Koronavirus - 31. siječnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

VIDEO: Što vrhunski stručnjaci kažu o cijepljenju protiv COVID-19 bolesti

Više od deset tisuća zdravstvenih djelatnika, članova devet komora u zdravstvu, sudjelovalo je prošlog tjedna na webinaru „Vrhunski hrvatski stručnjaci o cijepljenju protiv COVID-19“

Webinar strucnjaci cijepljenje COVID19

Webinar je organiziran u sklopu javnozdravstvene kampanje „Imaš znanje, budi primjer!“ koju je u siječnju pokrenulo devet zdravstvenih komora, a čiji je cilj dodatno informirati zdravstvene djelatnike o cijepljenju protiv COVID-19. S obzirom na to da ukupno u zdravstvu radi oko 73  tisuće zdravstvenih radnika, interes koji su iskazali za temu cijepljenja protiv COVID-19 je izuzetno velik.

Imunolog otkriva: imunost nakon cijepljenja protiv korone bit će dugotrajnija

O regulatornim procesima i odobravanju cjepiva protiv COVID-19 na webinaru je govorila dr. sc. Nikica Mirošević Skvrce iz HALMED-a, dok je prof. dr. sc. Goran Tešović iz Klinike dr. Fran Mihaljević održao izlaganje o kliničkim perspektivama i istraživanjima o ovom cijepljenju. Dr. sc. Bernard Kaić iz HZJZ-a govorio je o epidemiološkoj perspektivi i istraživanjima o cijepljenju protiv COVID-19. Ovi istaknuti stručnjaci su zatim sat vremena odgovarali na pitanja sudionika webinara.

Odgovori na 40-ak pitanja

Sudionici webinara bili su mnogobrojni liječnici, medicinske sestre i medicinski tehničari, fizioterapeuti, primalje, doktori dentalne medicine, medicinski biokemičari, psiholozi, ljekarnici, radio-tehnološka djelatnici, radni terapeuti, medicinsko-laboratorijski djelatnici i sanitarni inženjeri.

Oni su mailom, prije samog webinara, poslali na stotine pitanja vezanih uz cijepljenje protiv bolesti COVID-19, a na samom webinaru stručnjaci su odgovorili na četrdesetak njih. Većina pitanja se odnosila na sastav cjepiva, duljinu trajanja imuniteta, učinkovitosti cjepiva kod novih sojeva virusa, cijepljenje nakon preboljelog COVID-19, indikacije i kontraindikacije cijepljenja i nuspojave cijepljenja.

post-COVID sindrom KBC Rijeka posljedice koronavirusa

Znanstvenik odgovara: Što znamo o tzv. post-COVID sindromu?

Dugotrajne posljedice na zdravlje onih koji su preboljeli bolest i dalje su nepoznanica. KBC Rijeka je uveo novost –...

SAZNAJTE VIŠE

Pogledajte snimku webinara, a sve detalje o cjepivima možete doznati i na stranicama kampanje „Imaš znanje, budi primjer“, a koju je pokrenulo devet komora u zdravstvu: Hrvatska komora dentalne medicine, Hrvatska komora fizioterapeuta, Hrvatska komora medicinskih biokemičara, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska komora primalja, Hrvatska komora zdravstvenih radnika, Hrvatska liječnička komora, Hrvatska ljekarnička komora i Hrvatska psihološka komora.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button