti, idućih 20 do 30 godina. Nikoga nećemo morati slati van zemlje na liječenje, ovdje na Rebru ćemo moći sve odrađivati. Ako ovo uspijemo ostvariti, to će biti najkvalitetniji odjel za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju na području južno od Alpa“, rekao je prof. dr.sc. Ernest Bilić, pročelnik Zavoda za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju KBC-a Zagreb, za 24 sata.

KBC Zagreb, robotski sutav, tehnološki napredak

Tehnološki napredak hrvatske medicine: Prvi robotski sustav u KBC Zagreb

U KBC-u Zagreb predstavljen je novi robotski sustav vrijedan 15 milijuna kuna, koji omogućuje preciznije, brže i efikasnije izvođenje...

SAZNAJTE VIŠE

Iako su prijave trebale biti otvorene do utorka 17. rujna, one su zatvorene jer je već prikupljen maksimalan broj prijava, stoji na službenoj stranici utrke.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button