Dječje zdravlje - 21. srpnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Prof. prim. dr. sc. Milivoj Jovančević , dr. med., spec. pedijatar, ADIVA Plus sadržaj

Preuzmite ebook: Zašto su prve tri godine najvažnije

Razvija li se moje dijete kako bi trebalo? Je li zdravo i trebam li se javiti liječniku? Na ova i slična pitanja odgovore ćete pronaći u ebooku kojeg ovdje možete preuzeti

prve tri su najvaznije ebook djecji razvoj pedijatrija Milivoj Jovancevic

Od rođenja pa do navršene 3. godine života mozak prolazi iznimno brz rast i razvoj. U tome periodu doseže 80 % volumena koji će imati u odrasloj dobi. Pod utjecajem vanjskih čimbenika (stimulacije), u međudjelovanju s nasljeđem, stanice mozga umnažaju se, premještaju na konačna odredišta, određuje se njihova zadaća i međusobno se povezuju gustom mrežom poveznica – moždanih puteva.

Nama vidljiv odraz tih zbivanja su promjene koje zapažamo u finoj i gruboj motorici, komunikacijskim sposobnostima, emocionalnome razvoju, ponašanju, učenju, pamćenju i spavanju. I upravo o tome ćete doznati više u ovom korisnom i zanimljivom ebooku kojeg vam ovdje donosimo.

Roditelji se nerijetko pitaju razvija li se njihovo dijete „uredno“, je li sve u redu. No, svaku će slutnju otkloniti dobro poznavanje temeljnih smjernica razvoja djece uz procjenu stručnjaka i njegov savjet. I pritom ne treba zaboraviti da ste na svijet donijeli novi, jedinstven život, novu osobu koja ima svoj karakter i svoje „osobitosti“ zbog kojih neće biti posve ista kao i druge bebe, kao što su i njezini roditelji jedinstveni.

Kliknite i preuzmite ebook dr. Milivoja Jovančevića “Zašto su prve tri godine najvažnije?”

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button