Koronavirus - 14. travnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Andrija – prvi digitalni asistent u borbi protiv koronavirusa u Hrvatskoj na WhatsAppu

Andrija je prvi digitalni asistent na bazi umjetne inteligencije koji svojim nadljudskim snagama pomaže u borbi protiv koronavirusa, a ime je dobio po „ocu preventive“ Dr. Andriji Štamparu

andrija digitalni asistent protiv koronavirusa koronavirus

Službena stranica Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirisu koronavirus.hr donosi vijest koju u cijelosti prenosimo.

Andrija je digitalni osobni asistent namijenjen svakom hrvatskom građaninu, a s njim možete komunicirati na WhatsAppu.

Servis se može aktivirati klikom na POVEZNICU.

Pozovi za zdravlje: Zajednička akcija Hrvatskog crvenog križa i Hrvatske ljekarničke komore

Digitalni asistent Andrija u misiji borbe protiv koronavirusa

Aktivacijska poveznica objavljena je i na službenoj stranici https://andrija.ai/

Andrija je ime dobio po ocu preventive Dr. Andriji Štamparu koji je postavio temeljne principe javnog zdravstva primijenjene diljem svijeta. “Pitanjem narodnog zdravlja i radom na njegovom unapređenju trebaju se baviti svi, bez razlike”, naglašavao je Štampar važnost suradnje građana i njihove uključenosti u aktivnosti zdravstvenih institucija.

Zašto je Andrija poseban?

Andrija je digitalni asistent koji koristi umjetnu inteligenciju da bi istovremeno bio povezan s milijunima građana i svim relevantnim institucijama u borbi protiv koronavirusa. U kontaktu s građanima, Andrija pruža pomoć na sljedeći način:

  • Educira ljude kako da prepoznaju simptome zaraze koronavirusom na sebi i drugima kroz asistiranu samoprocjenu, građani dobivaju bolje razumijevanje rizika potencijalne zaraze, kada mogu biti mirni, a kada trebaju poduzeti nešto na dobrobit sebe i ostalih.
  • Asistira ljudima u kontaktu prema nadležnim institucijama, upućujući svakoga na pravu adresu, čime štedi vrijeme i energiju građanima i liječnicima u ovim trenucima opterećenja na zdravstveni sustav.
  • Omogućuje ljudima da dojavljuju relevantne informacije iz svog kućanstva te na taj način ispunjavaju svoju građansku dužnost pomaganja epidemiolozima ovisnim o podacima u stvarnom vremenu za uspostavu ili ukidanje zaštitnih mjera.
Telefonske linije za psiholosku pomoc koronavirus

Telefonske linije za psihološku pomoć osobama u samoizolaciji ili karanteni

Telefonske linije za psihološku pomoć građanima u samoizolaciji sada su dostupne kako bi se umanjio štetan utjecaj straha kojeg...

SAZNAJTE VIŠE

Tim iza projekta

Voditelj projekta je Ministarstvo uprave koje provodi digitalizaciju javne uprave. A na kreiranju rješenja radio je tim stručnjaka predvođen epidemiologom prof.dr.sc. Brankom Kolarićem, uz tehničku i informatičku podršku udruženih snaga domaćih tvrtki Mindsmiths, Neos i Oracle Hrvatska, koje su uz Infobip, članice Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju CroAI.

Sve uključene hrvatske tvrtke odlučile su bez naknade velikodušno dati svoj doprinos i zajedno sudjelovati u nacionalnom naporu suzbijanja epidemije novim koronavirusom.

Izvor: koronavirus.hr

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button