Koronavirus - 5. siječnja 2022.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Promjena oko COVID-potvrda, sad možete birati koju vrstu želite

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) izvijestila je da od 1. siječnja korisnici hrvatskog sustava, među prvima u Europskoj uniji, mogu sami izabrati vrstu COVID-potvrde, bilo da je riječ o potvrdi o preboljenju, testiranju ili cijepljenju

COVID-potvrde

Kako bi odgovorili na zahtjeve korisnika, sustav EU digitalnih COVID-potvrda u RH od 1. siječnja 2022. godine omogućava odabir preuzimanja željene vrste potvrde, bilo da je riječ o potvrdi o preboljenju, testiranju ili cijepljenju, prenosi Index.hr.

Što sve znamo o omikron varijanti?

Osobama koje imaju osnovu za više vrsta potvrda sustav je do sada nudio potvrdu koja je najpovoljnija za njih, odnosno, onu koja traje najdulje.

Preuzimanje kroz sustav e-Građani

Ipak ističe se u priopćenju, s obzirom na sve češće zahtjeve za potvrdama o testiranju pojedinih država članica, unatoč postojećim potvrdama o cijepljenu ili preboljenju, AKD je omogućio korisnicima samostalni izbor i preuzimanje željenih potvrda. Kao i ranije građani svoje potvrde mogu preuzeti kroz sustav e-Građani ili na lokacijama na kojima se izdaju potvrde.

Nema ograničenja u broju potvrda

Podsjeća se da sustav za izdavanje EU COVID-potvrda nema ograničenje u broju važećih potvrda koje je moguće preuzeti.

AKD navodi kako prati propise koji reguliraju izdavanje EU digitalnih COVID-potvrda i promptno implementira sva nova pravila te istodobno osluškuje potrebe i komentare korisnika kako bi im osigurali jednostavnije korištenje. S ciljem osiguravanja što boljeg korisničkog iskustva kontinuirano se nadograđuje i mobilna aplikacije CovidGO.

COVID-19 mjere prevencije i zastite

Što možemo poduzeti kako bismo zaštitili sebe i druge od bolesti COVID-19?

Epidemiološke mjere su vrlo važne u sprečavanju širenja infekcije virusom SARS-CoV-2 te ih se treba pridržavati. Donosimo najvažnije upute

SAZNAJTE VIŠE

Aplikacija je preuzeta više od 500 tisuća puta, a ovisno o potrebama, građani je koriste za validaciju potvrda te za pohranjivanje potvrde u digitalni novčanik.

Kroz sustav COVID-potvrda u RH od 1. lipnja prošle godine izdano je više od 5 milijuna potvrda, bez greške u radu, ističe AKD.

Izvor: https://www.index.hr/vijesti/clanak/promjena-oko-covidpotvrda-sad-mozete-birati-koju-vrstu-zelite/2330037.aspx?fbclid=IwAR2J_QfGYV66qyTGlSauL4rrsWM5ewT2Ym2v1mCar6KcmLDDzgYAU6he-fo

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button