promo signPROMO ČLANAK

Muško zdravlje - 5. studenoga 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Mali priručnik za suvremenog muškarca

Posljednjih godina studeni je posvećen brizi o muškom zdravlju. Zato smo pripremili mali priručnik sa savjetima koji će svakom suvremenom muškarcu pomoći da očuva imunitet te održi zdravlje i vitalnost tijekom cijele godine

Almagea Man Formula+

Zdrave životne navike i način života od esencijalne su važnosti za održavanje dobrog tjelesnog i mentalnog zdravlja. Svakodnevni emocionalni, tjelesni i poslovni stres kojem smo izloženi ima ogroman utjecaj na naš imunitet i cjelokupno zdravlje.

Posljednjih godina studeni se obilježava puštanjem muških brkova, a time se povećava svijest o raku prostate, te o zdravlju muškaraca općenito. Muškarci često ne pridaju toliko važnosti brizi o sebi i svojem zdravlju pa se kao posljedica javljaju kronični umor, pad imuniteta te pojava raznih bolesti. Zato smo pripremili mali priručnik s (testiranim) savjetima koji će svakom suvremenom muškarcu pomoći da očuva imunitet te održi zdravlje i vitalnost tijekom cijele godine.

1. Kvalitetan san za miran dan

Imunitet i san usko su povezani, a stručnjaci se slažu da u cilju održavanja dobrog imuniteta i vitalnosti, svaka odrasla osoba treba barem sedam sati kvalitetnog sna. Znanost spavanja nam otkriva da tijekom sna rastu razine obrambenih T-stanica i protuupalnih citokina, važnih čimbenika koji se bore protiv virusa i bakterija. Također je dokazano da osobe koje manje spavaju imaju niže razine protutijela u odnosu na osobe koje imaju dovoljnu količinu sna. Ako imate problema sa spavanjem, pokušajte ograničiti vrijeme provedeno ispred ekrana prije odlaska u krevet. Plavo svjetlo koje emitiraju naši pametni telefoni, televizori i računala mogu ometati naš cirkadijalni ritam, odnosno biološki ciklus spavanja i budnosti.

2. Vježbajte – svjesno i pažljivo

Dokazano je da umjerena tjelesna aktivnost može smanjiti upalna stanja i pomoći u redovitom obnavljanju stanica našeg imuniteta. Neka vam cilj bude barem 150 minuta umjerene tjelovježbe na tjedan, a odlične opcije su brzo hodanje, plivanje, vožnja biciklom, vrtlarenje ili planinarenje.

3. Voda – među najboljim prijateljima imuniteta

Umor, razdražljivost, glavobolja i nedostatak koncentracije – sve su to i jasni znakovi da tijelu nedostaje vode. Osim što voda pomaže održati fokus i poboljšati tjelesnu izdržljivost, ona igra i važnu ulogu u borbi protiv infekcija. Voda pomaže i u izbacivanju toksina iz tijela te je od esencijalne važnosti limfnom sustavu koji utječe na imunološki odgovor tijela.

Budući da muškarci, u odnosu na žene, imaju veći udio nemasnog tkiva, njihove potrebe za unosom vode su veće te bi tako u prosjeku trebali svakodnevno unijeti oko tri litre tekućine (uključujući vodu kao i ostale tekućine unesene hranom i drugim napitcima). Osim toga, i tjelesna aktivnost zahtijeva dodatne količine vode pa se u muškaraca, koji se redovito bave nekim sportom, potrebe za tekućinom mogu popeti i do četiri litre na dan.

4. Recite stresu – „zbogom“

Prekomjerni stres utječe na svaki aspekt života muškarca: od erektilne funkcije, preranog sijeđenja kose do pojave akni. Oslobađanje od stresa i anksioznosti ključ je dobrog zdravlja i snažnog imuniteta. Dugoročni stres potiče upalu te dovodi do neravnoteže u funkciji stanica imuniteta. Smanjenje razine stresa kroz tjelovježbu, jogu, vježbe disanja i meditaciju može pomoći imunitetu da urednije funkcionira.

Stres ne možemo potpuno eliminirati iz života, no svoju energiju možemo usmjeriti na ono što možemo promijeniti kako bismo osigurali više zdravlja i vitalnosti. Jedna od najvažnijih karika u lancu muškog zdravlja je prehrana odnosno nutrijenti poput antioksidansa, vitamina i minerala (cinka, selena, bakra, vitamina E i likopena) koji se bore protiv oksidacijskog stresa u samim stanicama te aminokiseline L-arginin i L-citrulin koje su nužne za muško spolno zdravlje, a možete ih pronaći u Man Formula+ dodatku prehrani.

Almagea Man Formula+

5. Zacjeljujuću moć prirode upoznajte većim unosom namirnica biljnog porijekla

Namirnice biljnog podrijetla, poput voća, povrća, orašastih plodova, sjemenki te mahunarki, obiluju hranjivim zacjeljujućim tvarima koje pomažu u borbi protiv patogena. Antioksidansi iz voća i povrća, poput likopena iz rajčice, vrijedni su sastojci hrane koji ometaju djelovanje štetnih slobodnih radikala te tako pomažu smanjiti upalu koja se povezuje s nizom zdravstvenih stanja i bolesti. Orašasti plodovi i sjemenke riznica su selena, cinka te vitamina E, snažnih antioksidansa koji zajedno doprinose zaštiti naših stanica od oksidacijskog stresa. Osim toga, selen i cink poznati su minerali koji pomažu održati normalnu funkciju imuniteta, a važni su i za zdravlje kože, kose i noktiju.

6. Pripazite na unos alkohola

Ispijanje velikih količina alkohola ima cijeli niz negativnih učinaka na zdravlje, a jedno od njih je i smanjenje funkcije imuniteta. Kada unosimo previše alkohola, naše tijelo je prezauzeto detoksikacijom organizma da bi se moglo posvetiti održavanju normalne funkcije imunološkog sustava. Tada oslabljuje sposobnost organizma da se bori protiv infekcija, a vrijeme potrebno za oporavak od bolesti se znatno povećava.

Sve što je potrebno suvremenom muškarcu: Man Formula+

Man Formula+ je inovativan dodatak prehrani koji sadrži 9 ključnih nutrijenata: L-karnitin, L-arginin i L-citrulin, likopen, vitamin E i folnu kiselinu te minerale selen, cink i bakar.

Namijenjen je svim muškarcima koji žele, uzimanjem jedne vrećice dnevno, poboljšati svoje zdravlje i vitalnost kroz povećanje razine energije, pravilnu sintezu testosterona, smanjenje razine (oksidacijskog) stresa, smanjenje umora i iscrpljenosti te pravilan metabolizam makronutrijenata. Zahvaljujući sinergiji aktivnih sastojaka, ova formulacija idealna je za svakog suvremenog muškarca koji želi održati svoj imunitet, zdravlje i vitalnost tijekom cijele godine.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button