promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 3. svibnja 2024.
AUTOR ČLANKA - ADIVA

URO linija proizvoda iz Yasenke – učinkovita pomoć kod urinarnih infekcija

Kombinacija prirodnih sastojaka D-manoze i brusnice u Yasenka URO liniji proizvoda namijenjena je za brzo i učinkovito rješenje urinarnih problema kod svih osjetljivih skupina uključujući i trudnice i djecu

Yasenka URO linija

Dolaskom toplijeg vremena i prvih zraka sunca jedva smo dočekali uskočiti u proljetnu odjeću. Ali promjenjivo vrijeme, topli dani i svježe večeri, često u kombinaciji s umorom i slabijim imunitetom sa sobom donose i neugodu u obliku urinarnih infekcija.

Česti nagon za mokrenjem, pritisak i nelagoda u donjem dijelu trbuha, bol i peckanje prilikom mokrenja najčešći su znakovi upale mokraćnog mjehura. O učestalosti problema govori podatak da gotovo svaka druga žena, ali i 30% muškaraca, barem jednom u životu doživi neugodno iskustvo urinarne infekcije.

Najčešći uzročnik upala krije se u bakteriji Escherichia coli.

Escherichia coli prirodno je nastanjena u probavnom sustavu, no kada se nađe u mokraćnom sustavu tada dolazi do razvoja infekcije. Važno je djelovati odmah kako bi spriječili napredovanje upale i izbjegli razvoj infekcije koji se može protegnuti do infekcije bubrega – pijelonefritisa.

Što učiniti kada osjetimo prve simptome urinarne infekcije?

Suprotno vjerovanju, antibiotik iako jako djelotvoran način borbe protiv upala, ne bi trebao biti prvi izbor. Zbog učestale i nepravilne primjene može doći do razvoja sojeva rezistentnih na antibiotike te ponavljane

urinarne infekcije. Uz uništavanje loših bakterija antibiotik uništava i one dobre koje su zadužene za ravnotežu flore i zaštitu našeg tijela.

Prvi korak za kojim bi trebali posegnuti je liječenje infekcije prirodnim rješenjima.

Kao najučinkovitije prirodno rješenje pokazala se kombinacija D-manoze, američke brusnice i prirodnog diuretika (breza, ptičji dvornik).

D-manoza je prirodni šećer koji se uspješno veže na površinske izdanke Escherichie coli i sprječava njezino vezanje na uroepitel. Proveden je velik broj studija s D-manozom i njezinim vezanjem za E. coli koje su potvrdile pozitivan učinak. Kako djeluje D-manoza?

D-manoza se veže za površinske izdanke bakterije Escherichie coli. Zbog većeg afiniteta vezivanja E.coli za D-manozu na prirodan način sprječava se njezino vezanje za mokraćni mjehur i zajedno s molekulama D-manoze E.Coli se mokrenjem uklanja iz tijela.

Zašto je važna kombinacija s ekstraktom brusnice?

Budući da E.coli ima različite izdanke, većinu će njih blokirati D-manoza, ali kako bi u potpunosti spriječili vezanje bakterija za stanice mjehura, tu je brusnica. Aktivne tvari iz ekstrakta brusnice (proantocijanidini) vežu se za drugi tip površinskih izdanaka i time sprječavaju vezanje za stanice mokraćnog mjehura.

Ukratko, brusnica i D-manoza imaju sinergistički učinak, dvostruko djelovanje, brže i bolje vezanje za E.coli i izbacivanje iz tijela.

Upravo ova kombinacija sastojaka dolazi u Yasenka URO BALANCE liniji namijenjenoj za brzo i učinkovito rješenje urinarnih problema kod svih osjetljivih skupina uključujući i trudnice i djecu.

Yasenka uro banner

Yasenka D-manoza direct

  • prva pomoć kod početka simptoma
  • direktna primjena, pakiranje 20 kom
  • za djecu i trudnice

UrodManoza800-min

Yasenka URO BALANCE

  • tekući oblik ugodnog sirupa
  • s pojačanom formulacijom s diuretikom za brže izlučivanje bakterija iz tijela

Urobalance Yasenka

Yasenka URO BALANCE forte

  • najjača formulacija – 3 grama D-manoze i 45 mg proantocijanidina iz brusnice
  • sadržan u vrećicama praktičnim za putovanja, otapa se u vodi i djeluje brzo
  • bez ograničenja korištenja kod trudnica

Uro FORTE

Yasenka URO linija donosi proizvode koji djeluju brzo i učinkovito, ne izazivaju rezistenciju bakterija i sigurni su za korištenje i kroz duži period kao prevencija.

Upoznajte kvalitetne dodatke prehrani Yasenka URO linije na ovom linku.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button