promo signPROMO ČLANAK

Probava - 13. svibnja 2019.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Prirodno rješenje za zatvor, lijena crijeva ili neredovitu probavu

Vjerojatno je svatko u životu iskusio barem kraće razdoblje neredovite probave. No kronično loša, usporena, neredovita probava i tvrda stolica mogu biti veliki problem i uzrok stalne nelagode

Ortisan voćne kocke, prehrana, crijeva

Gotovo svaka druga žena i svaki treći muškarac pate od ovog poremećaja. Najčešći uzroci ove tegobe su suvremen način života s ubrzanim tempom i mnogo stresa.

Uz to, mnoge osobe previše sjede na poslu i kod kuće, a tjelesne aktivnosti svedene su na minimum. Redovitu probavu mogu poremetiti razne promjene u rutini: putovanja, mirovanje, buđenje i lijeganje u različito vrijeme, ali i bolest te loše životne navike kao što su pušenje i previše alkohola.

Utjecaj prehrane na rad crijeva

Također, golemu ulogu u dobroj probavi igra i prehrana. Mnogo ljudi jede neredovito i na brzinu. Hrana koju konzumiramo nerijetko je brza, industrijski obrađena te krcata nezdravim masnoćama, šećerom, soli i raznim aditivima.

Često su to proizvodi od bijeloga brašna (kruh, peciva, tjestenina, kolači, keksi…) i škrobastih namirnica s malo vlakana (riža, krumpir). Zbog svega toga probavni sustav je preopterećen i često radi usporeno.

Posljedica toga su lijena crijeva – česti zatvori stolice koji mogu potrajati danima. Sve to prati jaki osjećaj nadutosti, nelagode, težine i pritiska u crijevima. Takvo dugotrajno stanje može rezultirati bolovima, grčevima i hemoroidima. Kod nekih osoba zbog usporavanja metabolizma može doći i do nakupljanja kilograma.

Bolovi zbog sindroma iritabilnog crijeva

Crijevna tegoba br. 1 suvremenog svijeta: sindrom iritabilnog crijeva

Gotovo 20 posto stanovništva zapadnog civilizacijskog kruga boluje od funkcionalnih crijevnih tegoba, odnosno bolesti koju nazivamo sindrom iritabilnog crijeva...

SAZNAJTE VIŠE

Saveznik za dobar rad crijeva – prirodne voćne kocke

Kao brza pomoć kod zatvora stolice pomoći će Ortisan voćne kocke. Ove sasvim prirodne voćne kocke u svom sastavu sadrže smokvu, senu i tamarind koji izrazito snažno djeluju na rad crijeva.

Dovoljno je pojesti jednu kockicu prije spavanja uz veliku čašu vode kako bi vam se oslobodio zatvor već ujutro nakon 8 sati.

Ortisan voćne kocke namjenjene su za odrasle i djecu stariju od 12 godina, a mogu se uzimati uz ostale lijekove. Uz Ortisan voćne kocke preporučujemo zdravu i raznovrsnu prehranu s obiljem voća i povrća, mahunarki i integralnih žitarica koje će pomoći održati zdravu crijevnu mikrofloru i pravilno funkcioniranje crijeva.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button